Inför: Everton - Manchester United

Inför: Everton - Manchester United

Efter två raka förluster, Arsenal i ligan och Istanbul Basaksehir i Champions League, är det nu dags att försöka studsa tillbaka mot Everton på Goodison Park. En match som förväntas bli en jämn tillställning där United är i behov av tre poäng och påbörja klättringen mot toppen. Detta samtidigt som Everton behöver en ny trea efter två raka förluster. Således bör förväntningarna på en jämn och böljande match ställas.

Manchester United
United har börjat säsongen på ett ytterst märkligt vis. Svaga prestationer i ligan har blandats med fina prestationer i Champions League, bortsett från fadäsen i Istanbul. Martial är åter tillbaka i truppen efter tre matchers avstängning och kan nog förväntas starta på topp. Cavani kommer alltså fortsätta agera inhoppare och ges mer tid att komma in i truppen, precis som Solskjaer påpekade inför matchen mot Basaksehir. På skadelistan finns fortsatt Eric Bailly och Phil Jones. Jesse Lingard sägs vara på väg tillbaka men ser även han ut att missa matchen. Vad gäller Alex Telles så är det fortsatt oklart om han kommer att vara en del av matchtruppen. Han har de senaste fyra matcherna varit frånvarande på grund av Covid-19 och behöver således ge ett negativt resultat för att bli friskförklarad. Något som ännu inte skett. 

United är obesegrade på bortaplan så här långt in i ligan och står också som knappa favoriter hos spelbolagen. 
Förväntad startelva:

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Pogba; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial

Everton
Everton inledde ligan riktigt fint men har nu endast en seger på de fyra senaste matcherna. Just nu huserar de på en fjärde plats, tre poäng bakom ligaledaren tillika stadsrivalen Liverpool. På frånvarolistan sticker brassen Richarlison ut som fortsatt är avstängd. Lucas Digne är tillbaka efter sin avstängning på en match och The Toffees är såklart mer än hoppfulla att James Rodriguez och Andre Gomes också ska vara spelklara. Även Godfrey och Coleman förväntas stå över vilket skapar ett stort frågetecken för Ancelotti kring vem han ska spela till höger i backlinjen.

Förväntad startelva: 

Olsen; Nkounkou, Mina, Keane, Digne; Docoure, Allan, Sigurdsson; James, Calvert-Lewin, Iwobi

Mina tankar
United är i stort behov av en solid insats och tre poäng in på kontot. Även Everton behöver ta poäng för att haka på främst Liverpool och Leicester i toppen. Jag tror att vi till en början kommer få se en försiktig inledning där båda lagen tar tempen på varandra för att sedan växla upp gradvis. Vid oavgjort i halvlek så kommer tempot dras upp rejält och det kommer osa målgaranti tidigt i andra halvlek. Med anfallstrion i elvan tror jag vi kommer få se ett högt tempo med många försök till att löpa isär Evertonförsvaret med Greenwood och Rashford i spetsen. Även Solskjaer behöver en bra insats i ryggen för att skapa ytterligare andrum, framför allt då det de senaste dagarna ryktats om att delar av ledningen rycker i Pochettino. Nu är det upp till bevis, vi behöver inte halka efter mer utan istället ta tre poäng för att bygga en stark tro på att vi kan nå topp fyra även denna säsong.

Tips: 1-2 (Rashford x2, Calvert-Lewin)

Domare: Paul Tierney
Vad: Premier League
Var: Goodison Park, Liverpool
När: Lördag 7/11 13.30
Visas: V Premium, Viaplay
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2020-11-05 17:45:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham