Inför: Chelsea - Swansea

Inför: Chelsea - Swansea

Under söndagen gästar Swansea från Wales huvudstaden London för att möta Chelsea. Hemmalaget är tillbaka på Stamford Bridge efter en 2-1 vinst i Europa League mot Basel och har nu fokus på ligaspelet där konkurrensen om Europaplatserna är riktigt jämna.

Hemmalaget kommer till matchen efter att i torsdags spelat semifinal i Europa League mot Basel som man vann med 1-2. Hemmalaget Basel fick en tveksamt dömd straff i slutskedet av matchen och det såg ut att gå till en oavgjort historia, men så på övertid lyckades David Luiz slå in en frispark och man har nu ena foten i finalen som spelas i Amsterdam. Gästerna Swansea spelade under förra helgen hemma mot Southampton och matchen slutade 0:0. Historiskt sett är matcherna mellan klubbarna relativt jämna, fem senaste:

2013-01-23 Swansea-Chelsea 0:0
2013-01-09 Chelsea-Swansea 0:2
2012-11-03 Swansea-Chelsea 1:1
2012-01-31 Swansea-Chelsea 1:1
2011-09-24 Chelsea-Swansea 4:1

Chelsea kommer till matchen med en hyfsad fin form, man spelade en anfallsinriktad fotboll, framförallt i den andra halvleken mot Basel. I ligan har klubben spelat liknande och har på fem matcher endast en förlust, vilket är bra att ha med sig in i slutspurten. Poängtapp kan komma att bli kostsamt då Arsenal och Tottenham har lättare spelschema på papper. Chelseas fem senaste tävlingsmatcher:

2013-04-25 UEL FC Basel-Chelsea 1:2 
2013-04-21 PL Liverpool-Chelsea 2:2 
2013-04-17 PL Fulham-Chelsea 0:3 
2013-04-14 FA-C Chelsea-Man City 1:2 
2013-04-11 UEL Rubin Kazan-Chelsea 3:2

Rafa Benitez lär fortsätta sin kloka rotation i startelvan och spelare som Ba, Mata, Mikel mfl. lär återvända till startelvan. Ashley Cole och Gary Cahill är tillbaka ifrån sina skador vilket är lättande, nu finns endast Oriol Romeu på skadelistan. 

Vi kan vänta oss Cech i målet som i vanlig ordning. Till höger Azpilicueta, centralt Ivanovic tillsammans med Luiz som senast vikarierade på mittfältet. Bertrand satt på bänken mot Basel och lär starta mot Swansea. På mitten kommer nog John Obi in tillsammans med Ramires, framför dem kan vi vänta oss Oscar tillsammans med Mata och Eden Hazard. Eftersom Demba Ba är cup-tied i Europa League spelade han inte i torsdags och han lär få starta under morgondagen.

                      Cech
Azpilicueta, Ivanovic, Luiz, Bertrand
              Ramires, Mikel
         Oscar, Mata, Hazard
                     Ba


Swansea som började säsongen så bra har tappat den fina formen efter att laget vann Capital One cup i början av året, man mötte och slog ut just Chelsea i semifinalen med 2-1 totalt över två matcher. Man ligger just nu på en niondeplats och har kontraktet säkrat inför nästa säsong. Formen på senaste tiden har dock varit lite oroande, på de fem senaste matcherna har klubben endast tagit två poäng av femton möjliga.

2013-04-20 PL Swansea-Southampton 0:0 
2013-04-06 PL Norwich-Swansea 2:2 
2013-03-30 PL Swansea-Tottenham 1:2 
2013-03-16 PL Swansea-Arsenal 0:2 
2013-03-09 PL W.B.A.-Swansea 2:1

Laget är skade och avstängtsfritt så tränaren Michael Laudrop har mycket att välja mellan. Vänsterbacken Neil Taylor är tillbaka efter en sju månaders skadefrånvaro men lär sitta på bänken som förra veckan mot Southampton.

I målet kommer vi få se Vorm, och framför honom en backlinje bestående av Rangel, Chico, Williams och Davies. Laget har en liknande formation som hemmalaget och på de mer defensiva mittfältsplatserna lär vi får se Britton tillsammans med kanadensaren De Guzman, och framför dessa Hernandez, målsprutan Michu och Nathan Dyer. På Topp Moore.

                 Vorm
Rangel, Chico, Williams, Davies
        Britton, De Guzman
    Hernandez, Michu, Dyer
                  Moore


Chelsea har haft det svårt mot Swansea den senaste tiden, man har inte vunnit fyra senaste matcherna lagen emellan. Men motivationen och lagmoralen är väldigt hög för tillfället som vi såg under torsdagskvällen då man verkligen pressade på för ett ledningsmål i slutskedet av matchen, vilket även tränaren Benitez poängterade. Jag tror på en tuff och jämn match men Chelsea känns mycket starkare formmässigt och jag tror på en 3-0 vinst.

- Om Lampard lyckas näta mot Swansea har han gjort mål mot 39 olika lag i Premier League, vilket är ett rekord
- Lyckas Petr Cech hålla nollan under morgondagen klättrar han förbi David Seaman i antalet hållna nollor i ligan, vilket även det blir ett rekord
- CSS har sin årliga resa en gång om året, imorgon är de på plats.
- Domaren Mark Clattenburg återvänder till Stamford Bridge för första gången efter de tveksamma domsluten mot Man Utd i höstas
- Matchen börjar 16:00 och sänds på Viasat Sport & Viasat Sport HD
- Glöm inte chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-04-27 20:01:02
Author

Fler artiklar om Chelsea