2021-09-14 18:45

Young Boys - Manchester U

Inför: BSC Young Boys - Manchester United

Inför: BSC Young Boys - Manchester United

Champions League är tillbaka och imorgon kliver Manchester United in i handlingarna. " The Red Devils” har blivit lottade i en gynnsam grupp och med Cristiano Ronaldo i laget finns det anledning att drömma om europaframgångar den här säsongen.

Manchester United:
Det har blivit dags för United att kliva in i champions league och gruppen vi tilldelats är: Atalanta, Villareal och Young Boys. På pappret är det minst sagt en behaglig grupp men jobbet måste såklart göras.

Första testet blir på tisdag då “The Red Devils” reser till Schweiz för att möta huvudstadsklubben BSC Young Boys. Det råder inga tvivel om att United ska vara klara favoriter då schweizarna på förhand är gruppens slagpåse och tre poäng ska hämtas hem till Manchester.

Det är svårt att inte gripas med av hybrisen som just nu flödar i Manchester United-led framförallt efter krossen mot Newcastle i lördags. Spelet ser bra ut, Ronaldo är hemma och Manchester United har nog inte mått såhär bra på väldigt länge. Man ska inte dra för tidiga slutsatser men känslan är att Ole-Gunnar Solskjaer håller på att bygga något väldigt intressant den här säsongen.

Edinson Cavani saknades något oväntat inför Newcastle matchen. Enligt Solskjaer ska uruguayanen fått en smäll på träningen och var därför inte redo för spel. Norrmannen påpekade dock att det inte ska vara något allvarligt. Cavani är därför inte med i truppen som reste till Schweiz under förmiddagen. Alex Telles, Dean Henderson och Scott Mctominay är alla tillbaka i träning men anses inte vara matchredo och är därför inte heller med i matchtruppen. Positivt ur ett svenskt perspektiv är att Anthony Elanga reste med laget och kanske får vi eventuellt se ett inhopp eller till och med en start i morgondagens match.

Min Startelva (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Shaw - Pogba, Van de Beek - Greenwood, Fernandes, Lingard - Ronaldo

Motivering:
Då United möter ett på förhand svagare motstånd tycker jag det är ett ypperligt tillfälle att rotera på vissa positioner. Lindelöf ska starta då jag tycker att hans prestationer innan Varane anlände var stabila. Visst det kanske är lite kontroversiellt att peta Maguire, då han är lagkapten men engelsmannen har spelat extremt mycket fotboll det senaste året. Jag tycker hans prestationer i inledningen har varit lite svajiga och kanske är förklaringen att Maguire är sliten. Vigge förtjänar speltid och det hade varit extremt orättvist om han skulle bli placerad i frysboxen.

Den andra punkten som sticker ut är såklart Donny Van De Beek, när ska han få spela egentligen? Solskjaer har pratat positivt om holländaren i media och får han inte spela mot Young Boys så kan vi nog konstatera att det inte kommer bli många minuter för Donny den här säsongen. Van De Beek erbjuder kvalitéer som jag tycker vi saknar på det centrala mittfältet och för mig är obegripligt varför han inte får chansen. I övrigt tycker jag att Jesse Lingard borde få speltid. Unitedprodukten avslutade målskyttet mot Newcastle senast och ser ut att vara i bra form och förtjänar en plats i startelvan.



BSC Young Boys:
De regerande schweiziska ligamästarna tog sig till årets upplaga av Champions League genom att slå ut ungerska Ferencvarosi i ett svängigt dubbelmöte. Young Boys vann dubbelmötet med sammanlagt 6–4 och tog klivet in i gruppspelet. Laget från den schweiziska huvudstaden har övertagit tronen från Basel och vunnit ligan de senaste fyra åren.

Young Boys har inlett den här säsongen lite knackigt och ligger på en fjärde plats med åtta inspelade poäng på fem matcher. Senaste matchen var ett dock ett styrkebesked när man slog ledarna Zürich med 4–1.

Det är inte ett speciellt namnkunnigt lag som Young Boys mönstrar och den mest meriterade spelaren är lagkaptenen Fabian Lustenberger med meriter från Hertha Berlin i Bundesliga. Han är dock skadad och missar matchen. Ja ni hör ju, sett till kvalité på de här två lagen bör det bli en relativt enkel resa för United.

Trolig Startelva (4-4-2): Von Ballmoos- Hefti, Zesiger, Camara, Garcia- Fassnacht, Sierro, Aebischer, Ngamaleu- Elia, Sietbatcheu

Tre snackisar inför matchen:

Inga utrymmen för misstag

Vi alla minns nog med smärta förra årets insats i champions league där Manchester United lyckades åka ur gruppen trots inledande segrar mot Leipzig och PSG. Jag hoppas att Solskjaer nu har lärt sig läxan och inser att vi inte har råd med att underskatta någon av våra gruppmotståndare. På förhand är United klara favoriter men Atalanta och Villareal är luriga lag som absolut inte ska underskattas. Även om Young Boys är det sämsta laget på pappret måste vi ta också dem på allvar.

Kraven på att prestera i Europa är högre i år framförallt med den trupp vi har och förhoppningsvis kan vi ta oss långt i champions league. Det var ett tag sen Manchester United tog sig långt i turneringen och jag tror att många Unitedsupportar drömmer om en framgång i Europa. Men då måste vi först ta oss förbi gruppen och visa att vi har lärt oss av förra säsongens misstag. Upp till bevis helt enkelt.

Hur mycket vågar Solskjaer rotera?

United har för första gången på ganska länge en bra bredd på ett flertal positioner därför finns det all anledning att rotera då spelschemat blir tätare ju längre in i säsongen vi kommer. Det gäller att ge fler spelare chansen att bevisa sig i Unitedtröjan och att undvika skador på nyckelspelare. Jag har redan gått igenom vilka ändringar jag tycker att Solskjaer bör göra men frågan är hur pass vågad norrmannen kommer att vara i sin laguttagning. Förhoppningsvis väljer Ole att rotera en del och ge spelare som Lingard och Lindelöf chansen, då båda faktiskt har sett bra ut när de fått spela. Eventuellt kan det vara ett bra läge att försöka tina upp Anthony Martial då han behöver självförtroende och bör ha goda chanser att göra mål.

Samtidigt som jag nämnt tidigare gäller det att ta uppgiften seriöst och inte rotera allt för mycket. Spelare som Bruno och Pogba bör starta då de är otroligt viktiga för Uniteds spel och när duon inte finns med får vi ofta problem. Jag kommer att vara enormt spänd på vilken elva Solskjaer mönstrar imorgon och eventuellt får några bänkspelare chansen att visa upp sig.

Cristiano Ronaldo-nyckeln till framgång i Europa?

Det finns få spelare som förknippas lika mycket med en turnering som Cristiano Ronaldo gör med Champions League. Portugisen står på 134 gjorda mål och toppar turneringens skytteliga genom alla tider. Lägg där till de fem CL titlar som han tagit med Manchester United respektive Real Madrid, klart det är ett starkt CV. Visst, Ronaldo misslyckades med att vinna Champions League under sejouren i Juventus men jag tror han kommer vara extremt taggad på att komma hem och vinna turneringen ytterligare en gång.

Portugisen är en enorm vinnarskalle och kommer med all säkerhet ställa krav på sina medspelare. Han har även förmågan att kliva fram i de avgörande lägena, något jag tycker att United har saknat. Visst, “The Red Devils” är inte någon av förhandsfavoriterna till titeln men med Ronaldo i laget skulle jag absolut inte räkna ut oss helt.  Det finns en liten risk att portugisen eventuellt kan vilas imorgon, men personligen har jag svårt att se det. Ronaldo vill spela varenda minut som går och med tanke på debuten i lördags lär han vara extremt spelsugen.

Tips: 4–0, Ronaldo x2, Lingard, Fernandes
Arena, datum och matchstart: Wankdorf Stadium (Bern) - 14/9, 18.45
Turnering:  Champions League - Gruppspel omgång 1
Stream: Cmore

GGMU




 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-09-13 19:16:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham