2021-05-16 14:30

Willem II - Fortuna Sittard

Inför Liverpool - Southampton
Saints nya manager Ronald Koeman får en tuff första match då Saints tar sig an Liverhampton borta i premiäromgången.

Inför Liverpool - Southampton

Svåraste möjliga öppningsmatch för The Saints

Äntligen – äntligen – äntligen Premier League är tillbaka efter en sommar av onödiga saker som fotbolls WM och semester.
Saints tar bussen norrut för att möta ett hypat Liverpool på Anfield och Saints kunde inte fått en tuffare motståndare i öppningsomgången.

Vi Saints fans har haft en jobbig sommar på transferfronten då 50% av fjolårets startelva som kom på en fin åttonde plats i ligan lämnat klubben. Helgens motståndare Liverpool har ju varit värst och tagit tre av våra nyckelspelare och löften om Troféer och feta lönekuvert gjorde att t.o.m. en trotjänare som Adam Lallana helt plötsligt var en Liverpool spelare. Trots att han spelat i Saints sen han var 12år var helt plötsligt Liverpool hans drömklubb och Saints fansen har rasat över flera av hans lite klumpiga uttalanden sen han lämnat klubben. Kanske tur för Lallana att han är skadad och kommer missa helgen match. Även Lovren har gjort bort sig hos Saints fansen då han strejkade till sig en flytt och jag blir inte förvånad om Lovren kommer buas ut av de tillresta Saints fansen. Men jag säger som Tony Rickardsson – jag är inte bitter….
Skillnad är det med Rickie Lambert som många unnade en flytt back home och Lambert har skött flytten exemplariskt och kommer med all säkerhet få en stående ovation av Saints fansen denna helg.
Saints kommer alltså med en nästan nykomponerad startelva då Som sagt stommen av förra årets 11,a  numer är  i andra klubbar. I mål kommer vi säkert se nyförvärvet från Celtic Fraser Forster och på vänsterbacken kommer lånet från Chelsea Ryan Bertrand att fylla tomrummet efter Luke Shaw.


Mittbacksplatsen är den positionen som kommer vara värst att fylla, även om jag i skrivande stund fortfarande är lite förbannad på Lovren så är han en otroligt bra fotbollsspelare och kommer med all säkerhet göra succé i Pool. Igår kom – tack och lov - nyheten att Saints signat Lovrens ersättare i Florin Gardos från Steau Bucharest.  Dock är Gardos lårskadad och helgens mittbackspar kommer med all sannorlikhet vara Fonte/Yoshida – Hjälp : /


På mittfältet kommer Lallanas ersättare Dusac Tagic göra debut i The Premiership och Tagic kommer vara kreatören på mitten. Det vi sett på försäsongen är att Tagic kommer guld värd för Saints och förhoppningsvis kommer mittfältet leverera lika bra som förra säsongen. De lite tråkiga nyheterna när det gäller just mittfältet är att vår motor Morgan Scheiderlin gråter ut i sociala medier och försöker få till en flytt till Spurs. Denna flytt har Saints sagt nej till och ser Spiderman som han kallas som stommen att bygga laget kring kommande säsong, efter flera inlägg på Twitter och instragram så petades helt enkelt Spiderman inför sista träningsmatchen eftersom han inte hade full fokus på matchen stod det på Saints officiella site. Det sista ordet är nog inte sagt i denna saga och jag har svårt att se att Fransmannen tillhöra Southampton FC efter 1/9.


Framåt har nya managern Ronald Koeman köpt in Pellé från Feyenord och Shane Long från Hull. Pellé är ju direkt ersättare för Lambert och det ska bli spännande att se om även Pellé fixar tempot i England och samarbetet Pellé/Long måste funka denna säsong om vi ska lyckas kopiera placeringen från ifjol.
Matchen då? Liverpool har även de ett nytt lag men premiär är premiär. Men jag tror Saints lagbygge är för färskt för att kunna utmana på riktigt men skulle man lyckas kriga till sig en pinne är jag mer än nöjd. Ska bli spännande att se hur Lambert firar ett ev.mål?


Dock tror jag Saints får ta bussen hem igen efter matchen med en hedersam förlust i bagaget och 2-0 till Pool tror jag matchen slutar.
 

Patrik Stenberg2014-08-15 14:18:00
Author

Fler artiklar om Southampton