Ryan Mason avslutar karriären

Ryan Mason avslutar karriären

Ryan Mason har valt att avsluta sin spelarkarriär. Detta efter den huvudskada han ådrog sig i början av 2017.

Det var i början av januari 2017 som Mason ådrog sig en skallfraktur i samband med att Gary Cahill kommit fel in i en duell. En oerhört allvarlig skada som gjorde att Ryan vid ett tillfälle kämpade för sitt liv. Han har nu, tretton månader senare, bestämt sig för att avsluta sin spelarkarriär. Detta efter att ha konsulterat med läkare som inte rekommenderar att han fortsätter spela.

Ryan har tränat med klubben under de senaste månaderna, men det oerhört tråkiga beskedet kommer inte oväntat. Han är nybliven pappa och det är givetvis så att säkerheten ska komma först..

Han värvades in till Hull City från Tottenham för en rekordsumma inför säsongen 2016/2017 och hade just börjat komma in i laget när den tragiska olyckan inträffade. Ryan skrev tidigare under dagen ett personligt meddelande om beslutet. Tryck "här" för texten på engelska.

Jag kan bekräfta efter ha konsulterat med specialistläkare att jag måste avsluta min karriär som profesionell fotbollsspelare. 
Jag har kämpat konstant för att kunna återvända till gräsplanen. Tyvärr, efter att ha tagit experternas råd så har jag inget annat val än att avsluta karriären på grund utav riskerna som finns i samband med graden av min skada.

Jag är och kommer alltid att vara oerhört tacksam för det fantastiska nätverket av människor runt om mig, som hjälpt mig med återhämtningen från det som var en livshotande skada i januari 2017. Tack till min underbara fru, Rachel, som varit vid min sida och levt med mig varje dag sedan min skada, hjälpt mig få den styrkan som jag har behövt oavsett hur svårt det har varit. Vi är så lyckliga över att nu ha blivit stolta föräldrar till vår perfekta lilla pojke, George.

Till min mamma, pappa, systrar, vänner och hela familj, tack för allt. Trots att det varit svårt och de utmaningar jag har stött på längs vägen, så har ni varit där och stöttat mig och ord kommer aldrig att kunna rättfärdiga hur tacksam jag är för eran kärlek och support.

Jag skulle vilja tacka alla i Hull City, speciellt doktorn, Mark Waller och all läkarpersonal som hjälpt mig med återhämtningen. Tack till ordförande och styrelsen som varit så tålmodiga med min återhämtning och trott på mig.

Det är för många namn att nämna när det gäller Tottenham Hotspur, men jag skulle vilja ge ett speciellt tack till dig, John McDermott, tränaren och alla i Spurs som hjälpt mig att nå mina drömmar.
Jag är så stolt över att ha gått genom klubbens alla nivåer, klubben jag älskar. Att haft äran att vara kapten för laget gör mig enormt stolt. Tack till alla lagkamrater genom åren, för många att nämna. Det har varit en ära att spela bredvid er.

Slutligen, att ha representerat mitt land är en ära som ingen någonsin kan ta ifrån mig och det är något som jag är så stolt över att ha lyckats med.

Jag lägger ner min karriär med huvudet hållt högt, då jag gjort allt i min makt under de senaste 13 månaderna för att ge mig själv bästa möjlighet att kunna återvända till planen. Jag känner mig nöjd över att ha dedikerat mitt liv åt att spela fotboll på den högsta nivån, hårt arbete lönar sig verkligen!
Jag älskar spelet. Jag kommer alltid att göra det och ser fram emot att se åt vilken riktningen fotbollen tar mig härnäst.


Jag vill önska Ryan all lycka till i framtiden och tacka honom för hans insatser i Hull City.
Njut gärna av hans delikatess mot Stoke, tryck "här" för att se den, runt 2:05 in i klippet.

Pierre Lamontpierre_lamont@hotmail.com2018-02-13 16:36:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday