2020-06-24 19:00

Manchester U - Sheffield U

Inför: Manchester United - Sheffield United

Inför: Manchester United - Sheffield United

Premier league har fått upp ångan igen efter lite virus i maskineriet. Viktiga placeringar ska jagas, vinnare ska koras och förlorare utses. Med en och en halv meter i mellan oss tar vi oss an sluttampen rakt igenom sommaren.

Manchester United:

Laget fick en okej start efter avbrottet då man fick med sig ett kryss hem från London, trots ett stort spelövertag under stora delar av matchen. Bristen på kreativitet visade sig återigen samt en ny tavla av David De Gea i kassen lämnar en liten bitter eftersmak och mer att önska. Till De Geas försvar bör vi nämna att försvarets insats med Harry Magurie i spetsen vid samma situation var bedrövlig.
Laget placerar sig på plats fem i tabellen med 46 poäng, fem poäng upp till fyran Chelsea.

Senaste presskonferensen idag kan vi dock höra att Ole tonar ner negativiteten kring De Gea som uppstod efter matchen då han bland annat säger att han är “världens bästa målvakt”, upp till bevis.
Truppen ser fortsatt bra ut ur ett skadeperspektiv där vi endast hittar Phil Jones och Axel Tuanzebe likt tidigare. Det ska bli intressant hur the boss väljer att starta matchen, främst med tanke på Paul Pogbas fina insats senast. Kanske får vi se fransmannen från start igen?

Trolig startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred, Fernandes, Pogba; Martial, Rashford

Sheffield United:

Om Manchester United fick en okej start vid återstarten fick “The Blades” det motsatta. Efter noll gjorda mål på de två inledande matcherna och endast en poäng av sex möjliga så kommer man till ett Old Trafford med en dålig form.
Trots detta sitter man nog inte och deppar i Sheffield lägret, laget har stått för en smått overklig prestation så här långt då man är med i racet om europaplatser i allra högsta grad.

Man parkerar på plats sju i tabellen med 44 inspelade poäng, med endast 29 mål insläppta, näst bäst i serien. 
Man kommer till Old trafford utan lagets succéman Dean Henderson i kassen eftersom han är utlånad från just Manchester United. Försvararen John Egan är avstängd efter ett rött kort senast mot Newcastle. Missar matchen gör också Jack O´Connell på grund av skada.

Trolig startelva: Moore; Basham, Jagielka, Stevens; Baldock, Berge, Lundstram, Norwood, Robinson; McBurnie, Sharp

Tankar:

Vi kommer möta ett hårt jobbande Sheffield United med ett starkt försvar. Kan vi vinna kampen på mittfältet så tror jag att vi kommer ha väldigt goda chanser att skapa farliga mållägen. Jag vill se Fernandes briljera som han gjorde innan avbrottet, gärna tillsammans med Pogba som visade sig vara nyckeln framåt sist mot Tottenham
Jag tror på en tuff och hård match där Manchester United visar att man är det bättre laget spelmässigt och jag tror även på att Marcus Rashford kommer igång med målskyttet igen. 

Tips: 3-0, Rashford gör två och Pogba ett.

Old Trafford, 24/6 klockan 19:00
Premier League omgång 31
Viasat Sport extra, Viasat Sport Premium, Viaplay


 

Edvin Johansson2020-06-23 18:51:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham