Old Trafford, 2021-09-11 16:00

Manchester U - Newcastle

Inför: Manchester United - Newcastle

Inför: Manchester United - Newcastle

Landslagsuppehållet är över och sällan har en ny omgång av Premier League varit hetare när en viss portugis med stor sannolikhet gör efterlängtad comeback

Manchester United: 
Säsongsinledningen har hittills genererat sju av nio poäng och ett numer optimistiskt Manchester United ska växla upp. Den stora snackisen är såklart Cristiano Ronaldo, som tränat med laget sedan i tisdags, och frågan på allas läppar är om han spelar från start eller inte. Efter förra omgångens bleka insats mot Wolves så behöver prestationen höjas och då lär det smaka gott när vi nu kan konstatera konungens återkomst. 

Solskjaer har också satt lite press på sig själv efter att han på deadline day nekat Donny Van De Beek från att gå på säsongslån till Everton. Kommer Donny Van De Beek få starta ligamatcher framöver? Förhoppningsvis har vi fått svaret på den frågan när Solskjaer själv stoppade hans utlåning.

Lägesrapporten efter dagens presskonferens gör gällande att Dean Henderson nu återgått till träning med laget men är ännu inte i fullt slag för att spela. Vi kan konstatera att även Jadon Sancho och Alex Telles i veckan återgick till träning med laget. Sancho ådrog sig en mindre skada under landslagssamlingen, det återstår dock att se om han är redo för spel mot Newcastle. Statusen på Rashford och McTominay efter deras respektive operationer är att de fortsatt ur spel, men rehabiliteringen verkar gå snabbare än väntat. Utöver dessa bortfall så saknas även Fred då han är avstängd. 

Min startelva (4-2-3-1):
De Gea - Wan Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Van De Beek, Matic - Pogba, Bruno, Greenwood - Ronaldo

Motivering: 
Från målvakt till backlinje känns elvan rätt given. Mittfältet kan däremot behöva motiveras för en del. Då jag personligen anser att Matic och Fred är två direkt svaga länkar i United så är det enligt min mening på tiden att ge Van De Beek förtroendet från start. I Ajax var han en dynamisk mittfältare som ofta spelade offensivt men som även hade förmågan att spela defensiv i ett välbalanserat mittfält. Helst av allt hade jag velat se honom tillsammans med Pogba men då vi har skada på Rashford och oklart läge på Sancho så lär Pogba ta platsen till vänster för att på så sätt ge Greenwood plats till höger. Då lär vi får se Cristiano starta. Då just nämnda Fred är avstängd så är det öppet läge att nu spela in Donny i den centrala rollen. Detta är den elvan jag vill se, men jag har dock en liten magkänsla av att Ronaldo kan inleda på bänken och där vi istället får se Cavani från start, för att sedan byta in honom till publikens stående ovationer. Kanske är jag bara en romantiker, vi får helt enkelt se om så är fallet.

Newcastle:
Tidigare idag höll Steve Bruce presskonferens inför morgondagens drabbning. Där bekräftades det att Callum Wilson och Ryan Fraser är skadade och därmed lämnas utanför truppen, vilket är ett tungt tapp för Newcastle. Målvakten Karl Darlow är enligt Bruce redo för spel igen efter sin skadeperiod men något val av förstakeeper är ännu inte gjort. 

Trolig startelva (5-3-2): 
Woodman - Murphy, Fernandez, Lascelles, Schär, Ritchie - Willock, Longstaff, Almiron - Joelinton, Saint-Maximin

Tre snackisar inför matchen:
1. Kommer Cristiano Ronaldo spela från start?

Personligen så skulle jag önska att han startade. Ronaldo är i matchform, han har dels spelat 90 minuter för Portugal under landslagsuppehållet men även spelat två matcher i säsongsinledningen med Juventus. Han kommer således till Manchester redo för att ta en given roll direkt. Sett till skadeläget på Rashford, oklarheter kring om Sancho ska spela, och en Martial som inte står först i rangordningen så är det endast Cavani jag ser som det direkta hotet om startplatsen. Tanken har visserligen slagit mig om att det vore mäktigt, ur en kommersiell synvinkel, få se Ronaldo göra entré inför ett kokande Old Trafford och där få möta publikens jubel och stående ovationer över att konungen har kommit hem. Detta tror jag nog Ole Gunnar inte ser som något som påverkar laguttagningen och det får mig att landa i att Ronaldo kommer att spela från start imorgon. 

2. Kommer Van De Beek ta en ordinarie plats i år? 
Det har varit mycket snack om Donny Van De Beek de gångna veckorna. Under deadline day var han ytterst nära att bli utlånad till Everton, något som Ole Gunnar till slut stoppade med motiveringen att han hade en viktig roll i laget. Detta har ju såklart skapat ett stort tryck på Ole Gunnar både från Donny själv men även hans agent och fansen att äntligen ge honom chansen. Personligen hoppas jag verkligen att han får möjligheten men även tar chansen att i år spela till sig en mer ordinarie plats. Med bakgrund av att klubben sätter stopp för en utlåning kan inte ses som något annat än att spelaren är för viktig för att låta honom gå. Således är det nu upp till bevis, delvis för Donny själv att ge sig förutsättningar men även för Ole Gunnar att ge honom chansen. Jag väljer att tro att han både får den och även tar den. 

3. Vem blir vår nästa defensiva mittfältsgeneral? 
De senaste timmarna har det rapporterats om att United kommer gå ‘’all-in’’ på West Hams guldklimp Declan Rice inför nästa sommars transferfönster. Ryktena gör gällande att Rice själv ska ha haft dialog med Maguire och Shaw de senaste dagarna för att höra sig för om läget i United. För att vi ska kunna bli en titelutmanare så behöver vi en stabilitet på det defensiva mittfältet, det vet vi alla och lösningen kan således stavas Declan Rice. Prislappen är hög men samtidigt så måste vi alla förstå realiteten i vilken fotbollsvärld vi lever med. Inhemska spelare kommer alltid säljas dyrt till inhemska konkurrenter och kan vi försöka få ett pris runt 700-900 miljoner så tycker jag att vi borde försöka landa ligans just nu bästa defensiva mittfältare.

Tips: 3-0 (Ronaldo, Greenwood x2)
Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 11/9, 16.00
Turnering: Premier League, omgång 4
Stream: V Sport Premium och Viaplay

GGMU

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-09-10 14:52:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham