Etihad Stadium, 2022-02-09 20:45

Manchester C - Brentford

Inför Brentford

Inför Brentford

City startar upp ligaspelet på nytt mot formsvaga Brentford.

Brentford har fyra raka förluster i ligan och lägger man till helgens förlust i FA Cupen mot Everton så är det 5 raka förluster och målskillnaden i dessa matcher är 4-16.
Den senaste vinsten i ligan var den 2 januari på hemmaplan mot Aston Viilla och ser man till vinster på bortaplan där man är betydligt svagare så får man leta sig tillbaka till början på oktober för att hitta en vinst.

Som nykomling är det alltid tufft med spel under 38 omgångar mot kvalificerat motstånd. Troligen är det dags för Brentford och tränaren Thomas Frank att se sig om över axeln så att nedflyttningsspöket inte fångar in klubben.
Man har under slutet på januari lyckats skriva kontrakt med Christian Eriksen under 6 månader. Det torde vara en stor förstärkning för klubben men han är sannolikt inte aktuell under morgondagen när han tränande för första gången med Brentford i måndags.

City kommer från en seger i FA Cupen mot Fulham som stod upp bra mot ett icke påkopplat City under den första halvleken medan den andra dominerades fullständigt av City.

För Citys del så saknas fortfarande Cole Palmer och Jesus Gabriel på grund av skada och de kan inte medverka under morgondagen. En som varit skadad men som nu måste matchas igång är Olksander Zinchenko som ska spela mot Sporting Lissabon i Champions när Kyle Walker är avstängd under tre matcher.

Troligt lag

                 Ederson
Cancelo - Dias - Laporte - Zinken
                 Rodri
           KDB- Bernardo
Sterling - Foden - Grealish

John Talbot2022-02-08 17:02:00
Author

Fler artiklar om Manchester C