Etihad Stadium, 2022-04-26 21:00

Manchester C - Real Madrid

Inför Manchester City - Real Madrid
6 år sen idag och kanske lika aktuella än?

Inför Manchester City - Real Madrid

Mesta mästarna mot nästa mästarrna?

Real Madrid och Champions League är något speciellt. 13 gånger har marängerna vunnit Europacupen eller Champions League vilket är lika mycket som tvåan och trean tillsammans. Senaste gången var 2018 då Sergio Ramos var stor hjälte för Madridlaget men han är ju typ den enda som inte är kvar. Annars är det nästansamma gamla beprövade namn som Luka Modric, Toni Kroos och Casemiro på mittfältet och Benzema på topp. Isco, Bale, Marcelo, Asensio, Courtois, Carvajal, Vazquez, Nacho är namn vi lärt oss genom åren även flera av de idag inte platsar. Detta är kanske Real Madrids problem, de är fast i det förflutna med åldrande spelare men samtidigt så har främst Modric och Benzema fått en ny vår och den senare är nog bättre än någonsin. Det sägs att förändrad diet ligger bakom men kan ju också vara att han slutat ägna sig åt högst tveksamma aktiviteter inklusive utpressa lagkamrater.

Manchester City är idag ett bättre fotbollslag och är nog favoriter att gå vidare trots skadeproblem i försvaret. Vi är faktiskt ett av få lag som i Europaspel matchar Real Madrid internt (2-2-2) och vinner vi ikväll så är vi det enda laget i Europa (Världen) som har plusstatistik på dom. Även om vi skulle råka åka ut så känns det som att vi snart kommer att rätta till den statistiken om inte Real rycker upp sig betänkligt, genomgår en generationsväxling och lägger ner Super League tankarna. Vi har också börjat få ett bra facit i Champions League och Pep kan nog snart inte använda sig av den kommentaren att vi håller på att lära oss att spela CL. Men pricken över i:et fattas men vi närmar oss. Förra året kändes det som att vi slarvade bort finalen men också att resultatet kunnat bli annorlunda om inte KdB skadades av den Real Madrid klara Rüdiger. I år blir det minst lika svårt men jag gissar att vi vinner hela skiten. Förhoppningsvis slipper jag betala 1000 Euro för en finalbiljett i år men något inom mig tror att kommer att gå vägen. Men först som sagt ska vi slå Real och det utan högerback?

Joao Cancelo är avstängd efter den grisiga matchen i Madrid mot Atletico de Madrid. Känns som att det haglade kort i den matchen men det kanske mest var så det kändes iom allt efterspel som varit. Hur som helst så har vi inga fler avstängda men typiskt nog är vår ordinarie högerback Kyle Walker skadad och John Stones med. Någon av de kanske det chansas med beroende på hur nära de ligger eller om det finns risk att förvärra skadan men annars får vi typ spela med Jesus som högerback. Eller kanske inte även om det diskuterades på presskonferensen då det finns andra alternativ. Det spekuleras i att någon av de vänsterfotade Zinchenko eller Aké kan spela högerback men personligen tror jag mer på Fernandinho om Walker/Stones inte kan spela.
Övriga frågetecken är väl främst hur vi formulerar offensiven. Foden, Bernardo och Mahrez vilades i helgen så mycket talar för att de kommar spela men frågan är på vilken position? Jag tror Bernardo tar en mittfältsroll snarare än ytter och att Raheem Sterling eller Jesus kommer spela ytter med Mahrez på andra kanten. Foden kan spela överallt men får utgå ifrån en falsk 9a position vilket det senaste året blivit hans i de viktiga matcherna.

Så hur slutar matchen ikväll? Det blir jämnt men vi är lika bra på bortaplan så gör inget om vi inte vinner klart. Gissar på uddamålsvinst men säg 2-1. I nästa vecka kontrollerar vi hem det och går vidare till finalen i Paris.

Richard2022-04-26 17:17:50
Author

Fler artiklar om Manchester C