2020-03-05 20:45

Derby - Manchester U

Inför: Derby County vs Manchester United

Inför: Derby County vs Manchester United

Manchester United åker ner till Pride Park för att möta Derby County och kan för sjätte säsongen i rad lyckas avancera sig till en kvartsfinal i FA-Cupen. I Derby kommer man se ett väldigt familjärt ansikte i klubblegendaren Wayne Rooney. Detta kommer bli den sjunde gången ”Wazza” spelar mot sitt gamla lag.

Manchester United
 
En vinst mot Derby betyder att man är obesegrad i de senaste åtta matcherna, om man räknar in alla tävlingar. FA-Cupen är en tävling som man har vunnit 12 gånger och senast man vann den var i 2016 då Jesse Lingard gjorde ett sent drömmål mot Crystal Palace på Wembley. 
 
Senast man mötte Derby blev man utslagna på Old Trafford i förra årets Caraboa Cup. Matchen slutade 2-2 och Derby vann straffläggningen med 8-7, då Phil Jones missade. Utav de 107 matcherna mellan lagen har Manchester United vunnit 46 av dem och Derby har vunnit 32. På Pride Park har man vunnit tre av de senaste fem matcherna och den senaste vistelsen i Derby var i 2016 och slutade med en 3-1 vinst för Louis Van Gaal Red Army. 
 
Daniel James missade matchen i Merseyside efter en smäll mot Club Brugge. Walesaren ser ut att missa mötet imorgon också och Aaron Wan-Bissaka är tveksam då han har ryggproblem. Dock har man fått tillbaka två försvarare från skadelistan. Försvarsduon Axel Tuanzebe och Tim Fosu-Mensah spelade 90 minuter med U23 laget i måndags och kommer högst troligt vara med i matchtruppen.

Trolig startelva: Romero, Dalot, Maguire, Lindelöf, Williams, McTominay, Pereira, Fernandes, Mata, Greenwood, Ighalo

 
Derby County
 
Derby vill återskapa vinsten man hade på Old Trafford förra året med Frank Lampard som tränare. Dock så ser läget annorlunda ut nu. Philip Cocu tog över efter Lampard stack till Chelsea och i nuläget är Derby på 13:de platsen i Championship. Formen i år har varit väldigt varierande för Derby men man vann i helgen med 3-1 borta mot Sheffield Wednesday. 
 
Allt fokus kommer att vara riktat på Rooney som har imponerat i sin återvändo till England.  Rooney kommer högst troligt starta och förhoppningsvis förstör han inte titelchansen för Manchester United. Anfallaren Tom Lawrence har även en historik i Manchester United och är i fin form då han gjorde två mål i vinsten över Sheffield Wednesday. 
Cocu har dock problem med skador i truppen, speciellt i mittfältet då både Tom Huddlestone och Duane Holmes är otillgängliga. Krystian Bielk är skadad resten av säsongen och Ikechi Anya är tveksam, då han nyss har återhämtat sig från en vadskada. 

Trolig startelva: Hamler, Bogle, Davies, Clarke, Forsyth, Bird, Rooney, Waghorn, Lawrence, Knight, Marriott
 

 
Mina tankar
 
Manchester United hade sin senaste förlust i januari men Derby har fått med sig självförtroende efter ett bra resultat på bortaplan och är en av Championships starkaste hemmalag. I Championship har man bara två förluster på Pride Park i år. Men detta möte tycker jag Manchester United borde lösa men i FA-Cupen kan allt hända. Den nuvarande formen i Manchester United har till stor del varit på grund av Fernandes och mest optimalt vore att vila honom inför Manchester Derbyt. Dock har vi varit extremt beroende av portugisen och vi har enbart två chanser för troféer kvar, FA-Cupen och Europa League. Utav dessa två vill jag hellre vinna Europa League, då vi får Champions League nästa år. Men alla titlar som kan vinnas, ska vinnas. Att se Rooney i en annan tröja än den röda känns märkligt, men det är alltid trevligt att se Wazza. En legend som faktiskt får alldeles för lite hyllningar. Vissa saker han har gjort utanför fotbollen är inte glamouröst direkt, men Rooney är England och Manchester Uniteds främsta målskytt genom tiderna och har vunnit allt man kan vinna i klubbtävlingar. Som José Mourinho sa på den kända presskonferensen som han stormade ut ur ”Respect, respect man”.
 
Tillbaka till matchen så tror jag att den kommer att bli fysisk och Derby kommer att ställa till med problem för Manchester United. Men den nuvarande formen och Fernandes briljans borde räcka för att ta sig vidare till en kvartsfinal i FA-Cupen. Tror även på mål av Greenwood och min personliga favorit Ighalo. Båda av målen assisteras givetvis av Fernandes. 
 
Slutresultat: 1-2
 
Vart: Pride Park, Derby. 
När: Avspark 20.45
Hur: Eurosport player eller Dplay
 

Eric Länje2020-03-04 15:35:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham