Craven Cottage, 2021-01-24 15:30

Fulham - Burnley

Inför: Fulham - Burnley

Inför: Fulham - Burnley

Fulham står i vägen för Burnleys avancemang till FA-cupens femte runda

Många Burnley-supportrar kan nog vara eniga om känslan av att ha gått på moln de senaste dagarna efter den historiska vinsten mot Liverpool i torsdags. Nu är det dock dags att titta framåt och närmast väntar en bortamatch mot Fulham i fjärde rundan av FA-cupen. 

I ligan är både Burnley och Fulham två lag som slåss i Premier Leagues nedre regioner, men med en fin resultatrad sedan december har Sean Dyches mannar lyckats klättra upp ovanför strecket och ligger nu sju poäng före Fulham som innehar en 18:e-plats i ligan. 

Med tanke på detta kan en match i FA-cupen ses som lite av en onödig distraktion - både Dyche och Scott Parker hade nog hellre bytt ut denna match mot den som blev inställd i början av januari till följd av ett covid-utbrott i Fulhams trupp. 

Hursomhelst ska matchen spelas och båda lagens tränare ser nog detta som ett utmärkt tillfälle att lufta lite bänkspelare. 

I Burnley lär försvaret bestående av James Tarkowski, Ben Mee och Nick Pope, som släppt in fem mål på elva matcher vilas. Medan maskinrummet i mittfältet - Josh Brownhill och Ashley Westwood - lär bytas ut till fördel för veteranerna Dale Stephens och Jack Cork. Även anfallsduon Ashley Barnes och Chris Wood kan vilas efter att de spelade hela matchen mot Liverpool, det kan se Jay Rodriguez och Matej Vydra få chansen.

Vydra är något av Burnleys cupspecialist, med tre mål på fyra cupmatcher denna säsong och Rodriguez lär vilja återskapa sitt första karriärmål vilket gjordes mot just Fulham. Då var året 2008 och Rodriguez gjorde mål mot London-laget i en ligacupmatch. 


Bild: Rodriguez har förändrats en del sedan sin första sejour hemmastadsklubben. 

Vi är nog många som också vill se svenske Joel Mumbongo spela efter att han imponerade i den senaste FA-cupmatchen mot MK Dons och bidrog med en assist till Vydras sena kvittering. Jag tror dock att Mumbongo som bäst får nöja sig med en plats på bänken med tanke på att vi möter ett PL-lag. 

Den enda skadan för Burnley som är värd att notera är den på Charlie Taylor. Taylor fick som känt kliva av i andra halvlek mot Liverpool när han återigen drog sin baksida.

Fulham går själva in i matchen utan några skador, men lär ha ögonen på två viktiga möten mot Brighton och West Brom som väntar under den närmaste veckan. 

En spelare som kommer få starta är Aleksander Mitrovic. Serben har tidigare säsonger haft ett grymt målfacit för The Cottagers, men denna säsong har Parker föredragit andra spelare framför den store anfallaren. Parker har dock sagt att dagens match är en chans för honom att spela in sig i den unge tränarens planer för PL-startelvan. 


Bild: Mitrovic har historik mot Burnley - senast de båda lagen möttes på Craven Cottage gjorde "Mitro" två mål.

Vad som är att vänta i ett möte mellan två reservbetonade elvor är svårt att säga, men som vanligt när det gäller matcher där Burnley är inblandat lär det bli en målsnål affär. Jag tippar på att matchen slutar 1-0 till Burnley med mål av Jay Rodriguez.

Vad tror ni om matchen? Har vi en chans att gå långt i cupen i år eller bör vi fokusera på ligan?

UTC!

Jack Watson@WatsonJack19992021-01-24 12:12:35
Author

Fler artiklar om Burnley