Inför: LASK Linz - Manchester United

Då var det dags för åttondelsfinal i Europa League och motståndet är LASK Linz från Österrike. Båda lagen har fina resultat i ryggen men Manchester United spelar på en annan nivå och ska således enkelt ta sig till kvartsfinal. Idag bekräftades att matchen spelas utan åskådare p.g.a. spridningsrisk av Coronavirus.

LASK Linz
LASK Linz är minst sagt formstarka och kommer från en rad vinster i inhemska Bundesliga där de också toppar serien inför slutspelet som drar igång till helgen. 

I Europa League lyckades man slå ut AZ Alkmaar med totalt 3-1. Efter 1-1 borta vanns returen med 2-0 och Marko Raguz gjorde båda målen. I övrigt gäller det att se upp med brassen Joao Klauss som har laget bästa målfacit med 9 fullträffar på 18 matcher.

LASK dras inte med några större skadebekymmer och ser ut att kunna mönstra sin bästa elva.

Manchester United
I söndags blev Manchester väldigt rött och frågan är om stämningen i klubben varit bättre vid något tillfälle sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig. Det är tydligt hur spelarna utvecklas och hur en struktur för hur spelet ska se ut sakta växer fram. Och skönt för Ole Gunnar Solskjaer som tillåts, om än tillfälligt, att få andas ut.

Jag gissar att OGS går tillbaks till en fyrbackslinje och att det blir en del rotation. Hur kaxig norrmannen vågar vara är svårt att säga. Vi önskar ju både ett gott resultat inför returen samt utvilade spelare inför Tottenham borta på söndag.

Erik Bailly startar troligen på bekostnad av antingen Harry Maguire eller Viktor Lindelöf. På mitten är det Scott McTominays tur och antagligen gör Fred honom sällskap. Fred som verkligen blivit en kugge på mitten. Får Jessie Lingard platsen framför? Kanske, och då att man låter Bruno Fernandes vila. Framåt finns alternativ och nog får Odion Ighalo chansen direkt från start som nia.

Trolig startelva (4-3-3): Romero - Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Shaw - Fred, McTominay, Lingard - Martial, Ighalo, Greenwood

Tankar
Nu är vi inne i Mars och vi har onekligen en intressant spurt framför oss. En spurt som innebär att kriga om fjärdeplatsen i ligan, helst vinna Europa League och kanske få till ett resultat också i FA-cupen. Laget har höjt sig en nivå, helt klart, och många spelare är både tillgängliga och formstarka. Det ser med andra ord bra ut.

Det gäller dock att spelet fungerar, att strukturen är densamma, även när vi roterar. Spelare som Diogo Dalot, Jessie Lingard och Juan Mata behövs allihopa för att avlasta och skapa konkurrens. OGS måste kunna vila exempelvis Bruno Fernandes eller Fred utan att spelet fallerar.

Matchen på torsdag handlar mest om att skapa ett utgångsläge. Och det kommer vi lösa. Och visst vore det fint att följa upp med att besegra Mourinho på söndag. Då snackar vi vind i seglet.

Tips: 0-2 (Ighalo och Greenwood)

Var? Linzer Stadion
När? 18:55 - 12/3
Vad? Europa League - 8-delsfinal 
TV? Eurosport Player

Joel Åkerberg2020-03-10 17:22:47
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham