Inför: Hull City - Sheffield Wednesday
Adkins & Bowen hade båda en succémånad

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday

Det är dags för ytterligare ett Yorkshire-derby när Sheffield Wednesday gästar KCOM Stadium under lördagseftermiddagen. Ett Sheffield Wednesday som vänt en illavarslande trend och gått obesegrade under de fyra senaste matcherna, två segrar och två oavgjorda. De möter Hull City, laget som för bara runt månader sedan låg allra sist i Championship, men som efter en osannolik december-månad vunnit fem raka matcher och nu befinner sig närmare playoff-strecket än nedflyttningsstriden.

Hull City

Hull – Brentford 2-0
Hull – Swansea 3-2
Preston – Hull 1-2
Leeds – Hull 0-2
Hull – Bolton 6-0

De senaste veckorna har varit ovanligt positiva i många Hull City-supportrars ögon. Det må vara fortsatt oklart kring huruvida klubben ska säljas, Allam är fortfarande ett namn som ska nämnas med försiktighet, men vem hade kunnat se detta hända? En vinst mot Sheffield Wednesday skulle ta laget fyra poäng från Derby som innehar sjätteplatsen just nu.  Det såg bara för några veckor ut sedan ut som att matchen mot Bolton skulle bli viktig i kampen för överlevnad. De borstades av med 6-0 efter en snudd på otrolig andra halvlek. Dessa resultat har inte bara lett till en bättre position i tabellen, utan även att Nigel Adkins belönats som månadens tränare, samtidigt som Jarrod Bowen fick prisets som månadens bästa spelare i The Championship.

Jarrod Bowens talang går inte att ta miste på. Han ska enligt ryktena fått Spurs intresserade, men prislappen på 20 miljoner pund har (förhoppningsvis) åtminstone skjutit upp en eventuell deal till sommaren. Bowen är en oerhört talangfull anfallare som gillar att utmana försvararna och hittar ofta in mellan ytorna. Han har gjort nio av sina elva mål den här säsongen med vänsterfoten, tvåa i hela Football League på den fronten bakom Salah som mäktat med ett mer. Det har blivit fem mål på de fem senaste matcherna. Fortsätter den fina formen mot Wednesday?

Trots den strålande formen är det dock (som alltid?) många bistra miner bland City-fansen (Hull-bor uppskattar inte när klubben kallas för Hull då detta förknippas med stadens rugbylag)

En omröstning på ett supporterforum visar de följande siffrorna på frågan om vad som skulle föredras.

Uppflyttning till Premier League med Allam kvar i klubben (26,5 %)
Stanna kvar i The Championship med en ökad chans att Allam lämnar (73,5%)

Frågan är om inte vissa hoppas på några förluster under de kommande veckorna.

Sheffield Wednesday

Yorkshire-rivalerna i väst har inte haft många höjdpunkter under den första säsongshalvan, men har hittat lite form efter att det stått klart att holländaren Jos Luhukay fått lämna tränarpositionen efter mindre än ett år bakom rodret. Vem ersätts han av? Steve Bruce. Samma Steve Bruce som var den senaste som tog Hull City till Premier League efter en rafflande playoff-final på Wembley. Vilka besegrades? Sheffield Wednesday med 1-0. Bruce tar inte över klubben förens den 1 februari, men ändringen verkar fortsatt ha gett en positiv effekt på Wednesday som tagit 8 av 12 poäng på de fyra senaste matcherna.

De ser ut att få tillbaka Barry Bannan till matchstart, men får sannolikt klara sig utan Sam Hutchinson, samtidigt som det står klart att Spurs-lånet Josh Onamah blir borta ytterligare några veckor.

När det gäller Yorkshire-derbyn är Wednesday starka, åtminstone på bortaplan. De är obesegrade under sina sju senaste bortaderbyn (tre vinster och fyra oavgjorda) När det gäller Hull City så har Wednesday inte haft några större problem under de sju senaste matcherna, endast blivit en förlust. Förvisso en av de mest smärtsamma förlusterna de sannolikt åkt på under flera decennier. Den tidigare nämnda playoff-finalen på Wembley.

Tankar kring matchen

Hull får klara sig utan en viktig kugge på innermittfältet, Jackson Irvine. Irvine representerar just nu Australien i de asiatiska mästerskapen. Sedan tidigare saknas även Angus McDonald och James Weir (inga nämnvärda avbräck om vi ska vara ärliga). Det finns dock frågetecken för Fraizier Campbell som missat de två senaste matcherna (flest mål bakom Bowen). Att döma av Adkins kommentarer kring Campbells situation anar jag att han vilas även mot Wednesday.

Tankarna inför de senaste matcherna har varit att "nu kommer förlusten", men så har inte varit fallet, inte ens mot ligaledarna Leeds tog det stopp. Det har nu blivit åtta raka matcher i ligan utan förlust. Kommer denmot Wednesday? Jag är tveksam. Wednesday har förvisso god form och är svårstoppade framåt (gjort mål i sina nio senaste matcher), samtidigt som Campbells eventuella frånvaro fortsatt är ett avbräck. Bowen och Grosicki är dock båda i toppform och kommer att orsaka problem för ett något svajigt motståndaförsvar. Jag tror på en knapp uddaseger, 2-1 Hull City. 

Pierre Lamontpierre_lamont@hotmail.com2019-01-12 08:15:40
Author

Fler artiklar om Hull City