Vad är väl en semifinal i VM?
Startelvan under den första halvleken

Vad är väl en semifinal i VM?

25 dagar kvar till premiären. Det börjar närma sig.

Det är tisdag kväll och Frankrike drabbar samman med lillebror Belgien i en på förhand oerhört öppen semifinal. Det börjar dra ihop sig i VM-slutspelet och om bara några dagar ska det koras en vinnare. Blir det en repris på VM 1998, kommer "Fotbollen hem"? Blir det rent utav en saga för lilla Kroatien?

Över 400 mil från den kokande arenan i St Petersburg ska Hull City ta emot Maritimo i en träningsmatch på Algarve-kusten. Matcherna börjar samtidigt, irriterande, måste hitta någon lösning. Jag får upp SVT Play i ena webbläsaren, Hull Daily Mail i den andra. Chris Härenstam börjar läsa upp startuppställningarna, Lloris, Pogba, Kanté, Mbappé, Courtois, Hazard, saknas knappast stjärnglans i något av lagen. Jag sneglar samtidigt på startelvan i Hull.

Vissa namn är helt främmande, Nigel Adkins väljer att starta med en startelva i den första halvleken och sedan spela en helt annan elva under den andra halvleken. Det är namn som Lewis Ritson, Brandon Fleming, Elliot Holmes, spelare från akademin jag inte hört talas om. Spelare i samma ålder som Mbappé, men vars karriärer ännu inte har tagit fart.

Det har varit oroligt i Hull under många år nu, ägarproblem och runt utav spelarbrist vid tillfällen, men likväl har man samma förhoppning om att nästa säsong ska bli en förbättring. De senaste veckorna har ändå inte varit dåliga ur ett perspektiv som Hull City-supporter. Vi fick in Reece Burke från West Ham och David Milinkovic från Genoa häromdagen, Eric Lichaj från Nottingham Forest häromveckan och närsomhelst borde Jordy De Wijs från PSV bli presenterad. Jag kan inte påstå mig ha sett mycket av någon av de nämnda nyförvärven, men som Hull-supporter är nyförvärv i sig ett plus i kanten. 

Alderweireld är plötsligt nära på att slå in 1-0 till Belgien, men en utsträckt Lloris tippar undan till hörna. Ondrej Mazuch linkar samtidigt skadad av planen nere i Portugal, inte alls bra, väldiga skadeproblem förra säsongen, tjeckiska mittbacken. Därefter utgår Jarrod Bowen, en av få ljuspunkter under den förra säsongen. Jag kan inte låta bli att börja muttra om att "nu börjas det", eviga skadeproblemen.

En helt ny startelva i den andra halvleken som sagt, David Milinkovic får göra sin debut. En spelare som ska bli intressant att följa, verkar ha gjort det bra hos Hearts i den skotska ligan, "lurig ytter", förvisso ett något uttjatat fotbollsuttryck.

MÅL. Samuel Umtiti nickskarvar in 1-0 till "Les Bleus" på en hörna. Samtidigt verkar Maritimo ta över allt mer av spelet nere i Portugal, föga oförväntat.

Jag åkte ner till försäsongslägret på just Algarve-kusten för några år sedan, då kanske än mer förhoppningsfull än idag. Jag fick se två 0-0 matcher, Sheffield Wednesday och Braga stod för motståndet, så att målen lyste med sin frånvaro var ingen förvåning.

Maritimo gör precis som förväntat 1-0. Kändes som en tidsfråga sett till hur kommenteringen sett ut.
Mbappé med en underbar klackframspelning från ingenstans. Han osar klass, ger mig brasse-Ronaldo/Henry-vibbar.

Skribenten i Hull-kommenteringen berömmer Jon Toral som plockar på sig ett gult kort.
"Always worth tipping your hat to anyone who can pick up a booking in a friendly."

MÅL!  1-1. Match igen.
Inte i Ryssland, men väl i Portugal. 
"GOAL! CITY LEVEL It’s 1-1! And that’s the most embarrassing goal you’ll see all season. An attempted clearance from the Maritimo is sliced straight to Fraizer Campbell, who rolls the ball into the empty net. Calamitous."

Jag kan inte annat än hålla med efter att ha sett målet i efterhand. Det osar inte världsklass. Se målet "här", 3:34 in i klippet.

Hull gör även 2-1 på straff i slutminuterna.

Ett fint resultat i en match som egentligen inte betyder något.
Frankrike vinner sin semifinal med 1-0 och kan se fram emot en final på söndag.
Jag är mest nöjd över att nästa försäsongsmatch mot Braga inte går samtidigt. Känslan är ändå att det börjar närma sig nu.

Pierre Lamontpierre_lamont@hotmail.com2018-07-11 17:16:51
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday