Etihad Stadium, 2022-02-05 16:00

Manchester C - Fulham

Inför Fulham i FA Cupen

Inför Fulham i FA Cupen

Manchester City ställs mot ligaledaren i The Championship Fulham i FA cupens fjärde omgång.

City ställs mot en lurig och formstark motståndare i FA Cupens fjärde omgång. Londonlaget Fulham som under fjolåret blev degraderade från Premier Leauge har under hösten gått som tåget i den andra division under ledning av den nya tränare Marco Silva som har förflutet i Everton, Hull och Watford. Faktum är att Fulham är obesegrade under de senaste 17 ligamatcherna och den senaste förlusten dateras den 2 oktober på bortaplan mot Coventry.

De spelare som utmärker sig i Fulham så måste Alexander Mitrovic omnämnas. Spelaren har stått för 27 mål på 26 spelade matcher i The Championship som kan jämföras med ynka 3 mål i Premier league (PL) under fjolåret. Det förefaller som att tempot och motståndet passar Mitrovic väl i den andra divisionen. Under säsongen 2019/20 stod han för 28 mål när Fulham avancerade till PL.

Andra intressanta spelare är naturligtvis vår egna produkt Tosin Adarabioyo och den unge mittfältaren Fabio Carvalho som var nära att lämna för Liverpool under januarifönstret.

Medan Fulham ägnat sig åt seriespel så har City och övriga klubbar i PL haft ett vinteruppehåll. Många spelare har lagt upp bilder från vackra soliga stränder under den förra veckan. För oss supportrar har det varit magert med fotboll från TV soffan och handbolls EM har fått fungera som ett substitut om man inte sneglat på de afrikanska mästerskapen.

City är åter i träning och Ederson och Jesus har varit iväg på VM kval med sitt Brasilien vilket medfört att det ankom till Manchester först sent under onsdagen. För övrigt ska alla spelare vara tillgängliga även om Laporte, Steffen och Zinchenko har dragits med småskavanker. Två som inte kommer att delta under morgondagen är Jesus som har småskavanker och Cole Palmer som inte börjat träna efter skada.

City går nu in i en tuffare period med två matcher i veckan med ny ligamatch redan på onsdag och veckan efter startar slutspelet i Champions League. Därför gäller det att få igång hela truppen samtidigt som matchen i FA Cupen ska vinnas på hemmaplan mot ett svårt motstånd. För egen del tror jag inte att så många av de unga spelarna som till exempel James McAtee som precis förlängde sitt kontrakt med till till sommaren 2026 kommer att ges någon speltid.

City har 11 raka vinster mot Fulham så det borde finnas goda förutsättningar för att även detta match ska kunna hanteras i samma framgångsrika anda.

Möjligt lag:

               Steffen
Walker - Stones - Ake - Cancelo
               Rodri
         Gundogan - Bernardo
     Mahrez - KDB - Foden

John Talbot2022-02-04 15:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester C