Turf Moor, 2021-01-12 21:15

Burnley - Manchester U
0 - 1

Inför: Burnley - Manchester United

Inför: Burnley - Manchester United

Utslagen i ligacup-semifinalen mot Manchester City, vidare i FA-cupen och vid vinst borta mot Burnley kan de röda djävlarna befinna sig högst upp i tabellen av Premier League. Saker skiftar snabbare än någonsin i den här säsongen men vilket slagläge för Manchester United på tisdag. Serieledare?

Vilken säsong det har varit hitills med tanke på allt som hänt i den engelska högsta ligan men framförallt runt om i världen med covid-19. Inställda speldatum och uppskjutna matcher på grund av läget i världen har bidragit till en kaotisk säsong. Båda lagen har god respektive grym form i ligan just nu och ställs nu mot varandra i en omgång med enbart sex matcher. Burnley ställer upp sitt manskap på Turf Moor med endast en förlust på sex raka matcher men ställs mot ett hungrigt United som har tio raka matcher utan förlust, samtidigt som tre poäng mot Burnley innebär att laget är serieledare inför omgång 19. 

Manchester United

Manchester har i sin tur varit med om en galen berg och-dalbana där laget åkt ut ur Champions League, åkt ur liga cupen, är vidare (efter trög match mot Watford) i FA-cupen men framförallt är påväg att ta över serieledningen från ledande Liverpool.

Manchester Uniteds säsong är svår att beskriva ur ett känslomässigt läge faktiskt, uttåget ur Champions League gjorde ont och många gånger under säsongen har spelet sett rent tempofattigt ut. I korrelation med föregående mening kan ingen United-supporter hävda, trots hur spelet sett ut och CL, att lyckan att gå förbi Liverpool och för första gången på mycket länge stå överst (en stund i alla fall) i en haltande Premier League tabell, skulle vara total.
 
Om det var rotationsdags inför matchen mot Watford är det sannerligen bästa möjliga lag som kommer spela på tisdag mot Burnley. Här är det inte tal om att vila Fernandes, spara Rashford eller rotera halva laget. Ole Gunnar Solskjaer och hans manskap kommer sannerligen gå för det och mönstra bästa laget i form av Rashford, Fernandes, Martial, Pogba, Maguire osv... Spännande att se ifall Cavani kommer att komma från sin tre matchers avstängning och direkt in i startelvan eller om Martial får startplatsen som gjort det bra det senaste.

Tänkbar elva (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Fred, Mc Tominay - Pogba, Fernandes, Rashford - Martial 

Burnley

Laget kommer från en fin form där laget från nordvästra England tagit sig upp på tillfällig säker mark i form av en 16:e plats med två hängmatcher. Likt Manchester United ska laget spela på tisdag men också ha två matcher i omgång 19. En spännande period för båda lagen då det sker kamp både högst upp i tabellen och i botten. 

Burnley kommer med enbart en förlust på de senaste sex matcherna i ligan och senast man släppte in fler mål än ett var i den svidande 5-0 förlusten mot Manchster City i november. Spelare som Barnes och Wood har visat fin form och är ständigt ett hot i motståndarens straffområde, trots att laget inte är direkt kända för sin offensiv. Finns även vissa frågetecken i laget för exempelvis Taylor, McNeil, Westwood men finns potential för start för någon av dem i alla fall.

Med en solid backlinje i form av Tarkowski, Mee, Lowton. etc. kan Burnley stångas till slutsignalen och kommer säkert att försöka störa Manchester som bara ska vinna matchen mot bottenlaget för att bli serieledare. Burnley har möjligheterna att störa, frågan är väl om Wood och Barnes i kombination med defensiven tar vara på det eller inte.

Tänkbar elva (4-4-2): Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Benson - Brady, Westwood, Brownhill, Pieters - Barnes, Wood

Mina Tankar

Den här matchen är nog en av de klurigaste på säsongen för den känns verkligen så definerande för resten av säsongen. Kommer United göra jobbet och lyckas gå förbi Liverpool samt leda serien för första gången på mycket länge (efter halva säsongen) eller kommer Burnley vara en för svår nöt att knäcka för kvällen? Burnley kommer bli en riktigt lurig match och jag tror den blir tight men vilket slagläge för United, detta kan väl inte Ole Gunnar Solskjaer och sitt manskap missa?

Tips: 1-2 Manchetser United ( Fernandes, Wood, Cavani)

Vad: 18:e omgången av Premier League
Var: Turf Moor, Burnley
När: Tisdag 12/1, 21.15
Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay

Andreas Kristensson@adde7892021-01-11 22:47:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham