2020-09-22 21:15

Luton - Manchester U

Inför: Luton Town - Manchester United

Inför: Luton Town - Manchester United

Efter den tunga förlusten mot Crystal Palace ska Manchester United försöka att studsa tillbaka när man spelar sin första match i ligacupen den här säsongen. Motståndarna är Championship laget Luton Town. På förhand är United med all rätt skyhöga favoriter och allt annat än ett avancemang får klassas som ett enormt fiasko.

Manchester United
Läget i Manchester United är allt annat än bra. Fansen är frustrerade, klubbledningen värvar inga spelare och laget presterar inte på plan. Insatsen mot Palace i lördags var underkänd och nu måste United prestera i matchen mot Luton för att inte säsongsinledningen ska vara katastrofal. 
Vilka som får starta i tisdagens match är svårt att förutspå. I matchen mot Palace saknade United flera nyckelspelare från start. Mason Greenwood, Aaron Wan Bissaka och nyförvärvet Donny Van De Beek startade alla på bänken medan Nemanja Matic inte ens var med i truppen. Förhoppningsvis får vi se några av dessa spelare från start mot Luton. Det är fortsatt svårt att vet vilka spelare som är tillgängliga men efter matchen mot Palace nämnde Ole Gunnar Solskjaer att det kommer att bli speltid för några spelare som inte spelade i lördagens match.

En position där det med all säkerhet kommer att roteras på är målvakt positionen. Ole Gunnar har tidigare visat att han gillar att spela en målvakt i ligan och en målvakt i cuperna. Därför tror jag att Dean Henderson kommer att få göra sin A-lagsdebut i United tröjan på tisdag. En perfekt match att göra debut i då Manchester United förhoppningsvis kommer att dominera matchen och det finns goda chanser att Henderson håller nollan.
Med tanke på att vi möter ett sämre motstånd och att det är just ligacupen kommer det förmodligen att roteras på ett antal positioner. 

Så här tror jag att United ställer upp på tisdag: 

(4-2-3-1)

Henderson- Wan Bissaka, Maguire, Bailly,Williams- Mctominay, Van De Beek- Lingard, Mata, Greenwood- Ighalo
Luton Town

Uniteds motståndare på tisdag är Championship laget Luton. Trots att man under stora delar av förra säsongen låg på nedflyttningsplats lyckades Luton med att klara sig kvar. Den starka formen laget hade i slutet av förra säsongen har fortsatt och efter två spelade matcher i Championship har man tagit sex poäng av sex möjliga.
I ligacupen har laget också gått starkt. Luton har tagit sig till tredje omgången efter att ha slagit Norwich med 3-1 och Reading med 1-0. Laget största stjärna är anfallaren James Collins som hittills gjort fyra mål den här säsongen. Utöver honom är det inte direkt några namn som sticker ut utan kan United kontrollera honom bör man vinna relativt enkelt.

 Tankar
Ligacupen är generellt ingen turnering jag personligen bryr mig jättemycket om. Trots det ska United bara vinna den här matchen. En vinst hade behövts för att få tillbaka självförtroendet efter förlusten senast. Jag är hoppas verkligen Ole ger Dean Henderson chansen i den här matchen, det hade varit en perfekt debutmatch för honom då han inte kommer ha allt för mycket press på sig. 
Jag hoppas även att Donny Van De Beek får starta den här matchen då hans inhopp mot Palace var positivt. Holländaren gjorde mål debuten och den enda anledningen till varför han inte ska starta den här matchen är om Solskjaer vill vila honom inför viktigare matcher. 
Det största orosmolnet inför den här matchen är känslan runt klubben i allmänhet. Det är mycket negativt runt Manchester United just nu och känslan är att det börjar smitta av sig på spelartruppen. Det är absolut inte bra och trots att vi möter ett mycket sämre lag så finns inga garantier för att vi bara ska städa av Luton.

De har trots allt fyra raka segrar och kommer vara extremt motiverade då det här är säsongens största match för Luton. Men om vi ska vara lite positiva så hoppas vi på en enkel seger för United samt en stark prestation. Om vi går vidare till fjärde rundan väntar vinnaren av mötet mellan Preston och Brighton.

GGMU!
Tips: 3-1 United Mål: Greenwood x2, Lingard

Arena: Kenilworth Road (Luton)

När? Tisdag 22 september 21.15

Tävling: Carabao Cup (ligacupen)

TV: Viasat,Viaplay

                                              

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2020-09-20 17:13:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham