Inför: Chelsea - Manchester United

Inför: Chelsea - Manchester United

Efter en välbehövlig paus är det på måndag kväll äntligen dags för Premier League fotboll igen. För motståndet står Frank Lampards Chelsea som likt Manchester United kommer till mötet med svajig form. Chelsea har sex poäng ner till Ole Gunnars mannar och det är en måstematch för de röda djävlarna från Manchester. Kan de ta den tredje raka segern mot Chelsea?

Mid season break kom lägligt för Manchester United. Den tunna truppen har matchats hårt under säsongen vilket har lett till en mängd skador. Den drygt två veckor långa vilan var välbehövlig och dessutom verkar det som att ett fåtal av våra skadade nyckelspelare närmar sig en återkomst. Men till matchen mot Chelsea är ingen av dessa tillbaka. Ny i truppen är dock Odion Ighalo som väntas ta en plats på bänken. Det är som sagt lite av en måstematch för Manchester United. Vid förlust är det nio poäng upp till Chelsea och det kommer att bli svårt att ta igen. En vinst hade varit att föredra men ett oavgjort resultat är inte fy skam. Men vi är Manchester United, vi ska väl alltid satsa på att vinna. Eller vad säger du Ole?

Manchester United
Scott McTominay, Paul Pogba, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensah är fortsatt skadade och är därmed inte aktuella för matchen mot Chelsea. Det är många tunga pjäser som saknas hos Manchester United. Det lär dröja lång tid innan vi ser de tre förstnämnda tillsammans på planen igen men förhoppningsvis är McTominay snart tillbaka. Det kommer att bli spännande att se hur Ole Gunnar väljer att formera sitt mannskap på måndag kväll. Vi har tidigare sett honom ställa upp med en fembackslinje eller trebackslinje beroende på hur man ser det. Jag tror att det kan bli något liknande mot Chelsea. Ighalo tar förmodligen en plats på bänken och förhoppningsvis kan han bidra med sin målfarlighet och löpstyrka. 

Trolig startelva (3-4-1-2): De Gea – Lindelöf, Maguire, Shaw – Wan-Bissaka, Fred, Matic, Williams – Fernandes – Martial, James

Chelsea
Londonlaget saknar fortsatt Reuben Loftus-Cheek och Christian Pulisic. Tammy Abraham sägs vara tveksam till start men det lutar åt att han kommer att starta. Med endast en seger på de fem senaste Premier League matcherna har de misslyckats med att rycka ifrån lagen under dem i tabellen. Men de har fortfarande fjärdeplatsen i sina egna händer och en vinst mot Manchester United kan ge den push de behöver. Målvakten Kepa Arrizabalaga har fått mycket kritik den senaste tiden och förmodligen har den varit rättvis. Spanjoren har stått för en mängd tveksamma ingripanden under säsongen och under den senaste matchen var det Willy Caballero som vaktade målet. Blir spännande att se vem som får förtroendet mot Manchester United. 

Trolig startelva: (4-2-3-1): Kepa – James, Rüdiger, Tomori, Azpilicueta – Jorginho, Kanté – Hudson-Odoi, Kovacic, Willian – Abraham

Tankar:
Frank Lampard bör ha gjort läxan efter två förluster mot Manchester United under säsongen. De matcherna har varit jämna och hade kunnat sluta annorlunda, MEN. Chelsea har spelat väldigt offensivt och lämnat stora ytor bakåt som United utnyttjat på bästa sätt. Jag förväntar mig inte att Chelsea kommer att lämna över taktpinnen, men de kommer nog vara lite mer organiserade bakåt och inte lämna så stora ytor bakåt. Allt annat hade varit tjänstefel från Lampard. Med det sagt tror jag att det kommer att bli jämnt. Chelsea är knappa favoriter inför, och det med all rätt. Men jag tror inte det blir några tre poäng för Londonlaget. Poängen kommer att delas lika efter mål från Willian och Martial och kampen om fjärdeplatsen kommer att fortsätta vara jämn. 

Tips: 1–1 (Martial)

Stamford Bridge, 17/2 kl 21:00
Premier League, omgång 26
TV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Väl mött vänner.

Marcus Eriksson maceriksson182020-02-16 12:40:18
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham