Old Trafford, 2021-05-13 21:15

Manchester U - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Den flyttade matchen mot Liverpool blir den sista i det otroligt tighta spelschema United tilldelats spelas imorgon. Efter förlusten mot Leicester försvann den matematiska chansen att komma ikapp city men motivation lär knappast saknas när de röda rivalerna från Merseyside kommer på besök.

Manchester United
Som många vet skulle United spela mot Liverpool i helgen men efter en väldigt kraftig demonstration av The Red Army mot Glazersfamiljen så blev matchen inställd då spelarna ej kunde ta sig till arenan. Bärsäkargången utanför Old Trafford har haft lite tudelade åsikter men majoriteten av fotbollsvärlden har vad jag sett stöttat denna protest som fick extra bränsle efter superliga försöket. Jag är självklart helt för denna protest då Glazers är och har varit det största giftet i våran fina klubb. Även om protesten på kort sikt drabbat klubben negativt på grund av spelschemat så får vi hoppas att det kan vara starten till något större i framtiden.

United har spelat två matcher sen den flyttade matchen med två väldigt olika uppställningar och resultat. Man startade med ordinarie lag mot Aston Villa där man som så många gånger förr vände ett underläge efter en grym andra halvlek. Två dagar senare tog man emot Leicester och körde hela B-elvan där bland annat svenska Elanga och supertalangen Diallo. Dessvärre slutade det i förlust då Champions League jagande Leicester blev ett nummer för stort för det unga lag Solskjaer ställde på plan.

Om det var rätt eller fel att vila såpass många spelare av Solskjaer och spela bort chansen att jaga City är subjektivt men jag tycker de var rätt beslut då vi i ärlighetens namn inte hade kommit ikapp ändå och har nu istället våra viktiga spelare vilade mot Liverpool.
Truppen som Solskjaer har till sitt förfogande är relativt skadefri men utöver Martial och Jones som vart borta ett tag så finns även Maguire i sjukstugan efter att ha skadat armen mot Villa.

Trolig Startelva:
De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Shaw; McTominay, Fred; Rashford, Fernandes, Pogba; Cavani



Liverpool
Klopps mannar kommer till denna match med lite mer positiva vindar i ryggen till skillnad från majoriteten av säsongen efter att slagit Southampton senast där Mane och Thiago gjorde de två målen i matchen. Pool ligger just nu 7 poäng bakom Chelsea på plats 4 men har två matcher mindre spelade och vid seger i de två nästkommande matcher kan man därför sätta rejäl press på formstarka Chelsea och även Leicester. Champions League spel betyder såklart allt i tillfället för förra säsongens mästare för att både avsluta säsongen positivt och för att kunna behålla sina stjärnor i sommar. Därav lär det vara ett väldigt taggat Pool som spelar imorgon och vill säkert ge igen extra hårt efter att United gett Liverpool en ännu tuffare väg i och med förlusten mot Leicester även om Klopp hade full förståelse för Solskjaers laguttagning.

Ingen har nog missat att laget har haft väldiga skadeproblem denna säsong och inte minst i backlinjen. Van Dijk, Matip, Gomez och Kabak är alla otillgängliga inför morgondagens match och även Milner, Henderson och Origi kommer ej finnas med i truppen. Tufft läge för Klopp men trots alla avbräck finns det fortfarande mycket stjärnglans kvar.

Trolig startelva:
Allison; Alexander-Arnold, Phillips, Williams, Robertson; Thiago, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane


Mina tankar
De flesta möten mellan dessa brukar vara ovissa och så även imorgon. Båda lagen kommer i ganska gott slag men där United kanske är knapp favorit efter den formstarka offensiva kraft mot den rätt medelmåttiga backlinje i Liverpool. Dock saknas även kapten Maguire hos United som varit väldigt solid i mittförsvaret i år och dessutom har duo Lindelöf, Bailly sett skakiga ut vid tidigare tillfällen ihop. Det kan därför mycket väl bli en öppen historia då Pool är i behov av tre poäng vilket passar kontringsstarka United som handen i handsken. Men mitt tips faller på ett kryss då jag tror dessa lag kommer ta ut varandra.


Tips: 2-2 (Cavani, Fernandes, Salah, Mane)

Old Trafford - 13 Maj 21:15
Premier League: omgång 37
Viasat sport premium, Viaplay

Erik Söderlund2021-05-12 23:26:13
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham