Goodison Park, 2022-10-09 20:00

Everton - Manchester U

Inför: Everton - Manchester United

Inför: Everton - Manchester United

Ny ligaomgång är att vänta efter den bittra utskåpningen i derbyt mot Manchester City förra veckan. United reser nu till Liverpool för ett möte med The Toffees på Goodison Park.

Manchester United: 
I veckan reste laget till Cypern och Nicosia för Europa Leaguespel. Det var inte vackert men tre poäng bärgades trots en nära bragdartad insats från cyprioterna. Nu ska vi återuppta ligaspelet mot Everton och försöka bärga tre poäng i jakten på toppen. 

För närvarande får vi väll konstatera att den formstarkaste spelaren är också nyligen åter från skada, Anthony Martial. Just nu snittar fransmannen ett mål var 27:e minut. Starkt! Vi behöver alla poäng vi kan ta just nu, och även om det inte är vackert alla gånger måste trepoängare bärgas i jakten på Champions Leagueplatserna. Söndagens match är ett perfekt tillfälle att ta ytterligare ett kliv närmre då övriga konkurrenter för närvarande går urstarkt i ligaspelet. 

Vad gäller truppens status så är just nu Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka och Donny van de Beek satta ur spel med skador. Raphael Varane, som ju varit skadad sedan derbyt, är inte helt säker heller på att medverka även om Ten Hag på dagens presskonferens meddelade att han hoppas att han ska hinna tillbaka till söndagens match. 

Min startelva (4-2-3-1):
De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Malacia - Fred, Casemiro - Anthony, Eriksen, Rashford - Martial

Motivering: 
Jag har skrivit det förut, det bästa laget för dagen är det jag anser borde spela. Malacia behöver minuterna för att stärka självförtroendet efter två mindre bra prestationer. Det sittande mittfältet behöver inkludera Casemiro, och med tanke på min känsla för McTominay vill jag istället se brassarna kampera ihop, för att förhoppnignsvis nå samma fina resultat som de får ut i landslaget, där de ofta spelar tillsammans. Offensiven behöver en paus från Bruno Fernandes, och i Eriksen har vi en fullgod ersättare som är trygg med bollen och har nerverna i schack, något den gode portugisen inte verkar ha för tillfället. Jag ser det som bättre att vila honom och lufta truppen, för att han på så sätt snabbare ska komma tillbaka i form, förhoppningsvis. Elvan är, enligt mig, den starkaste vi kan ställa ut för tillfället. 

Everton:
Liverpoollaget huserar för närvarande på elfte plats med tio inspelade poäng. Lampards mannar lyckades förra omgången slå Southampton efter två snabba mål tidigt i andra halvlek. Skadeläget är knepigt för dem och många avgörande spelare väntas missa matchen mot Manchester United. Ben Godfrey, Yerry Mina, Andros Townsend och Nathan Patterson väntas alla vara satta ur spel. I mörkret av alla skador kan de dock glädja sig åt att Dominic Calvert-Lewin väntas vara tillbaka efter en tids skada, dock oklart i vilken matchform. Således lär ett inhopp vara mer troligt än att han startar. 

Trolig startelva (4-3-3): 
Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Doucoure, Gueye, Iwobi - Gray, Maupay, McNeil

Tre snackisar inför matchen:
1. Ronaldo fortsatt bänkad

Med största sannolikhet lär Cristiano Ronaldo starta matchen vid sidan, även mot Everton. Det verkar som att Erik Ten Hag inte har någon större tilltro till den portugisiske legendaren. För att befästa en startplats måste Ronaldo hitta nätet, och det snarast. Just nu går Martial före i hackordningen, inte för att han är en bättre fotbollsspelare, utan för att han helt enkelt är i bättre slag för dagen. 

2. Har man skakat av sig derbyförnedringen?
Alla såg vi ett Manchester City totaldominera i förra helgens derby. Frågan är om de röda djävlarna nu skakat av sig förnedringen? Sett till matchen på Cypern, såg det defenitivt inte ut så. En betryggnade seger behövs således imorgon och gärna på ett övertytgande sätt - det skulle vi alla må bra av. 

3. Den danska magikern
Jag vill passa på att slå ett slag för Christian Eriksen, som inte får det beröm han förtjänar. Det är han som får det att spraka i offensiven när Bruno inte bidrar. Med honom på plan så får vår offensiv ett helt annat djup och edge, något som jag både tror och hoppas att Ten Hag är rätt man att nyttja. Helt plötsligt känner jag för att ta mig en kall tuborg och äta en pölse.

Blir det en bekväm seger för United? Hur mycket roterar ten Hag? Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet, men hålll god ton.
Tips: 3-0 (Martial, Rashford, Ronaldo)
Arena, datum och matchstart: Goodison Park - 8/10, 20.00
Turnering:  Premier League, omgång nio
Stream: Viaplay, V sport premium
GGMU
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-10-08 20:16:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham