Pride Park Stadium, 2024-10-05 16:00

Derby - QPR

Inför Derby-QPR

Inför Derby-QPR

QPR har bara 1 vinst hittils och har hamnat under nedflyttningsstrecket. Nykomlingarna Derby har inlett starkt men har nu tre förluster i rad. Kan vi ge dem en fjärde?


QPR förlorade hemmamatchen mot Hull med 3-1, Nicolas Madsen reducerade på straff vid ställningen 0-2. När omgången färdigspelades i onsdags vann Preston mot Watford och Stoke krossade Portsmouth vilket innebär att vi för första gången den här säsongen ligger under nedflyttningsstrecket, 1 poäng efter en sextett med lag som har tagit 8 poäng. 

De två senaste säsongerna har vi varit 21:a och 23:a i tabellen på hemmaplan och det verkar tyvärr inte vara någon ljusning i sikte. Kanske hade det sett annorlunda ut om vi hade lyckats göra mål på någon av de chanser som vi trots allt skapade i början av matchen? Istället får en högerback som inte har gjort ett enda ligamål på 77 matcher äntligen sätta en kasse, det är sååå typiskt QPR. 

Marti Cifuentes gjorde heller inte någon bra match. Att han aldrig bytte ut Hevertton Santos är en gåta. Han hade kunnat sätta in Morgan Fox som mittback och flytta ut Jimmy Dunne på högerbacken eller göra ett rakt byte med Harrison Ashby, varför får han inte spela? Varför låna honom om han inte ens är tvåa i rangordningen på sin position?

Cifuentes syn på matchen: “Jag tycker att vi startade riktigt, riktigt bra, det är tungt att hamna i underläge när vi har skapat 3-4 riktigt bra chanser. Jag tycker att vi fortsatte skapa mycket i första halvlek men hamnade i underläge med 2-0. Jag tycker att vi höll en hög nivå i 60-70 minuter. Det var mycket som var positivt men vi släppte också in 3 mål som vi borde ha gjort, särskilt de två första. Men vi måste fortsätta att tro på det vi gör. Vi måste förstå var vi är i processen med många nya spelare, unga spelare som måste anpassa sig till den här ligan”

Nu är det en match kvar innan nästa landslagsuppehåll och den går på bortaplan mot nykomlingarna Derby County

Motståndarna: Derby County
Klubben grundad: 1884
Hemmaplan: Pride Park, med en kapacitet på 32956 åskådare
Manager: Paul Warne (3:e säsongen)
Placering förra säsongen: Nykomlingar (slutade 2:a i League One)

Nyförvärv: Jacob Widell Zetterström (målvakt, från Djurgården), Rohan Luthra (målvakt, från Cardiff), Ebou Adams (mittfältare, från Cardiff), Kenzo Goudmijn (mittfältare, från AZ Alkmaar), Ben Osborn (mittfältare, från Sheffield Utd), Corey Blackett-Taylor (högerytter, från Charlton), Kayden Jackson (forward, från Ipswich) samt lånen Nat Phillips (mittback, från Liverpool), David Ozoh (def.mittfältare, från Crystal Palace), Tawanda Chirewa (off.mittfältare, från Wolverhampton), Marcus Harness (vänsterytter, från Ipswich) och Jerry Yates forward, från Swansea)

Spelare som har lämnat: Joe Wildsmith (målvakt, till West Bromwich), Conor Hourihane (mittfältare, till Barnsley), Louie Sibley (mittfältare, till Oxford Utd), Korey Smith (mittfältare, till Cambridge) och Dwight Gayle (forward, till Hibernian); Adebayo Fapetu, Kwaku Oduroh, Carlos Richards och Martyn Waghorn har inga nya klubbadresser klara, Scott Loach och Bradley Johnson har lagt av 

Derby är tillbaka i chippen efter 2 säsonger i League One där de slutade på 2:a plats förra säsongen och tog steget upp igen. Det är till stora delar ett nytt lag som manager Paul Warne förfogar över, men mittlåset är samma som bidrog till att de släppte in minst antal mål i League One, Eiran Cashin och Curtis Nelson. Den förre Djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström har blivit förstavalet mellan stolparna, han har släppt in 7 mål och hållit nollan 2 ggr på de 6 matcher han har spelat. De har vunnit 3 matcher, samtliga på hemmaplan, förlorat 5, och ligger på 14:e plats i tabellen. De förlorade borta mot Sunderland i tisdags med 2-0 och kommer till lördagsmatchen med 3 förluster i rad. 

Cifuentes tankar inför matchen mot Derby: “Jag förstår att fansen inte är nöjda, precis som jag inte är, men jag lovar, det finns ingen – inte ens den mest engagerade supportern – som vill vinna mer än jag.. Jag försöker göra mitt bästa för att se till att spelarna förstår att det finns vissa situationer där vi kan passa bollen och det finns vissa situationer där vi behöver göra en bra rensning– det är en del av fotbollen också. Jag gillar press, jag gillar när folk förväntar sig saker av oss och vi ska försöka göra vårt bästa för att vara på den nivå de vill. Men vi har spelat åtta matcher, vänta med det slutliga omdömet till slutet av säsongen. 

Derby borta är en svår match. De har varit väldigt starka, förra säsongen när de gick upp och de har varit starka i inledningen av den här säsongen – hemma har de bara förlorat mot Norwich, som gör det riktigt bra. Vi vet att de är ett lag som spelar fysiskt och direkt och är väldigt bra på att kontra. Vi måste vara medvetna om vilken typ av matchbild vi kommer att möta.”


Sett till inbördes möten i seriesammanhang under 2000-talet är det en knapp fördel för Derby. QPR har 9 vinster, Derby 10, och 9 matcher har slutat oavgjort. Vi har vunnit 4 av de 5 senaste och senast vi spelade i samma division vann vi med 2-1 borta, efter mål av Chris Willock och Andre Gray, och 1-0 hemma, där Luke Amos avgjorde i 88:e minuten och skickade Derby till League One. 

Hos Derby saknas Callum Elder, David Ozoh, Jake Rooney, Tom Barkhuizen och Liam Thompson, hos QPR saknas Jake Clarke-Salter, Jack Colback och Liam Morrison.

Huvuddomare är David Webb från County Durham, assisterad av Rob Smith och Richard Woodward. 46-åriga Webb har dömt 6 matcher den här säsongen och delat ut 15 gula kort. Han blåser igång matchen på Pride Park kl.16:00 och du kan se den med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-10-04 22:39:04
Author

Fler artiklar om QPR