Inför Leicester - Newcastle

Inför Leicester - Newcastle

Äntligen boxingday... och allt kan hända!

Så var då VM avklarat, julstressen har lagt sig något, Bruno G är hemma och ölen på kylning.
Det har blivit dags att återuppta Premier League igen och Newcastle påbörjade årets säsong riktigt imponerande med att gå in i julledigheten på en tredjeplats i seiren.

Dagens motstånd är lite speciellt, för oss insnöade supportrar som följer alla nyheter och rykten så kommer det inte som någon överaskning när jag säger att James Maddison är på Newcastle:s radar. Leicester går inte riktigt att känna igen, dom har haft en tung början på säsongen och befinner sig på en 13:e plats. Succén från 2016 har stilla lutat nedåt, spelare kommer och går och just Maddison kommer troligtvis att lämna, antingen till Januari eller i sommar. Prislappen förväntas vara kring 60 miljoner pund. Agent-Trippier och Maddison pratade en hel del med varandra under VM, pratade dom landslagsfotboll eller Newcastle?

Hur som haver så är boxingday en speciell dag, den kanske mest klassiska i mitt julfirande. 
Alexander Isak ska ha återhämtat sig från höftskadan men dom senaste dagarna så har vi kunnat läsa att Isak inte är "matchfit" och kanske blir åsidosatt resterande av säsongen. Den som lever får se, väldigt mycket handlar om hur Callum Wilson lyckas hålla sig skadefri eller inte. En Wilson på topp är svårslaget, med både Wilson och Isak hela och rena, hur ska Howe ställa upp då? Wilson är en bevisad målskytt, Isak kostade mycket pengar... Ett ovanligt problem som vi skator nog får vänja oss vid.

Dagens motståndare har det rapporterats om att just Maddison eventuellt missar dagens match efter en lättare skada. Något för att öka spänningen bland fansen? Ja, kanske. Hela Leicesters trupp ser faktikst ut att vara redo för spel.

Newcastles trupp ser också väldigt bra ut. Shelvey är tillbaka, något som är välkommet då det öppnar upp för Bruno att vara mer offensiv i från sin mittfältsposition, ASM har spelat men inte fått till det riktigt under träningsmatch. Just ASM har i mitt tycke överpresterat vilket leder til enkla misstag och bolltapp. Bruno G och ASM säger sig själva älska att spela med varandra. Dagens trupp väntar vi på med spänning.


Avspark: 16:00
Plats: King Power Stadium
TV: Visat Sport Fotboll
HOWAY THE LADS

TV: Då väntas Isak vara tillbaka i spel
 

Johannes Lindholm2022-12-26 10:46:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies