Old Trafford, 2021-02-02 21:15

Manchester U - Southampton

Inför: Manchester United - Southampton

Inför: Manchester United - Southampton

Det täta spelschemat i Premier League fortsätter och redan imorgon är det dags för Manchester United att ta emot Southampton hemma på Old Trafford. Titeljakten har kommit av sig lite för “ The Red Devils” och ska vi ha någon chans på titeln är tre poäng ett måste mot Ralph Hasenhüttls gäng.


Manchester United 
Den positiva andan hos Manchester United har minskat något. Efter poängtappen mot Sheffield och Arsenal känns nu ligatiteln helt plötsligt långt borta. United har saknat offensiv kreativitet de  två matcherna senaste matcherna och anledningen är att Bruno Fernandes går igenom sin första formsvacka under portugisens ettåriga sejour i klubben. Defensivt har United ändå sett stabila ut, bortsett från det horribla 2-1 målet vi släppte in mot Sheffield. Maguire och Lindelöf stod båda för bra insatser mot Arsenal och ytterbackarna Shaw och Wan-Bissaka har stått för bra prestationer den senaste tiden. Detta är backlinjen som jag tycker ska vara ordinarie även om jag vet att Solskjaer gillar att rotera, framför allt mellan Lindelöf och Bailly. 

Det har tyvärr hänt en del tråkiga saker kring Manchester United. Efter matchen mot Sheffield fick Axel Tuanzebe och Anthony Martial motta rasistiska kommentarer på sociala medier och efter lördagens match var det Marcus Rashford som utsattes för detta. Att det här fortfarande händer 2021 är sorgligt och United gick igår ut på sin hemsida och fördömde den här typen av agerande. Fotbollen har fortfarande en del kvar att jobba med när det kommer till jämställdhet inom sporten.

Om vi nu ska återgå till morgondagens match så tror jag vi får se en del rotation från Solskjaers sida. Eventuellt kan spelare som Martial, Greenwood och Telles få starta då samtliga började på bänken senast. Kanske Solskjaer även vågar ge Donny Van De Beek chansen.

Huruvida United har råd att rotera är en annan fråga. United är i princip tvungna att vinna om man inte vill att Manchester City ska öka gapet ytterligare i ligatoppen. Vill det sig illa kan “ The Red Devils” även se sig förbisprungna av Liverpool och Leicester och därmed halka ned på en fjärdeplats vid en förlust mot Southampton.

Skadeläget i United ser fortsatt bra ut Bailly var tillbaka på bänken senast mot Arsenal och bör vara tillgänglig för spel. Scott Mctominay är däremot osäker då han klev av i den 37:e minuten i samma match men Solskjaer bekräftade idag på presskonfrensen att skotten är redo för spel. Phil Jones är fortsatt skadad.

Förväntad startelva (4-2-3-1): De Gea- Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Telles- Matic, Pogba- Greenwood, Fernandes, Martial- Cavani

Southampton
Motståndarna på tisdag är alltså elfte placerade Southampton. “ The Saints” hade en imponerande start på säsongen och var uppe slogs bland europaplatserna. Nu har dock formen dalat och i ligan har man inte vunnit på sex matcher. Senaste matchen stod Southampton för en bra prestation mot Aston Villa men förlorade oturligt med 1-0. Hasenhüttls mannar hade en del otur med VAR beslut som gjorde att man förlorade matchen. 

Det är ett skadedrabbat Southampton som reser till Manchester. Laget har hela nio spelare på skadelistan, de mest noterbara är Theo Walcott, Kyle Walker-Peters, Jannik Vestegaard och Oriol Romeu.

Med tanke på avsaknaden av en del ordinarie spelare är United storfavoriter inför matchen men det finns en del hot framförallt offensivt. På topp finns en farlig forwardsduo i Danny Ings och Che Adams som stått för sju respektive fyra mål den här säsongen. Bakom duon finns James Ward-Prowse som är farlig på fasta situationer. United har släppt in en del mål på fasta situationer så det bådar inte gott.  Engelsmannen stod för ett mål och en assist i i höstens möte som slutade 3-2 till United. 

 Skadeproblemen gör att det är svårt att veta vilka spelare som kommer att vara tillgängliga för Southampton men Ralph Hasenhüttl har sannerligen en del problem.

Trolig Startelva ( 4-4-2): McCarthy- Valery, Bednarek, Stephens, Bertrand- Redmond, Ward-Prowse, Jankewitz, Armstrong- Ings,Adams

Tankar
Efter krysset mot Arsenal känns det lite som att de små titeldrömmar man hade försvann. Vi är i nuläget fyra poäng bakom Manchester City som dessutom har en match mindre spelad. Nu måste United vinna mot Southampton på tisdag annars får vi nog rikta in oss på en kamp om Champions League platserna. Vi har som tidigare nämnt saknat offensiv kreativitet då Bruno är formsvag och våra anfallare har haft svårt att sätta sina lägen.  Vem som ska spela nia i Manchester United har varit en het potatis den senaste tiden och just nu verkar ingen vilja ha den positionen. Martial är iskall och saknar självförtroende och Cavani ser i dagsläget hetast ut av de båda men saknar skärpa i avsluten. Förhoppningsvis lossnar det mot Southampton. 

I höstens möte avgjorde uruguayanen matchen på egen hand med två snabba mål efter ett superinhopp. Något liknande på tisdag hade varit fint! Jag tror faktiskt att United studsar tillbaka efter två poängtapp och vinner mot Southampton. “ The Saints” har som sagt stora skadeproblem och United ska vara det bättre laget. Skulle United inte vinna kan det börja blåsa kalla vindar runt Solskjaer igen och det är något vi i dagsläget inte behöver.

Tips: 2-0, Målskyttar: Cavani, Pogba

Var: Old Trafford, Manchester
När: 02/02, 21.15
TV: V sport premium, Viaplay
GGMU

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-02-01 13:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham