West Ham - Steaua Bucuresti
3 - 1

Förbannelsen mot dem rumänska lagen är bruten - första vinsten i Conference League gruppspelet
Antonio äntligen med på målarket.

Inför matchen var det många som befann sig i tankesättet att West Ham är ett bättre lag, på pappret, och bör därmed vinna. Nästan lika många satt med hjärtat i halsgropen i mer än en halvlek när West Ham befann sig i underläge. Men vi vände och vi vann. Men är det verkligen så mycket som ska krävas för att vi ska vinna en match på denna nivån.

Matchen inleddes slarvigt. Bollinnehavet var tydligt till West Hams fördel men det rumänska bortalaget höll det tätt bakåt och skapade mest chanser framåt. Vår backlinje agerade väldigt slarvigt initialt och flera bolltapp på egen planhalva gav bortalaget gratis chanser som i och för sig inte förvaltades. Däremot blev det tydligt att FCSB inte är helt ofarliga.

Det skulle också visa sig att rumänerna hade mål i sig. I den 34:de minuten spelar bortalagets kapten fram till Andrei Cordea som kyligt förvaltar chansen. Areola stod inte chanslös, och hade kunnat rädda bollen om han gick tidigare i sidled. Därefter tryckte West Ham på, Scamacca fick ett par chanser där han borde gjort i alla fall ett. Bevisa att han kan göra mål fick han inte möjlighet till, han blev utbytt i halvlek.

Likaså Benrahma och Lanzini fick lämna planen efter 45 minuter till förmån för Paqueta och Bowen. Andra halvlek startade betydligt bättre och vi hotade på ett annat sätt. Ett fint inlägg från den inbytta Paqueta i den 64:de minuten forcerade rumänska målvakten till en ful box i bakhuvudet på Cornet, domaren pekade på straffpunkten. Lättnaden i mitt, och många av era sinnen, när vi insåg att det inte finns någon VAR och att straffen kommer stå. Gud vad man har saknat det. Bowen kliver fram till straffpunkten för första gången i en West Ham tröja på ordinarie tid och är stensäker. Rätt upp i nättaket. 1–1 var ett betydligt rättvisare resultat. Fem minuter senare skulle Emerson göra sitt första mål i West Ham efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Matchen skulle tillslut sluta 3–1 när Antonio äntligen fick göra mål. En fullständigt exceptionell assist av Fornals som bryter mönster med sin klack. Antonio gjorde sedan det han gör bäst, trycker bort någon back, och drämmer in bollen.

En trevlig, onödigt spännande till viss del och behövlig vinst i vår första match i Conference League. Men jag tycker ändå att det ska krävas mer av den första elvan som står på plan. Det är dags för Benrahma att ta lite mer plats. Scamacca borde göra mål. Och Lanzini ska vara en större pådrivare. Men onto the next one!