St James' Park, 2021-08-15 15:00

Newcastle - West Ham

Inför Leicester - Southampton
Ryan Bertrand ska vara redo för spel trots skada i landslagsuppehållet.

Inför Leicester - Southampton

Då är det återigen dags för match efter ett landslagsuppehåll och då är det ju alltid spännande att se var lagen står. Detta är en riktig toppmatch då Leicester vid seger kan rycka lite i tabellen, och Southampton som faktiskt bara är 4 poäng ifrån fjärdeplatsen som innebär Champions League. Som alla då förstår är det en otroligt viktig match för bägge lagen, och ingen nöjer sig med annat seger. Hoppas jag.

Leicester, när ska sagan ta slut för detta fantastiska lag? Eller kommer det bara fortsätta? 
Självklart hoppas jag på grus i maskineriet idag men i övrigt får dom gärna fortsätta, mycket viktigt att dom kommer före Tottenham som jag har lite svårt för efter spelare och tränare dom tagit för oss.
Annars är Leicester ett lag byggt så som jag älskar, billiga spelare som anpassat sig fullt för att ge allt för laget i alla lägen.
Viktigast i laget dom matcher jag sett är innermittfältet med Drinkwater och Kante som båda är väldigt kloka och jobbiga att möta, där har vi en nyckel i matchen om vi kan vinna mittfältskampen.
Självklart går det inte blunda för Leicester framåt med Vardy, Mahrez, Okazaki och Albrighton men så länge vi håller mittfältet i schack tror jag vi löser det bakåt.
Leicester kommer till match i god form med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna.


Southampton är för en gångs skull skadefria, den enda som saknas är Florin Gardos som fortfarande behöver lite mer träning.
Eventuellt kan Jay Rodriguez få vara med i truppen idag, och Charlie Austin är tillbaks så det kan innebära flera bra offensiva alternativ på bänken idag ifall det låser sig.
Jag hoppas på att Wanyama får spela idag då han i mitt tycke är nyckeln emot Drinkwater och Kante, det skulle gynna laget mycket om de två herrarna får springa in i betongklumpen Wanyama lite då och då idag.
Mané bör väl verkligen få starta efter sitt inhopp senast då han åter visade gammal god form. Likaså Pellé som gjorde en stark andra halvlek.
Southamptons form är mer tveksam med två förluster, ett kryss och två segrar på de fem senaste.

Pellé har vart inblandad i Southamptons senaste fem mål, tre mål och två assist.
Leicester har vunnit 12 av 18 hemmamatcher och endast förlorat 1.!!!!
Mahrez har gjort flest matchavgörande mål denna säsong, sju stycken.
Southampton är fortfarande det lag som gjort flest nickmål i ligan.

Jag tippar matchen 2-2, matchen börjar söndag kl. 14.30 och Viasat sänder den.
 

Johan Gustafsson2016-04-02 08:42:00
Author

Fler artiklar om Southampton