Inför Brighton - Newcastle

Inför Brighton - Newcastle

En match där båda lagen ställs mot värdigt styrkeprov.

Under lördagens match så ställs Newcastle mot svenskbekantingen Graham Potter och hans Brighton. Potter har gjort det riktigt bra i Brighton och är en motståndare som på förhand ska vara en av dom som Newcastle slåss med för att nå så högt upp i serien som möjligt.
Newcastle kommer från en fin insants mot Nottingham Forest där dom svartvit-randiga vann med 2-0 och dominerade hela matchen.
Att möta en nykomling i premiären är alltid svårt och att analysera matchen i efterhand är också svårt. Gjorde Newcastle en bra match eller gjorde Nottingham en dålig match?

Brighton kommer från en väldigt fin insats då laget välförtjänt besegrade Manchester United på Old Trafford med 1-2.Brighton var helt klart det bättre laget i den matchen. Dom spelade med en hög press och högt tempo, liuknande så som Newcastle vill spela.
Potter låter meddela att inga skador finns i truppen och att dom ställer upp med samma lag som senast vann emot Manchester United. Potter säger i interjuv: "Dom var riktigt imponerande emot Nottingham Forest, Eddie har verkligen förbättrat laget och individerna. Jag har har mycket respekt för Eddie Howe och det arbete han har gjort."

För Newcastle ser det ut som följande, Shelvey verkar vara låntidsskadad och blir borta i 3 månader.I övrigt ser skadeläget bra ut, Manquilo har varit borta men ska ha börjat träna med laget igen. I övrigt finns inga större skador att rapportera på.
Både Brighton och Newcastle tippas vara med och slåss om den sista Europa-platser, faktum är att det förväntas bli ett rikltigt getingbo mellan 6-15.
I våras besegrade Newcastle Potters Brighton och vi skator hoppas på att Eddie Howe kan upprepa det igen. Det är på förhand ingen enkel match, det är väldigt svårtippat. 

En speciell match för våran Big Dan Burn. Burn köptes i Januari in från Brighton för 13 miljoner pund. En affär som gick oerhört fort enligt Burn, så pass fort så att Burn inte hann säga hej då till spelare, ledare och publik. Matchen blir därför ett kärt återbesök och ett värdigt känslomässigt sådant. Potter på frågan om Burns återkomst: "Jag hoppas och tror att Burn kommer att få ett värdigt mottagande, vi har väldigt rättvisa fans och dom förstår att Burn gjorde sitt bästa här i Brighton"

Eddie Howe lär starta med Burn och Schär i mittlåset för att stilla introducera Sven Botman till Premier Leagues tempo, precis som Howe gjorde med Bruno G.

Kl 16:00
The Amex Stadium
Viasat Sport Fotboll 

Johannes Lindholm2022-08-12 15:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies