Molineux Stadium, 2021-11-01 21:00

Wolves - Everton

Inför Arsenal - Southampton

Inför Arsenal - Southampton

En riktigt tuff bortamatch väntar då Southampton ska ta sig den korta biten upp till London för att gästa Arsenal.

Förutsättningarna inför matchen är som sådana att Arsenal kan gå upp i serieledning vid vinst, vid förlust kan man halka ner en position.
För Southampton kan man vid vinst klättra ända till sjätteplatsen och vid förlust trilla ner till elfte.
Vädret i London ska vara halvklart och runt 6 grader, så har du tänkt att se matchen live ta på dig en stilig Southamptonmössa.

Arsenal letar efter toppformen igen då man de sex senaste matcherna i ligan endast har två segrar, två kryss och två förluster(En av dom vann Southampton 4-0).Det duger givetvis inte om man vill utmana om guldet, så om Arsenal ska kunna vinna ligan i år så måste dom börja vinna. Arsenal saknar några skadade spelare bland annat Rosicky, Cazorla, Welbeck och Wilshere, däremot rapporterar endel Engelska medier om att Coquelin är skadefri och redo att starta.

Southampton däremot kommer med gott självförtroende då man vunnit fyra av de sex senaste matcherna i ligan, därav tre i rad nu på slutet. Ska man vinna här kommer det krävas en betydligt bättre match än senast emot United, kan man spela som sist vi mötte Arsenal finns dock en mycket god chans. I Southampton fattas Jay Rodriguez, men han ska tydligen vara nära comeback nu. Steven Davies är borta ett tag till, likaså Florin Gardos. Graziano Pellé och Steekelenburg är bägge två fortfarande frågetecken.

Matchen har alla förutsättningar för att bli riktigt underhållande, eftersom båda lagen tycker om att spela en offensiv fin fotboll. Jag tror att Southampton måste upp och störa högt i planen för om Arsenal få börja rulla boll med Özil och Sanchez så är dom svårstoppade. Men ska vi spela så kommer Steven Davies vara väldigt saknad då mannen aldrig tycks bli trött på att jaga boll. Därför tror jag att Long eventuellt får starta på en kant för att hjälpa till i presspelet. Erövrar Southampton bollen högt upp när Arsenal är på väg framåt kommer dom bli väldigt sårbara för snabba spelare som Long och Mané. I övrigt gillar jag Arsenal och deras sätt att spela fotboll, och särskilt Wenger då han i mitt tycke är en av de absolut bästa med hans förmåga att värva relativt billigt jämfört med de andra stora kanonerna och ändå klara champions leagueplats varje år. 

Vinner Southampton så är det första bortasegern mot Arsenal sen 1987.
Wenger har som manager bara slagit Koemann två gånger på tio försök.
Charlie Austin har mött Arsenal två gånger och gjort mål vid bägge tillfällen.

Jag tippar Arsenal - Southampton 0 - 1
Matchen börjar 20.45 2/2 på viasat/ viaplay


Detta är inga officiella startuppställningar utan bara mina gissningar.

Johan Gustafsson2016-02-01 16:34:00
Author

Fler artiklar om Southampton