Goodison Park, 2022-02-26 18:30

Everton - Manchester C

Inför Everton
Kommer City tillbaka till vinnarspåret?

Inför Everton

För bara en vecka sedan var min känsla att City joggade mot ligatiteln. En överraskande förlust och en vinst för Liverpool senare har det ändå uppstått lite nerver.

I det här läget har City ”bara” tre poäng ner till Liverpool, med lika många matcher spelade. Det ska tilläggas att lagen möter varandra på Etihad Stadium senare under våren. Det ser med andra ord ut att bli en spännande upplösning på säsongen och jämfört med hur läget var förra veckan ser vi hur snabbt det kan svänga i fotboll.

Everton borta är på förhand en lite kuslig match, framför allt när man kommer från en förlust hemma mot ett mittenlag. Men känslan är ändå att om båda lagen kommer upp i någorlunda normal nivå så borde City stå som segrare. En poäng skulle på förhand kunna kännas okej om man bara ser till matchen. Men sett till titelstriden räcker det inte, för då är Liverpool helt plötsligt bara en poäng bakom om de vinner sin kommande match.  

Min elva:
Ederson
Walker, Dias, Laporte, Cancelo
Bernardo, Rodri, De Bruyne
Mahrez, Foden, Sterling

Efter debaclet mot Tottenham har det varit en matchfri vecka och nästa utmaning är på tisdag borta mot Peterborough i FA Cupen. Sannolikt ställer Pep Guardiola upp med sin bästa elva mot Everton, och ger andra spelare chansen på tisdag. Spelare som Steffen, Zinchenko, Stones, Fernandinho, Gundogan, Grealish och Jesus tror jag vi får se i början av nästa vecka snarare än under lördagskvällen.

Everton tar nya tag efter Benitez
Säsongen för Everton har väl varit en strulig sådan. Men det var väl dömt på förhand att misslyckas när ledningen anställde Liverpool-ikonen Rafa Bentitez som manager. Riktigt dålig fingertoppskänsla. Jag minns själv när Citys ledning anställde den tidigare Manchester United-ikonen Mark Hughes, som förvisso tidigare hade gjort det bra i Blackburn. Men sånt där är oftast dömt att misslyckas. Vid minsta motgång kommer fansen bli vansinniga och det är förståeligt men inte lätt som ny manager i en klubb.

Dessutom var det lite skrämmande när Viasat vid något tillfälle visade en intervju från Benitez tid som manager i Liverpool. Då kallade han Everton för en liten klubb. Det var osmakligt men att osmakligheter kommer från Liverpools managers är inget nytt, men man förstår att Evertons fans blir förbannade och långsinta.

Nya managern Frank Lampard känns som en spännande rekrytering. Det kan väl bli lite vad som helst. Just nu är läget ansträngande då Everton är på 16:e plats i ligan, med endast två poäng ner till Burnley som är under strecket. En seger mot City skulle vara en riktig fjäder i hatten för Lampard och hans lag.

Evertons senaste startelva:
Pickford
Coleman, Holgate, Keane, Kenny
Iwobi, Allan, vad de Beek, Gordon
Calvert-Lewin, Richarlison

Matchen sparkar igång klockan 18:30 under lördagskvällen och sänds på Viasats kanaler. 

Oskar HanssonOrreHans2022-02-25 16:07:06
Author

Fler artiklar om Manchester C