inför: Manchester United - Crystal Palace

inför: Manchester United - Crystal Palace

Och så var det äntligen dags; ligapremiär för säsongen 20/21, och det på lördag kväll 18:30. Crystal Palace står för motståndet hemma på Old Trafford. Tyvärr fortsatt utan publik men nog är vi taggade.

Manchester United
Om vi kvickt ser tillbaka på föregående säsong, som märkligt nog nyss spelades klart, tar vi med oss ett väldigt fint avslut. Vi slutar tre i ligan och når semifinal i samtliga tre cuper. Och det efter att Ole-Gunnar Solskjaer givits tillåtelse att få bygga om på riktigt, från grunden. I mina ögon är det ett bra resultat, om inte ett mycket bra sådant. Och bäst av allt; laget är ungt och har precis börjat resan tillsammans. Med andra ord har vi en högst intressant säsong att se fram emot där vi både hoppas och väntas kunna minska gapet upp mot Manchester City och Liverpool.

Att förutspå laget och startelvan inför lördag är ingen lätt uppgift. Alla aktuella spelare ska vara friska och tillgängliga (undantag Paul Pogba?), dock anslöt en rad av dessa så sent som i måndags, och både form och skick står såldes oklart. 

En snackis att spekulera i är målvaktsfrågan. Numera, med Dean Henderson tillbaka, har vi två målvakter av högsta nivå. Gissningsvis startar David de Gea, men nu med pressen att verkligen prestera. Kanske precis det spanjoren behöver. 

Det holländska nyförvärvet Donny van de Beek debuterade i vår inför säsongen enda träningsmatch i lördags mot Aston Villa och fick goda recensioner. Troligtvis ges han chansen direkt och sannolikt igen med Scott McTominay bredvid sig.

Framåt skulle jag gissa att Solskjaer öser på med bästa manskap med Anthony Martial i spetsen. Minst sagt roligt att se fransmannens utveckling tidigare i år.

Trolig startelva (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw - van de Beek, McTominay - Rashford, Fernandes, Greenwood - Martial

Crystal Palace
Crystal Palace spelade premiär redan förra helgen när Southampton besegrades hemma med 1-0. En stabil seger där Wilfried Zaha såg spelsugen ut och gjorde matchens enda mål men också hade ett bortdömt. Palace har även hunnit med att åka ut ur ligacupen, i tisdags, mot Bournemouth, efter straffar.

I förra säsongens ligaspel slutade laget på 14:e plats efter att ha ramlat ihop mot slutet med hela sju förluster på de åtta sista matcherna.

Till matchen får Palace klara sig utan en rad spelare som återfinns skadade. Bland dessa Christian Benteke, Gary Cahill och Patrick van Aanholt.

Sent har belgaren och anfallaren Michy Batshuayi lånats in från Chelsea och blir kanske något att hålla ett extra öga på.

Tankar
En premiär är alltid oviss och även om väldigt mycket kan vara bra är det inte alltid det visar sig i resultatet. Dock hoppas vi såklart på fin prestation och lönsamhet därefter. Förra säsongens ligaslut var som sagt så sent som i slutet på juli följt av europaspel kort efter. Båda med intensivt spelschema och det syntes hur spelarna var trötta. Nog har dom alla hunnit vila, frågan är hur lång tid de behöver för att komma i form. Kanske har vi ett par veckor att vänta innan riktigt bra spel visar sig. Det vore okej, viktigt dock att vi vinner våra poäng tills dess.

Ole-Gunnar Solskjaer är en spännande tränare. Väldigt många spelare har redan höjt sig under hans ledning och laget har onekligen spelat ihop sig och hunnit leverera. Dock ställer sig många frågande till hans taktiska förmåga och där finns det kanske att jobba på. Från det att spelet satte fart i januari har det varit väldigt mycket samma elva. Och få byten. Trevligt med uppåtstigande form men det känns knappast hållbart om vi ska utmana i både ligaspel och cupspel. Då behövs mer rotation och fler spelare av hög nivå. Jag hoppas både klubben och Solskjaer siktar ditåt. 

Tips: 3-0 (Martial x 2, Rashford)
Var? Old Trafford
När? 18:30
Vad? Premier League
TV? Viasat sport premium

Joel Åkerberg2020-09-17 16:40:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham