2024-10-26 16:00

Burnley - QPR

Inför Burnley-QPR

Inför Burnley-QPR

QPR åker upp till Lancashire för en tuff bortamatch mot topplaget Burnley. Förra gången vi spelade i samma division var vi det enda bortalaget som vann på Turf Moor. Det lär väl inte hända den här gången, eller?...


QPR fick bara oavgjort, 1-1, mot Coventry när de formsvagaste lagen i serien möttes på Loftus Road i tisdags. Gästerna tog ledningen redan i den 4:e minuten genom en kontring efter att R’s haft en hörna. Kvitteringen kom genom ett fint anfall i den 63:e minuten när Paul Smyth kom fram på högerkanten och slog ett inlägg som Kieran Morgan mötte på volley och fick göra sitt första mål för klubben. Coventry var närmast ett segermål men Paul Nardi gjorde ett par fina räddningar som iaf gav 1 poäng. Vi ligger nu på 23:e plats med 8 inspelade poäng. 

Efter att ha tagit 1 poäng på 4 matcher mot lag i botten av tabellen ställs vi i de kommande 4 matcherna mot lag på den översta tredjedelen av tabellen. Marti Cifuentes tankar inför bortamatchen mot Burnley: “Vi vet att Burnley är ett mycket bra lag när de har bollen och vi måste göra en bra insats. Gör vi det kan vi ta 3 poäng -det visade vi förra säsongen mot Leicester och Leeds. Vi vet att det kommer att bli en svår match, men jag tror på mina spelare. Vi släpper inte till så många chanser, men vi måste se till att inte bli straffade så hårt som vi har blivit. Vi vet att det inte har gått som vi hade önskat men det kan hända många lag i den här serien. Vi måste fortsätta att jobba hårt för att förbättra oss”

Förutom Liam Morrison och Jack Colback är nu också Kenneth Paal och Michael Frey skadade, två positioner där vi inte har så mycket backup. Koki Saito gjorde det förvisso bra som wingback i tisdags, men det är skillnad på att möta Coventry hemma och Burnley borta. Den slovenske landslagsmannen Zan Celar blev tydligen skyttekung i Schweiz förra säsongen men han har inte lyckats anpassa sig till den här ligan och verkar bli en stor flopp, där har vi problem. Det ska bli intressant att se hur Cifuentes formerar laget på lördag


Motståndarna: Burnley FC
Klubben grundad: 18:e maj 1882
Hemmaplan: Turf Moor, med en kapacitet på 21944 åskådare
Head coach: Scott Parker (1:a säsongen),
Placering förra säsongen: Nykomlingar (slutade på 19:e plats i PL)

Nyförvärv: Vaclav Hladky (målvakt, från Ipswich), Etienne Green (målvakt, från St Etienne), Maxim Estéve (mittback, från Montpellier), John Egan (mittback, från Sheffield Utd), Joe Worrall (mittback, från Nottingham Forest), Lucas Pires (vänsterback, från Santos), Shurandy Sambo (högerback, från PSV Eindhoven), Josh Laurent (mittfältare, från Stoke), Hannibal Mejbri (off.mittfältare, från Man Utd), Mike Trésor (vänsterytter, från Genk), Andreas Hountondji (forward, från Caen) samt lånen Bashir Humphreys (mittback, från Chelsea), Zian Flemming (off.mittfältare, från Millwall), Jaidon Anthony (vänsterytter, från Bournemouth), och Jeremy Sarmiento (vänsterytter, från Brighton) 

Spelare som lämnat: Bailey Peacock-Farrell (målvakt, till Birmingham), Arijanet Muric (målvakt, till Ipswich), Lawrence Vigouroux (målvakt, till Swansea), Ameen Al-Dakhil (mittback, till Stuttgart), Dara O’Shea (mittback, till Ipswich), Luke McNally (mittback, till Bristol C), Vitinho (högerback, till Botafogo), Sander Berge (def.mittfältare, till Fulham), Samuel Bastien (mittfältare, till Fortuna Sittard), Scott Twine (off.mittfältare, till Bristol C), Charlie Taylor (vänsterback, till Southampton), Wilson Odobert (vänsterytter, till Tottenham), Anass Zaroury (vänsterytter, till Lens), Johann Berg Gudmundsson (högerytter, till Al-Orobah) och Wout Weghorst (forward, till Ajax)


Burnley har åkt jojo mellan chippen och Premier League de senaste åren. Förra säsongen slutade de på 19:e plats och hade 8 poäng upp till säker mark, den här säsongen tillhör de favoriterna att ta steget upp igen. Och det har i stort sett gått enligt förväntningarna så här långt, även om 0-0 mot nykomlingarna Oxford kanske var en missräkning. Efter att ha spelat 1-1 borta mot Hull i onsdags ligger de på 2:a plats i tabellen med 22 poäng, 3 poäng bakom ledande Sunderland. 

Som synes i presentationen har det varit en rejäl spelaromsättning inför säsongen och då är det ändå en handfull spelare kvar som var med och vann serien för två år sedan. Man kan lugnt påstå att de har en enorm bredd i truppen, hittills har de använt sig av 32 spelare. Scott Parker tog över som Headcoach i juli efter Vincent Kompany som flyttade till Bayern Munchen, Parker spelar mestadels 4-2-3-1. 3 spelare att hålla ögonen på är vänsterbacken Lucas Pires, mittfältaren Josh Brownhill (som leder den interna skytteligan) och högeryttern Luca Koleosho.

Burnley har en lång frånvarolista där Manuel Benson, Jordan Beyer, Hannes Delcroix, Hjalmar Ekdal, Lyle Foster Aaron Ramsay, Nathan Redmond och Joe Worrall saknas pga skador, frågetecken för Mike Tresor och Jeremy Sarmiento.

Inbördes möten
Burnley har varit en svår motståndare för oss under 2000-talet. Av 24 matcher har vi vunnit 5, 6 matcher har slutat oavgjort och vi har alltså förlorat 13. Säsongen 22/23 vann Burnley med 3-0 på Loftus Road medan vi lyckades stjäla 3 poäng på Turf Moor där Sam Field och Chris Martin gjorde varsitt mål när vi vann med 2-1, Burnleys enda förlust på hemmaplan den säsongen. Annars har vi haft det tungt på Turf Moor; 3 vinster, 1 kryss och 8 förluster är facit under 2000-talet

Matchens domare
Huvuddomare är Andrew Kitchen från Durham, assisterande domare Shaun Hudson och Matthew Jones. Kitchen är relativt ny på den här nivån. Han började döma i efl för 3 år sedan och debuterade i chippen förra säsongen. Han har dömt 7 matcher den här säsongen och delat ut 36 gula och 1 rött kort, alltså ett snitt på över 5 varningar/match. Han blåser igång matchen kl 16:00 och du kan se den med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-10-25 18:40:00
Author

Fler artiklar om QPR