2024-02-18 17:30

Luton - Manchester U

Inför: Luton - Manchester United
Kommer Höjlunds målform hålla i sig när United åker för att möta Luton på söndagskvällen.

Inför: Luton - Manchester United

Ett obesegrat Manchester United sedan starten av 2024 reser nu till Kenilworth Road för att möta Luton Town. Det är ett United som har häng på topp fyra placeringarna efter ett par vinster i de senaste omgångarna. Nu väntar ett Luton som har spelat upp sig rejält och har endas en förlust under kalenderåret 2024. Tre viktiga poäng står på spel för båda lagen.


Manchester United:
Tre raka segrar i Premier League och inte en förlust på de sex senaste matcherna i alla turneringar är facit under kalenderåret 2024. Nu senast kommer man från en väldigt stark 2-1 seger borta mot ett av ligans starkaste hemmalag - Aston Villa. Mycket har varit bra under den senaste tiden för United och Rasmus Höjlund har verkligen kommit igång med sitt målskytte. Fem mål i sina fem senaste matcher är ett fint facit.

Det händer annars mycket utanför planen hos Manchester United. Sir Jim Ratcliffe vart i veckan godkänd av Premier League och FA för att köpa in sig i klubben. Det pratas även mycket om olika personer som ska komma in i klubbledningen. Mest prat just nu är det om Dan Ashworth som verkar bli ny sportchef i United. Inget är ännu klart ska tilläggas.

På skadelistan hittar vi Martinez, Mount, Malacia, Martial och Wan-Bissaka. Luke Shaw har varit ett frågetecken in veckan men mycket talar för att han finns med på söndag.

Min startelva (4-2-3-1): Onana – Dalot, Varane, Maguire, Shaw - Casemiro, Mainoo - Garnacho, Fernandes ,Rashford - Höjlund

Motivering:
Med Martinez borta så är Maguire den självklara ersättaren just nu. Han har verkligen vissa alla tvivlare - jag en av de- att han är en stabil PL back. Annars är ju frågetecknet om Shaw hinner bli spelklar till matchen. Är han det är han självskriven på vänsterbacken. Varane och Dalot är även det självskriven som det ser ut just nu.

Visst ska vi inte spela sönder våran guldklimp Mainoo och med Amrabat och McTominay som ersättare kan man kanske argumentera för att han ska vila en sådan här match. Trots det vill jag se honom här då jag tycker han och Casemiro behöver mer tid ihop för att verkligen bli det mittfältspar som vi vill.

Framåt fortsätter vi som vanligt. Inget konstigt där.

Luton:
”The Hatters” som överraskande alla när de gick upp och skulle enligt experterna bli slagpåsen i årets Premier League. Så har det inte riktigt blivit. Det var en tuff början för ”The Hatters” men nu på senare tid har det ljusnat och man har faktiskt bara 1 förlust på sina 7 senaste matcherna. Man har bland annat slagit Brighton med 4-0 och spelat 4-4 borta mot Newcastle. Nu senaste föll man dock mot Sheffield United med 1-3 trots att man vann bollinnehavet med hela 75%-25%.

Man ligger just nu på en 17 plats i ligan. En poäng precis över Everton. Om vi kollar på hur de spelat på hemmaplan återfinns de på en 18 plats med 11 poäng inspelade. Med det sagt är detta ingen lätt arena att åka till. Jag kommer ihåg när jag och några kompisar var på Kenilworth Road under våren 2021. En match som de förlorade mot Blackpool (2-1). Men det jag tog med mig därifrån var den kärleken alla hade till sitt älskade Luton. Trycket som byggdes upp av endas 11 000 personer var häftigt att se och uppleva.

Tittar vi på skadelistan så saknas Andersen, Lockyer och Nakamba inför mötet med United.

Trolig startelva (5–2–3): Kaminski - Ogbena, Burke, Osho, Bell, Doughtry - Lokonga, Barkley - Clark, Adebayo, Morris

Tre snackisar inför matchen:

1. Inte läge för underskattning
Som jag skrev i ingressen så har Luton endas en förlust under 2024 vilket är imponerande då man mött bland annat Brighton och Newcastle. Så någon underskattning vill jag inte se under söndagskvällen. Detta är verkligen en match vi måste ge 100 procent i varje närkamp för det kommer absolut Luton göra som spelar för sin överlevnad i Premier League.
VI har haft en tändes att dippa så fort vi har spelat bra i matchen innan men nu har vi tre raka segrar och en sådan här match är en match vi bara ska vinna om vi vill nå CL nästa år.

2.  Målproduktionen måste fortsätta
15 mål gjorda på de 5 senaste matcherna är så klart ett bra resultat. Tittar vi på hela säsongen och speciellt i Premier League så är siffrorna inte så smickrande, 33 mål på 24 matcher. Detta är samma siffror som Luton har efter 23 matcher. Det är så klart inte godkänt. Men som jag skrev har mycket blivit bättre och jag hoppas det fortsätter på det spåret. Både Höjlund och Garnacho har kommit igång bra tycker jag. Det jag skulle vilja se i denna match är även att Bruno och Rashford får komma in i målprotokollet.

3.  90 minuter koncentration
Trots vinster nu på senare tid har vi i matcherna sett hur vi i perioder slappnat av och dragit oss tillbaka alldeles för mycket. Det är såklart inget fel med att spela lite på resultatet ibland men problemet med oss  är att vi helt slutat spela i ca 20-25 minuter per match och det håller inte i längden. Jag kommer hålla ett extra öga på detta under söndagen för här är en match vi ska kunna styra i hela 90 minuter.

Tips: 0-3 ( Bruno, Höjlund, Rashford )


Arena, datum och matchstart: Kenilworth Road - 18/2 kl 17:30
Turnering: Premier League, Omgång 25
Stream: Viaplay

GGMU

Vad har ni för tankar inför mötet med Luton? Kommentera gärna 

 

 

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2024-02-17 19:01:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham