Inför Liverpool - Newcastle (Intervju)

"Det känns som ett lag som är på gång och jag skulle inte bli förvånad om ni lyckas ta er till Europa League den här säsongen"

Inför dagens batalj borta mot Liverpool så interjuvade undertecknad redaktören Rasmus Karlsson på Liverpoolsidan.

- Liverpools inledning har ju ingen missat. Vad beror den tröga starten på?
 
Jag skulle säga att det mest beror på alla skador laget sliter med för tillfället och att det har bjudits på allt för mycket bakåt i banan. Det känns som laget inte riktigt suttit ihop och Virgil van Dijk (av alla människor) har inte riktigt gått att känna igen. Förhoppningsvis vänder det nu efter krossen hemma mot Bournemouth senast.
 
- Darwin Nunez som ryktades till flera klubbar innan han valde Liverpool ryktades även till Newcastle från journalister med mindre förtroende. Faktum är att Dan Ashworth ville värva Nunez till Brighton redan förra sommaren men dom 18 miljoner som krävdes då ansåg Brighton vara för dyrt, var det ett misstag från Ashworth och Brighton?
 
Med tanke på att Liverpool fick slanta upp över 80 miljoner euro för uruguayanens tjänster kanske Brighton skulle ha slagit till när de hade chansen att plocka in honom för 18 miljoner euro. Han ser väldigt spännande ut, en klassisk nia som kan göra mål på alla sätt. Kan han bara hålla huvudet kallt så räknar jag med att vi får se en del mål från Nunez den här säsongen.
 
- Vilka förväntningar har Liverpoolsupportrarna på Nunez efter den höga övergångssumman?
 
Ganska stora, men inte enorma. Visst han värvades in väldigt dyrt men det är en ung spelare som kommer från en annan liga och ett annat land. Det kan ta tid att anpassa sig till många olika saker när man betyder klubb, land och liga. Jag tror att Liverpoolfans generellt sett är bra på att förstå det och han kommer få tid på sig att komma in i det hela.
 
- Newcastle har genom åren varit lite av ett spöklag som kan ta poäng mot topplagen men just Liverpool var alltid svåra att ta poäng emot. I filmen Goal som fått kultstatus bland Skatorna så får vi se hur Newcastle spelar lika mot Liverpool och därför tar den sista Champions Leagueplatsen. Är det något som kan bli verklighet om några år?
 
Det kan det absolut och det är något jag nästan räknar med. Tittar vi på hur det har gått för Manchester City med alla pengar och delvis Chelsea så bör Newcastle definitivt kunna ta sig in i Champions League inom några säsonger. Sen krävs det ju mycket mer än att bara ha mycket pengar. Du måste värva ”rätt” och ”smart” samt ha vettiga personer som styr klubben och en bra tränare för att nå verklig framgång.
 
- Vad förväntar sig en Liverpoolsupporter från en match mot Newcastle numera då klubbens projekt faktiskt inkräktar på övriga top 6 lags jaktmarker?
 
Jag kommer i alla fall från och med nu förvänta mig idel tuffa matcher när skatorna står på andra sidan. Det känns som ett lag som är på gång och jag skulle inte bli förvånad om ni lyckas ta er till Europa League den här säsongen.
 

Johannes Lindholm2022-08-31 12:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies