Hoist the Blue Flag 15/1

Uppsamlingsheat v.3 - Postat av Andersson

Oj oj oj Fernando, vad är det du har hamnat i nu då? 
 
Jag må ha en examen i beteendevetenskap och jag må ha skrivit mina uppsatser inom det idrottspsykologiska fältet. Men jag kan inte mer än spekulera i vad som rör sig i el Niños huvud just nu. 
 
Han hade ju ändå Chelseafansens bakom sig. Visst, han fick utstå en hel del kritik och det med all rätt. Men när det kom till kritan slöt vi ändå upp bakom honom... de flesta av oss i alla fall. Nu känns det som att vinden håller på att vända. Och jag tror tyvärr inte att det enbart är Torres eget fel. 
 
Torres har gjort mer nytta än han fått cred för och faktiskt lite fler mål än vad många tror. Men det har naturligtvis inte varit i paritet med förväntningarna när han värvades. Sedan kom hela härvan med Benitez och en av anledningarna till att just han tog över var att “få igång Torres”. Hur många gånger hörde man inte det argumentet. Benitez skulle få igång Torres, för vem kunde veta bättre hur Torres skulle användas än hans gamle tränare från storhetstiden? Men det har lik förbannat inte riktigt velat sig för honom. 
 
Exakt hur populär Benitez är bland Chelseas fans är vid det här laget ställt bortom varje rimlig tvivel. Och eftersom Torres namn förknippats både med Benitez själv och dennes inträde i klubben finns det här en guilt by assocoation som får fansen, som hittills ändå gjort sitt bästa för att stödja Torres, att till sist vända sig mot honom. 
 
Huruvida fansens bristande tålamod har samband med hans insatser på sistone kan man bara spekulera i. Jag ska säga att jag inte sett alla Chelseas matcher på sistone, framförallt har jag inte haft möjlighet att följa de inhemska cuperna, men det jag sett av Torres på sistone är en spelare utan hopp. Utan mod och knappt med någon vilja. I och med värvningen av Ba och det faktum att Moses sakta men säkert spelat sig in i startelvan så verkar till och med Benitez ha gett upp om honom. 
 
Jag har i nuläget svårt att se någon annan möjlighet att Torres åker hem till Atletico de Madrid i sommar. Roman vill rädda ansiktet så gott det går och därför tror många att han inte kommer säljas utan ingå i en bytesaffär mot någon annan anfallare från samma klubb...
 
---
 
Super Frank kan man prata mycket om. Men jag är inte riktigt emotionellt stabil nog för att ta tag i det just nu. Men kom ihåg att det inte är en slump att det är Benitez som styr när detta sker. Inte för att jag tror att Benitez har något emot Lamps. Nej, det är naturligtvis så att det ingår i Benitez uppdrag att vara ansiktet utåt när detta monumentalt dåliga beslut tas. Den första i en rad, för jag tror tyvärr att det inte utrensningen stannar vid Lamps. Att allt detta sker nu handlar om att en redan impopulär Benitez ska ta smällen, för att fansen ska glömma bort att det är Roman och klubbledningen som bär ansvaret. Envisa, men på intet sätt bekräftade, rykten har länge gjort gällande att Roman fortfarande är grinig på de spelare som enligt honom tvingade ut AVB. Och vem vet, kanske har han rätt. Men i så fall är detta barnsliga sätt att visa vem som bestämmer allt annat än rätt. 
 
Att Lamps håller masken och uppträder fullkomligt korrekt gör nog inte Roman mindre irriterad. Liksom att Lampard spelar bättre fotboll just nu än åtminstone jag trodde han någonsin skulle göra igen. 
 
---
 
Sturridge har försvunnit. "Good riddance!" säger jag. Han målar direkt för Liverpool och den här bloggaren sammanfattar mina tankar kring det bättre än jag själv kan göra. 
 
Lukaku ångar på i WBA och har uttryckt en önskan om att få lånet förlängt. Och varför inte? Hellre att han fortsätter få speltid, rutin och noteringar i målprotokollet i WBA än att sitta på bänken i CFC. Bättre att ha lite tålamod och med lite tur kunna plocka hem en anfallare nära absolut världsklass den dag han är redo. 
 
---
 
Noterar såklart också att bergochdalbanan förtsätter. Svaga insatser mot Swansea följs upp av en imponerande 0-4 seger borta mot Stoke som inte hade förlorat en hemmamatch på ett år. 
 
Visst är det märkligt hur Chelsea plötsligt har lättare på bortaplan än hemma på Stamford Bridge? Jag lade i ett tidigare inlägg fram en tes om att Benitez taktik innebär att man kan få svårt mot ett diciplinerat och kompakt försvar. Föutsatt att det låg något i det jag skrev (och jag är inte någon expert på fotbollstaktik, det ska gudarna veta) så kanske det här är ett utslag av samma fenomen? Jag tänker att lag tenderar att spela ett annat försvarsspel på bortaplan och satsa mer offensivt på hemmaplan. Det sistnämnda kan ge ett mer utdraget motståndarlag och därmed ytor som lämpar sig för Benitez rakare spel. Följaktligen gäller även motsatsen då matcher spelas på Stamford Bridge. Bara en tanke i mängden.
 
--- 
 
Det var allt för idag gott folk. 

John Andersson2013-01-15 22:58:00
Author

Fler artiklar om Chelsea