Nuevo Los Cármenes, 2021-04-08 21:00

Granada - Manchester U
0 - 2

Granada 0 - 2 Manchester United

Granada 0 - 2 Manchester United

En försvarsmässigt kontrollerad insats hjälpte United att bärga segern från Andalusien. Med tre ordinarie spelare borta inför returen kom spiken i kistan mer än lägligt.

Granada:
Rui Silva; Díaz, Duarte, Vallejo, Neva; Herrera, Gonalons; Puertas, Montoro, Kenedy; Soldado

Manchester United: 
De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Pogba; James, Bruno, Rashford, Greenwood

Summering:
Något oväntat startade Granada matchen med ett högt tempo och ett högt presspel där matchens första chans redan kom efter ett par minuter. Därefter var det en scenförändring och United tog över matchbilden helt och hållet. Som väntat låg Granada lågt på rulle för att invänta omställningslägen där yttern Kenedy var sugen på att sätta bollen bakom De Gea med flera skott, dock alla i skopan på den nyblivne pappan. Granada stod upp starkt mot ett på pappret starkt Manchester United matchen igenom. Dock skulle det inte komma att räcka till när Lindelöf stod för en assist á la Toni Kroos efter en halvtimme. En snabb utrullning från De Gea till Lindelöf som petar fram bollen ett par meter för att sedan slå en 60 meters pass till en offensivt löpande Rashford som i sin tur löpte förbi försvarande spanjor. En hastig blick över axeln var det enda som behövdes för att i farten ta ner bollen med en mjuk touch och peta in den bakom Rui Silva. 

Andra halvlek började likt den första där Granada började med hög press innan United snabbt tog tag i matchbilden igen. 

Spiken i kistan kom i slutskedet av matchen där Bruno fick en armbåge av nyinbytte Brice - domaren blåste straff och Bruno stegade upp. En svag straff som målvakten själv styr in i mål punkterade definitivt matchen och trots flera avstängningar så känns det tämligen långt bort att Granada ska kunna vända på det här. 

Mina tankar:
Resultatet är precis det som behövs för att den här kvartsfinalen ska kännas tämligen klar. En titel är allt som det bör spelas för just nu och bordet är dukat för att nå finalen i Europa League. Även om vi går in i returmötet med avstängningar på McTominay, Shaw och Maguire så tror jag ändå att en rotation bör fungera för att ändå kunna spela på resultat, och kanske till och med få in en boll eller två på hemmaplan. 

Bäst på plan idag var utan tvekan Lindelöf och Maguire. Båda visade upp ett tryggt och säkert försvarsspel där positionsspelet faktiskt var på topp för en gångs skull. Jag gillade starkt att Maguire också vågade blicka framåt och vandra upp för att skapa offensiva lägen vid ett par tillfällen. 

Det som blir tydligt i en match där vi är solklara favoriter mot ett formsvagt mittenlag från LaLiga är att vi saknar en given straffområdesforward likt fornstora dagar. En forward som hela tiden är på rätt ställe och petar in bollarna utan att det behöver se snyggt ut. Detta skulle skapa mer hot i boxen och såklart generera fler mål. Vi har bollinnehavet där vi kontrollerar matchbilden och letar efter ingångar till straffområdet men allt som oftast spelar vi med ryggen felvänd mot mål. En lekkamrat till Bruno att sticka in bollarna till skulle vara att rekomendera. 

Nu blickar vi framåt mot helgens ligamatch mot Tottenham där revansch är det enda tänkbara som ska utkrävas. Returmatchen mot Granada spelas på torsdag nästa vecka hemma på Old Trafford. 

Slutresultat: 0-2
Målskyttar: Rashford, Bruno
Bäst i Man United: Lindelöf

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-04-08 23:37:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham