Anfield, 2021-01-21 21:00

Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool - Burnley

The Clarets besöker Anfield och hoppas på att få igång målskyttet

Med två raka 1-0-förluster i bagaget, först hemma mot Manchester United och nu senast borta mot West Ham, har Burnley imorgon kväll en av de tuffaste uppgifterna man kan få - ett besök hos de regerande mästarna Liverpool som är obesegrade de senaste 68 PL-matcherna på sin hemmaborg. 

Liverpool har dock även de en ganska tuff resultatrad bakom sig. Sedan sin stora 7-0 vinst mot Crystal Palace i december har laget enbart samlat ihop tre poäng på de senaste fyra matcherna, vilket har gjort att det rödklädda Merseyside-laget tappat greppet om topplaceringen i PL. 

Jurgen Klopps mannar har helt enkelt inte haft en lika bra säsong som de hade under sin titelsäsong, men det var kanske att vänta med tanke på att de var i stort sett felfria när de vann PL-bucklan för första gången någonsin. Mycket har såklart att göra med skador på viktiga spelare såsom Joe Gomez, Diogo Jota, och inte minst Virgil Van Dijk. Samtidigt har dock spelare som Roberto Firmino, Sadio Mané och Trent Alexander-Arnold inte hållit samma höga nivå vilket uppenbarligen påverkat lagets prestationer. 


Bild: Liverpools försvarsgigant Van Dijk skadade knäet efter en aggressiv tackling av Jordan Pickford i Merseyside-derbyt.

Just nu ser skadeläget fortfarande prekärt ut, även fast Liverpool såklart kommer ställa upp med ett slagkraftigt lag ändå. 

För Burnley ser skadesituationen desto ljusare ut och det finns till och med en chans att vi får se Charlie Taylor tillbaka i startelvan efter att han drog baksidan i den senaste ligavinsten mot Sheffield United. I övrigt kommer vi nog få se Dwight McNeil från start för första gången sedan december. McNeil har blivit inbytt i de två senaste matcherna och visade då varför han är så viktig för laget, fortfarande måste dock den unge yttern börja producera mer poäng för sitt lag.

Senast Burnley mötte Liverpool under förra säsongen lyckades man bli det första laget under hela säsongen att ta poäng från Anfield. Då kvitterade Jay Rodriguez med en fin volley, och Johann Berg Gudmundsson var nära att ta hem segern men träffade ribban från nära håll.


Bild: Josh Brownhill och Gini Wijnaldum i bollduell senast lagen möttes.

För att Burnley ska kunna ta hem poäng från kvällens batalj är det av största vikt att målskyttet kommer igång. Mycket pekar på att Dyche återigen kommer välja att köra på Chris Wood och Ashley Barnes som anfallsduo. Duon har hittills mäktat med tre respektive ett mål och frågor har börjat ställas på Dyche kring hans lagval med krav på att Matej Vydra och Rodriguez ska få chansen framför Dyches favoriter. 

Vad Wood och Barnes inte kan hjälpa är dock den bristande kreativitet som infunnit sig i mittfältet - många mål har tidigare kommit från fina frisparkar och hörnor signerade McNeil och Ashley Westwood, men även här har bolleveransen blivit märkbart sämre vilket lagt en större vikt på spelmål. 

Förhoppningsvis kan The Clarets finna lite lycka mot en backlinje som mycket väl kan bestå av mittfältarna Henderson och Fabinho. Tyvärr tror jag dock inte att den negativa trenden vänder ikväll, jag tippar att Liverpool vinner med 2-0 (Salah, Minamino). 

Jack Watson@WatsonJack19992021-01-21 09:24:00
Author

Fler artiklar om Burnley