Old Trafford, 2023-04-08 13:30

Manchester U - Everton

Inför:  Manchester United – Everton
Everton är nästa motståndare för Manchester United.

Inför: Manchester United – Everton

Matcherna duggar tätt och redan på lördag väntar Everton hemma på Old Trafford. Manchester United ska försöka bygga vidare på segern mot Brentford och ta ytterligare kliv mot att säkra en topp fyra-placering.

Manchester United
Manchester United tog en hyperviktig seger mot Brentford i onsdags. Efter en tyngre period med poängtapp mot Newcastle och Southampton. United blivit rejält indragna i kampen om Champions League-platserna. Inför påskhelgens omgång står både United och Newcastle på 53 poäng, men de sistnämnda har bättre målskillnad. Bakom duon skuggar Tottenham på 50 poäng som dock har en match mer spelad. Även formstarka Brighton ska nämnas i den här diskussionen som har 46 poäng och spelat två matcher mindre än Spurs.

På förhand ser jag United som tydliga favoriter i Champions League-racet. Förhoppningsvis har laget konserverat ny energi efter vinsten senast – då spelarna sett rätt tröttkörda ut på slutet. Everton och Nottingham väntar i de två nästkommande matcherna  i ligan och där måste det vara sex poäng.

Everton och Manchester United har redan mött varandra vid två tillfällen – en gång i ligan på Goodison Park och i FA-cupen hemma på Old Trafford. ”The Red Devils" avgick med segern i båda mötena och går för att ta tredje raka mot ”The Toffees” den här säsongen. Antony har gjort mål i båda dessa matcher och kanske får vi se en måljublande brasse på lördag.

På skadefronten finns både positiva och negativa nyheter. Luke Shaw tvingades utgå mot Brenford. Om engelsmannen kan medverka mot Everton är oklart när denna text skrivs. En bedömning av skadan ska göras och ten Hag kommer ge ett besked under fredagens presskonferens. Christian Eriksen har återvänt till träning med resten av spelarna. United-tränaren var hoppfull att dansken eventuellt kan medverka i lördagens match. Detta blir även sista matchen på Casemiros avstängning och han kommer vara ett välkommet tillskott framöver.

Min Startelva (4-3-3):  De gea - Wan-Bissaka, Martinez, Varane, Malacia - Sabitzer, McTominay. Fernandes - Antony, Martial, Rashford

Motivering: 

Anthony Martial är tillbaka från skada och byttes in mot Brentford. Mot Everton är det dags att ge fransmannen chansen från start, om han är redo. Uniteds offensiv är rätt tunn och med tanke på att Wout Weghorst inte håller United-kvalitet och Jadon Sancho är formsvag är detta ett gyllene läge för Martial att cementera sin plats i den offensiva trion.

Scott McTominays framtid i den röda tröjan har varit omtalad på sistone. Med tanke på att jag ser en fysisk matchbild framför mig tror jag ten Hag kan ha nytta av skottens kvaliteter. Dalot har inte imponerat på mig och jag håller Wan-Bissaka högre än portugisen i dagsläget och således bör han starta. Då Shaw sannolikt missar matchen får Malacia ta hand om vänsterbackplatsen något jag känner mig trygg med.

Everton
Sean Dyches manskap är i allra högsta grad indragna i nedflyttningsstriden. ”The Tofees” ligger visserligen på 16:e plats men har samma poäng som West Ham, Nottingham och Bournemouth. En förlust på lördag skulle innebära att Everton kan halka ner under nedflyttningsstrecket, om resultaten går emot dem. Således bör det vara ett taggat Everton som kommer göra allt för att få med sig hem poäng från Old Trafford för att hålla sig kvar på säker mark.

Laget har spelat upp sig mot slutet. På de senaste fem matcherna har man enbart förlorat en. Senast krigade man till sig en poäng mot Tottenham. Everton har även ett hyfsat facit mot topplagen. Tidigare har man besegrat Arsenal och kryssat mot Chelsea och Manchester City.

På Sean Dyches skadelista hittar vi anfallaren Dominic Calvert-Lewin och Andros Townsend. Abdoulaye Doucoure blev utvisad mot Tottenham och missar matchen.Ytterbacken Ruben Vinagre ser ut
har dock återhämtat sig från skada och ska vara tillgänglig. 

Trolig startelva (3-4-3): Pickford- Keane, Tarkowski, Godfrey- Coleman, Onana, Gueye, Mykolenko - Iwobi, Gray, McNeil 


Tre snackisar inför matchen:
1. Anthony Martial-situationen
Efter matchen mot Brentford kom uppgifter från Manchester Evening News att ten Hag tröttnat på Martial. Fransmannen har haft stora skadeproblem den här säsongen och nu är framtiden oklar.  Anfallaren började på bänken i onsdags och hoppade in med 19 minuter kvar.

Även om Martials dagar på Old Trafford kan vara räknade så anser jag att han kommer ha en nyckelroll resterande delen av säsongen. Kan fransmannen hålla sig frisk har han en gyllene möjlighet att göra anfallspositionen till sin. Wout Weghorst har med all tydlighet visat att han inte håller för att vara ordinarie nia i Manchester United och Marcus Rashford är bäst på en kant. Nu ska Martial vara helt frisk och om nu inte förtroendet är helt bränt hos ten Hag bör han få chansen att bevisa sig mot Everton.

2. Underskatta inte Everton
På pappret är United såklart stora favoriter inför lördagens match, men jag vill inte se någon form av underskattning. Vid den här perioden på året är bottenlagen extra farliga att möta. Varenda poäng är viktig för Everton just nu och de kommer absolut inte vika ner sig i första taget. Känner jag Sean Dyche rätt kommer vi få se ett fysiskt bortalag som kommer att spela defensivt och satsa på fasta situationer. Det gäller att United är redo att ta den kampen och förhoppningsvis vinna den.

Att vara påkopplad från start kommer att bli viktigt och kan ten Hags manskap få ett tidigt mål, kan det nog rinna i väg. Skulle det däremot inte bli så gäller det att ha tålamod och inte bli frustrerade och dra på sig onödiga frisparkar. Förhoppningsvis löser United uppgiften, men det krävs att man kommer in med rätt inställning.

3. Champions League-plats prio ett
Kvartsfinal i Europa League mot Sevilla, FA-cup semifinal mot Brighton och en glödhet strid om Champions League-platserna. Det kommer bli en händelserik avslutning på säsongen med många matcher för Manchester United. Med tanke på att truppen är tunn gäller det att prioritera. Visst, att ha chans på två titlar är lockande, men fokuset måste enligt mig vara att säkra en topp fyra-placering. En klubb som Manchester United ska spela i Champions League och således har vi inte råd att slarva bort det. Därför är jag beredd att offra ett eventuellt uttåg i någon av cuperna. United har inte bredd nog för att konkurrera på tre fronter och det ska bli intressant att se hur ten Hag hanterar det framöver. Startar  han bästa tillgängliga lag mot Everton är det en tydlig signal att ligan är prio ett.

Tips:  2 – 0 Målskyttar: Rashford X2
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, lördag 8 april, 13.30
Turnering: Premier League, omgång 30
Stream:Viaplay, V sport premium


 Blir det en bekväm seger mot Everton? Anser ni att Martial borde starta? Skriv er åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.

GGMU

TV: Vinsten mot Brentford

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-04-07 13:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham