2024-10-19 16:00

QPR - Portsmouth

Inför QPR-Portsmouth

Inför QPR-Portsmouth

"6-poängsmatch" i botten av serien väntar i västra London när QPR tar emot nykomlingarna Portsmouth. Har Marti Cifuentes lyckats hitta en väg upp ur den djupa svackan under uppehållet?


Som alla säkert minns förlorade QPR bortamatchen mot Derby innan uppehållet med 2-0 efter att ha släppt in 2 mål på 1 minut i början av andra halvlek. Den tredje förlusten i rad och vi ligger på 22:a plats i tabellen med 7 poäng på 9 matcher, det är tydligen den sämsta starten vi har haft i chippen sedan 2007/08. Att vara sämre än Derby i alla offensiva kategorier förutom hörnor är ju inte bara underkänt, det är bedrövligt. Backlinjen fungerar dåligt, våra danska mittfältare är långsamma och veka och våra forwards levererar inte.

Nattsvart? Ja just nu, men det finns fortfarande tid att rätta till problemen. Marti klarade det förra säsongen och jag tror och hoppas att han fixar det igen. Det skulle också underlätta om vi fick tillbaka Jake Clarke-Salter och Jack Colback, även om den sistnämnda har en förmåga att dra på sig onödiga kort. 

Marti Cifuentes var så klart besviken efter matchen mot Derby: “Vi gjorde en riktigt dålig första halvlek och släppte in två snabba mål i början av andra. Vi har inte varit tillräckligt bra än så länge. Nu väntar två tuffa veckor där vi kommer att vara besvikna på prestationer och resultat. Vi måste använda tiden noggrant för att se vad vi saknar och varför det blir fel just nu. Vi visste att Derby är bra på fasta situationer, ändå var vi inte tillräckligt bra. Vi hade fler hörnor än dem men tog inte våra chanser. I dag såg vi två lag med helt olika spelstil, vi måste bli bättre på att spela vårt spel. När det blir fysiskt spel måste vi bli bättre på att spela bollen efter marken och hitta lösningar”
En bra chans att bryta trenden kommer på lördag när nykomlingarna Portsmouth kommer till W12, ett lag vi ska ha efter oss när vi summerar säsongen

Motståndarna: Portsmouth FC
Klubben grundad: 5 april 1898 (som Portsmouth Football and Athletic Company Limited)
Hemmaplan: Fratton Park, med en kapacitet på 20899 åskådare
Manager: John Mousinho (3:e säsongen)
Placering förra säsongen: Nykomlingar (vann League One)

Nyförvärv: Jordan Archer (målvakt, från QPR), Nicolas Schmid (målvakt, från Blau-Weiß Linz), Ibane Bowat (mittback, från Fulham), Jacob Farrell (vänsterback, från Central Coast Mariners), Jordan Williams (högerback, från Barnsley), Andre Dozzell (def.mittfältare, från QPR), Abdoulaye Kamara (def.mittfältare, från Borussia Dortmund), Matt Ritchie (högerytter, från Newcastle), Harvey Blair (forward, från Liverpool), Josh Murphy (forward, från Oxford Utd), Elias Sørensen (forward, från Esbjerg) samt lånen Freddie Potts (mittfältare, från West Ham), Samuel Silvera (forward, från Middlesbrough) och Mark O’Mahony (forward, från Brighton)

Spelare som lämnat: Sean Raggett (mittback, till Rotherham), Joe Rafferty (högerback, till Rotherham), Jack Sparkes (vänsterback, till Peterborough), Lee Evans (mittfältare, till Blackpool)

Efter 12 säsonger i lägre divisioner är Portsmouth tillbaka i chippen efter att ha vunnit League One. De tog 97 poäng, förlorade bara 4 matcher och låg 1:a i tabellen hela vägen från omg. 8, om man bortser från två omgångar i slutet av november. Fast spelare som loggade rätt mycket speltid har fått lämna har de behållit en stomme från laget som gick upp. De har naturligtvis förstärkt truppen också och dessutom fått tillbaka mittlåset Tom McIntyre och Regan Poole som båda var skadade större delen av förra säsongen. Å andra sidan så upptäcktes det ett hjärtfel på skyttekungen Colby Bishop (21 mål förra säsongen) inför försäsongen så han opererades och rehabar just nu utan någon tidsplan. 

De hade stora problem med skador förra säsongen och den här har börjat på samma sätt. Det kan vara en av orsakerna till att Portsmouth är det enda laget i serien som ännu inte har någon seger. 5 oavgjorda och 4 förluster har det blivit hittills och med det ligger de på 23:e plats. Senast spelade de 1-1 hemma mot Oxford Utd, men de har också tagit poäng av förmodade topplag som Leeds, Middlesbrough och Sheffield U

Manager är John Mousinho, en 38-åring med portugisiskt påbrå som är född i Isleworth, Hounslow. Han ställer med all säkerhet upp med en 4-2-3-1 uppställning. Två spelare med förflutet i QPR återfinns i truppen; Målvakten Jordan Archer är tredjehandsvalet och har inte spelat den här säsongen medan Andre Dozzell har spelat 5 matcher från start, gjort 1 inhopp och dragit på sig 2 gula kort.

Statistikbiten
-Lagen har mötts väldigt sällan under 2000-talet. I seriesammanhang har vi vunnit 2 matcher och 4 har slutat oavgjort, vi slog ut dem ur FA-cupen efter omspel säsongen 18/19 och de tog revansch i ligacupen säsongen efter, that's it. 

-QPR har förlorat de 8 senaste matcherna som spelats i oktober månad

-QPR har inte förlorat på hemmaplan mot Portsmouth sedan september 1961

Skador & avstängningar
Hos Portsmouth saknas den skadade kvartetten Colby Bishop, Ibane Bowat, Conor Shaughnessy och Jacob Farrell. Hos QPR saknas Jonathan Varane som fortfarande är avstängd samt Liam Morrison och Jack Colback som är skadade, förhoppningsvis är Jake Clarke-Salter tillbaka

Huvuddomare är James Linington från Isle of Wight, assisterande domare är Jonathan Hunt och James Wilson. 45-åriga Linington är en rutinerad domare som har dömt efl sedan 2008 och har över 4000 matcher på meritlistan. Detta blir hans sjätte match för säsongen och han har hunnit dela ut 24 gula kort. Avspark 16:00 (kors i taket) och du kan se matchen med QPR+.

Innan avspark kommer klubben att hedra Frank Sibley som avled i maj, 76 år gammal. Sibley spelade 168 matcher för QPR mellan 1963 och 1971, när han tvingades avsluta sin aktiva karriär pga skada, och gjorde sedan flera sejourer som manager eller hjälptränare. 

Jörgen Tjärnström2024-10-18 22:20:55
Author

Fler artiklar om QPR