Inför Brighton-West Ham
Tack för allt Mark Noble.

Inför Brighton-West Ham

Det blir en inför rapport kort före match den här gången då ordinarie skribent inte kunde skriva den.

Det är en hel del som rör denna match. Mark Noble om han får spela gör sin sista match för West Ham. Spelar han så blir det i så fall 550:e matchen för West Ham. Även Andriy Yarmolenko spelar sin sista match om han blir uttagen. Det är förmodligen även sista gången vi kan se Ryan Fredericks vars kontrakt också går ut. Det ryktas också om ett par till spelare som eventuellt lämnar West Ham.

Det kommer artiklar om de som lämnar West Ham senare. Mark Noble som varit i West Ham i 18 år kommer jag att skriva om till veckan.

Vad som gäller inför dagens match är följande. West Ham ligger sjua och är klara för spel i Europa igen. För närvarande ger det spel i Europa Conference League. Vi har dock häng på sjätte plats som ger spel i Europa League. Sexa ligger inför sista omgången Man United två poäng före. Tänk om vi låtit bli att ge dem sex poängs handikapp. Då de vann både hemma och borta med snöpliga vinstmål i matcherna slutskeeden.

Man United spelar borta mot Crystal Palace. Vinner Man United spelar den ingen roll vad West Ham gör i Brighton. Då blir vi sjua. West Ham måste vinna för att ha en chans på sjätte plats. Om Man United spelar oavgjort eller förlorar och vi vinner så går vi förbi dem. West Ham har tio plusmål bättre än Man United. Så vinst för oss och X för dem så går vi om på bättre målskillnad.

Nu är ju inte Brighton något motstånd vi bara stökar undan. Vi har haft förtvivlat svårt mot dem sedan de gick upp till Premier League 2017. På nio matcher hade vi först tre raka förluster mot dem och de senaste sex matcherna har alla slutat oavgjort. Så Brighton har varit ett så kallat boogey team för oss. Så vi får hoppas på tionde gången gillt för oss att vi änligen tar en trea mot dem.

Brighton ligger med en match kvar på tionde plats men de kan gå upp till en åttonde plats medan de kan också sjunka ned till en 14:e plats beroende på resultaten idag. Brighton har Jeremy Sarmiento och Jakub Moder på skadelistan enligt BBC. För två veckor sedan vann de imponerande mot Man United med hela 4-0 och förra helgen tappade de en uddamåls ledning mot Leeds på övertid. Så Brighton är ett mycket svårt motstånd. Därför är jag glad att vi är klara för spel i Europa oavsett vilken utgång det blir i dagens matcher.

West Ham saknar Angelo Ogbonna som fortfarande inte är i matchdugligt skick. Han har dock börjat träna sedan en tid tillbaka. Issa Diop är inte heller med. Han har fortfarande problem med sin ena ankel. Said Benrhama är dock tillbaka i matchtruppen igen efter att ha missat de senaste två matcherna. Gissar dock att han får börja på bänken.

Jag gissar och förväntar mig att David Moyes ställer följande manskap till matchstart. Lukasz Fabianski, Vladimir Coufal, Craig Dawson, Kurt Zouma, Aaron Cresswell, Declan Rice, Tomas Soucek, Pablo Fornals, Manuel Lanzini, Jarrod Bowen och Michail Antonio. På bänken tror jag vi ser, Alphonse Areola, Ryan Fredericks, Ben Johnson, Ajibola Alese, Said Benrhama, Mark Noble Arthur Masuaku, Nikola Vlasic och Andriy Yarmolenko. 

Knappa tre timmar tills matchen börjar. Den går bara live på Viaplay. Jag tror vi spräcker spöket Brighton och vinner med 2-1 efter att Antonio och Bowen målat för oss. I Brighton målar Neil Maupay som alltid gör mål mot oss, men den här gången räcker det inte.

Det är ju ett antal matcher idag som är väldigt intressanta och viktiga. Vem vinner ligan av Man City och Liverpool? Jag tror att City tar ligan eftersom de leder med en poäng och har allt i sina egna händer. När det gäller vem som tar fjärde plats mellan Spurs och Arsenal så lär det nog bli Spurs eftersom Arsenal spelade bort sin plats i måndags borta mot Newcastle. För Spurs räcker det med en poäng borta mot Norwich. Det ska väl inte ens dem klanta bort även om jag hellre ser att Arsenal tar fjärde plats. Kan vi passera Man United och knipa sjätte platsen? Ja är mitt svar. Jag både tror och hoppas att det blir så.

Till sist vem åker ur Premier League tillsammans med Watford och Norwich? Burnley ligger just nu ovanför sträcket med 20 mål bättre än Leeds i målskillnad så Burnley har allt i egna händer och fötter hemma mot Newcastle medan Leeds åker till London och spelar mot Brentford. Här tror jag att Burnley tar sista halmstrået och klarar sig kvar med ett nödrop.

Vad som än sker idag så är det väldigt spännande och jag är fantastiskt glad och stolt över vad vårt West Ham presterat den här säsongen. Enda plumpen och taggen i hjärtat är förstås att vi sumpade det mot Frankfurt. Revansch nästa år?

Come On You Irons!

Arne Söderlund2022-05-22 14:24:19
Author

Fler artiklar om West Ham