Old Trafford, 2021-04-18 17:00

Manchester U - Burnley

Inför: Manchester United - Burnley

Inför: Manchester United - Burnley

En svår nöt att knäcka blir Burnley på hemmaplan för Manchester United men med en fin form, en andraplats i ligan och semifinal i Europa League ska allt annat än tre poäng underkännas. Nu stänger vi ner hoppet till konkurrenterna.

Efter den smärtsamma förlusten i i kvartsfinalen av FA-cupen mot Leicester, har United lyckats gå rent i fyra raka matcher. Faktum är att laget inte förlorat, bortsett från förlusten mot Leicester, sedan i slutet av Januari och innehar endast tre förluster i alla tuneringar 2021. Burnley å andra sidan har inte kunnat matcha sin fina tioendeplats från ifjol och haft det alltmer kämpigt denna säsongen och ligger på en nuvarande 18:e positionering. 

Manchester United
Med Martial och Rashford skadade återstår det att se exakt vilken elva OGS väljer att mönstra vid avspark på Old Trafford i eftermiddag. Rashford har en lättare fotskada och kommer nog att vilas i den mån det går utan att riskera sätta poängtapp på spel, även om det senare underskattats tidigare. Martial är enligt brittiska källor, Manchester Evening News, bekräftad att missa resten av säsongen med sin nuvarande knäskada han ådrog sig i Frankrikes kvalmatch mot Kazakstan i Mars.

Matchen mot Burnley är återigen en sådan match där allt annat än tre poäng in på kontot är ett brutalt misslyckande. Ett sådant läge är givetvis läskigt men ska också kunnas klaras av utifrån elva man som har ett betydligt högre snitt i sitt lönekuvert än sina motståndare för dagen. Burnley kommer inte ge upp på förhand och alla kan vara säkra på att en skräll ligger alltid i korten men om United bara fortsätter på den uppåtgående trenden, stabiliteten i försvaret och ett anfallspel som varit ruggigt effektivt den senare tiden, ska nog stjärnorna stå rätt även denna gång.

Manchester United befinner sig i en riktigt bra position får man ändå lov att
säga. Med en semifinal i Europa League mot ett motstånd som man ändå på förhand ska lyckas slå och med en andraplats i ligan med hela sju poäng ner till trean Leicester, kan lagets säsong totalt definieras av slutspurtens karaktäristiska händelser. En titel i Europa och en andraplats i ligan, ja då är den smärtsamma Fa-cupen bortglömd och Manchester United blommar inför en ny kommande säsong. Däremot om slutspurten leder till uttåg mot Roma i semifinalen och en eventuell tappad andraplats och i värsta tänkbara scenario även tappad CL-plats, då är det helt andra tankegångar på Old Trafford, i staden Manchester och hos den globala supportens perspektiv på en lyckad kontra misslyckad säsong.

Tänkbar startelva: Henderson; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; McTominay, Fred, Fernandes; Pogba, Greenwood, Cavani.

Burnley
The Clarets kan få klara sig utan spelare som den stabila målvakten Nick Pope, målskytten Ashley Barnes och mittfältaren Robbie Brady. Med Nick Pope hoppas laget att han ska kunna spela matchen mot United efter att missat matchen mot Newcastle senast. Det hela handlar om en axelskada som han ådrog sig mot Southampton och Sean Dyche sade senast inför mötet mot United om Nick Pope; “ vi är hoppfulla men vi får se”.

Förövrigt kan vi börja säga att Burnley har en fyra matcher lång matchrad vilket laget är obesegrade på bortaplan i mötet mot just Manchester United. Efter att ha tillagt de siffrorna har det sätt lite mörkare ut hos Burnley i diverse statistik-listor. Burnley har två raka förluster i ligan och endast vunnit en match på de senaste åtta, strax innan åkte laget också ur Fa-cupen mot Bournemouth.

Det finns positiva saker att ta med sig för Sean Dyche’s gäng helt klart. Trots en 18:e plats har laget relativt långt ner till en nedflyttningsplats då nuvarande position innehas av Fulham på sju poäng mindre. Burnley delar också poäng med Brighton men med sämre målskillnad. Matchen mot Fulham i den 35:e omgången kommer såklart bli viktig. Men nu gäller det att knipa varje poäng man kan och varför inte börja göra det mot United.

Tänkbar startelva: Peacock-Farrell, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters, Gudmundsson, Brownhill, Westwood, McNeil, Wood, Vydra

Mina tankar
Det här ska vara klart innan det äns börjat men det är just ett sådant läge som skrämmer varje Unitedsupporter där ute. Att föra spelet mot ett defensivt lag som kommer ligga med varje enskild spelare på rätt sida bollen, är oerhört tufft för vilket lag som helst och inte minst då United. Oddsen för United seger är otroligt lågt och låga odds hittar vi även vid att United vinner och de bekvämt med minst ett par bollar. Mycket kan tippas men här gäller det att få ett gynnsamt resultat. Utgången får ändå vara att vi tackar Burnley för kaffet och tar nya steg mot en säkrad andraplats i Premier League.

Tips: 2-1 (Greenwood, Cavani, Tarkowski)

Vad: Premier League (omgång 32)
Var: Old Trafford, Manchester
När: Söndag 18/4, 17.30
Hur: V Sport premium, Viaplay

 

Andreas Kristensson@adde7892021-04-18 11:46:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham