Etihad Stadium, 2022-03-06 17:30

Manchester C - Manchester U

Inför derbyt
Visar City ännu en gång vilka som är bäst i Manchester?

Inför derbyt

Under söndagen drabbar Manchesters två lag samman i ett spännande derby.

Under veckan besegrade City Peterborough ganska komfortabelt med 2-0. Det stod förvisso 0-0 efter en spelad timma men City var ändå det bättre laget och vann rättvist. I FA Cupens kvartsfinal kommer laget möta Southampton på bortaplan.

Efter att City under stora delar av säsongen sett ut att jogga hem ligatiteln har det uppstått mer spänning nu. Under lördagskvällen hade Liverpool flyt och tog en blytung 1-0-seger hemma mot West Ham. Detta trots att laget från London brände flera heta lägen och kunde gjort 3-4 mål om de varit något så när effektiva. Inför derbyt har City endast tre poängs avstånd ner till Liverpool och nerverna, de känns.

Min elva
Ederson
Walker, Stones, Laporte, Cancelo
De Bruyne, Rodrigo, Bernardo
Mahrez, Foden, Sterling 

Inför matchen har City drabbats av ett stort avbräck då Ruben Dias skadade sig i matchen mot Peterborough. Pep Guardiola sa på presskonferensen att Dias kommer vara otillgänglig i 4-6 veckor fram över. Det är naturligtvis inte bra då Dias är en formidabel mittback och även en stor ledare ute på planen. Känslan är att han har fått både Aymeric Laporte och John Stones att växa och bli bättre mittbackar. Det blir spännande att se hur dessa två kommer lösa de kommande veckorna utan Dias. Även Nathan Ake är skadad och missar derbyt. Det medför att den enda tillgängliga försvararen utöver de som är med i min gissade startelva är Oleksandr Zinchenko.

På mitten är även Ilkay Gundogan ett alternativ och i fronttrion är säkerligen Gabriel Jesus och Jack Grealish sugna på att starta i derbyt.

Likgiltiga Manchester United
Det sved hårt hos både Citys och Uniteds fans när populära Ole Gunnar Solskjaer fick sparken för ett tag sedan. Han var populär på olika sätt. För Uniteds fans var han förutom en go och glad norrbagge en tidigare legend som spelare. Vi Cityfans uppskattade Ole Gunnar för hans ständiga misslyckade försök att få ordning på United.

In har istället tysken Ralph Rangnick kommit. Han har efter dåliga resultat nog blivit lite uppskattad hos Citys fans. Rangnick känns som en tränare som har fler taktiska idéer än Solskjaer, men då United är fyllt till bredden av egoistiska divor så får han inte slag för dem i praktiken. Rangnick vill pressa hårt med hela laget, men när översteegoisten Cristiano Ronaldo mest går omkring längst fram och ser ut att tycka synd om sig själv så blir det pannkaka. När vi utöver det lägger till en spelare som den förvirrade Harry Maguire som inte verkar se skillnad på en grästuva och en fotboll så är fiaskot fulländat.

Det värsta med det här fiaskot är att Uniteds fans har blivit så likgiltiga. Det går knappt att reta dem längre. Det var roligare under Moyes år då de fortfarande tog illa upp när man påpekade hur dåliga de var. Nu får man typ medhåll när man gör en utläggning som den här ovan om Ronaldo och Maguire. Jättetråkigt!

Uniteds senaste elva:
De Gea
Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Telles
Matic, Fred
Elanga, Fernandes, Pogba
Ronaldo

Matchen sparkar igång under söndagen klockan 17:30 och sänds på Viasats utbud.

Oskar HanssonOrreHans2022-03-05 20:40:06
Author

Fler artiklar om Manchester C