Inför: Manchester United - Sheffield United

Inför: Manchester United - Sheffield United

Det täta matchandet fortsätter med veckoomgång och kvällsmatch på Old Trafford. Tabelljumbon Sheffield United kommer på besök och Manchester United ska återigen ska upp i serieledning.

Nu när man fått sväva på moln ett par dagar sedan den otroligt sköna segern mot Liverpool i FA-cupen känns det extra bra att det redan idag är match igen. Bara låt detta momentum jobba vidare! Det är ju onekligen i norr som den engelska fotbollen är som bäst.

Manchester United
Bortsett från uttåget ur Carabao Cup har Manchester United inte förlorat sedan energidrycks-laget slog ut oss ur Champions League den åttonde december. Vi behöver gå tillbaka till den första november för att hitta det senaste nederlaget i ligaspelet. Arsenal och Aubameyang slog oss genom en straff under den andra halvleken.
Det är alltså tretton (!) raka matcher i ligaspelet utan nederlag. Dessutom har United under säsongen vid hela sju tillfällen slagit från underläge och vunnit. Jävla pannben och styrka, samtidigt som det känns otroligt onödigt att hålla på så. Sen har vi ju såklart också alla matematiska formler som florerar på sociala medier som visar att vi egentligen inte skulle ha så många poäng vi har. Men. Vem bryr sig?

Läget i laget då? Det enda orosmomentet inför Oles presskonferens igår var Marcus Rashford, som klev av med knäproblem i söndags.  ”He should be fine. Trained fully this morning”. Han är redo. Eller ja, Phil Jones är säkert skadad.

Förväntad elva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, Pogba; Martial, Fernandes, Rashford; Cavani

Sheffield United
Chris Wilders lag som under förra året gjorde succé och förvånade alla med sin klassiskt engelska spelstil och samspelta lagbygge, har haft det tungt i år. Laget är i princip intakt förutom på målvaktspositionen där nu Dean Henderson inte är på lån längre. Skulle han varit kvar hade de väl ändå slagits om Europa-platserna? Hans ersättare i Aaron Ramsdale har haft det tufft under första halvan av säsongen. Ska man vända sig till siffror så visar grafer med lagens expected points att Sheffield United skulle ha ungefär de dubbla av sin skörd. Men, det är siffror och inte utfallet.

Skadelistan är hyfsat lång också. Sander Berge, Lys Mousset, Oliver McBurnie, Jack Robinson och Jack O’Connell missar alla matchen. John Egan missar också matchen efter ha dragit på sig sitt femte gula kort senast.

Förväntad elva: Ramsdale; Basham, Jagielka, Ampadu; Bogle, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens; McGoldrick, Burke

Tankar
Det är tre poäng som gäller och det finns inget annat utfall. Phil Jagielka lär gå in i backlinjen när John Egan är avstängd. Han kan få det ruskigt tungt mot våra flärdfulla spelare.
Kollar vi i backspegeln har lagen möts nio gånger i Premier League. Sju Manchester United-segrar, ett kryss och en Sheffield-seger. På Old Trafford har Manchester United segrat vid alla fyra tillfällen med en målskillnad på 10-1.

Jag hoppas för underhållningens skull att vi gör ett tidigt mål så gästerna från öst blir tvungna att kliva upp med laget. Då kan det bli en rolig historia. Bruno, Rashford och Cavani gör mål ikväll.

Måste också nämna att Odion Ighalo nu lämnat klubben. Han skrev ett fint avskedsbrev på sina sociala medier. Kanske det inte blev något super-impact men ändå en fin sejour i klubben hans själv supportar.

Matchen ser ni på Viasat Sport Premium och Viaplay. Avspark 21:15 på Old Trafford.

Victor Enberg2021-01-27 10:27:22
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham