Old Trafford, 2024-01-14 17:30

Manchester U - Tottenham

Inför: Manchester United - Tottenham
En tuff match väntar United när Tottenham kommer på besök. Kan ten Hags lag få med sig alla tre poängen eller ska det bli Tottenhams andra raka seger mot United.

Inför: Manchester United - Tottenham

Efter vinsten mot Wigan i FA-cupen under måndagskvällen vänder nu United hem till Old Trafford för att ta emot Tottenham. Ett pressat United som verkligen behöver en vinst för att inte komma allt för långt efter toppstriden i Premier League. Samtidigt kommer Tottenham göra allt de kan för att vinna andra raka matchen mot United.

Manchester United:
En halva av säsongen är färdigspelad när vi nu går in i andra halvan. United har minst sagt haft en skakig höst. Spelet har inte fungerat som man vill, trots det har man nog tagit fler poäng än vad man kanske är värd. Det är såklart en styrka i sig att få med sig poäng när spelet inte fungerat. När man nu går in i andra halvan verkar det ändå som det ser lite ljusare ut framöver. Vinst i veckans  FA-cupmatch - även om motståndet hette Wigan - och skadelistan börjar minska vilket nog är glädjande nyheter för Erik ten Hag.

Detta är andra matchen mellan lagen denna säsong. Första matchen vann Tottenham med 2-0 men det som de flesta kommer ihåg från den matchen är nog den uteblivna straffen för United när Romero blockar ett skott med armen. Rent historiskt mellan lagen de senaste tio matcherna så har United sex vinster, två har slutat oavgjort och Tottenham har vunnit två. Snittet är 3.5 mål per match under dessa tio matcher. Frågan är om vi får en målrik historia även på söndag.

Positiva besked från Erik ten Hag på presskonferensen inför matchen när han berättar att Casemiro, Martinez och Shaw alla är tillbaka i träning och redo för matchen på söndag. Även Eriksen och Antony som saknades mot Wigan är tillbaka. Däremot saknas fortfarande Lindelöf, Maguire, Malacia och Mount på grund av skador.  Även Martial saknas då han inte är helt återställd efter att ha varit sjuk i veckan. Amrabat har åkt iväg till AFCON för att spela med sitt Marocko.


Min startelva (4-2-3-1): Onana – Dalot, Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Mainoo - Garnacho, Fernandes ,Rashford - Höjlund
Motivering:
Är Martinez redo för att start så ska han starta i min bok. Visst ska vi komma ihåg att han inte var så lyckad i början av säsongen men vi vet vilken höjd han har i sig. Kommer han upp till det så är han en av Premier Leagues bästa back. Även Shaw får förtroendet från mig om han är frisk. Enda svårigheten för mig i backlinjen är väl om Wan-Bissaka eller Dalot ska starta men jag har valt Dalot då jag tycker han har varit den bättre av dessa två på senare tid.

Med Casemiro tillbaka i truppen ser jag även honom som självskriven i startelvan. Mainoo som är den jag tycker har vissat mest under de senaste matcher får självklart vara kvar på planen här. Ska bli intressant och se hur Casemiro och Mainoo spelar ihop tycker jag. Jag tror det kan vara ett framgångsreccept för oss.

Framåt fortsätter den trio som jag tycker är våran starkaste just nu. Visst har det gått trögt för både Rashford och Höjlund men i den här matchen är känslan att de kommer få mycket ytor att springa på, vilket vi vet de tycker om. Garnacho ser jag som självskriven just nu och hoppas han fortsätter på sättet han haft de senaste matcherna. Vill även se Fernandes i en mer offensiv roll än vad han fått de senaste matcherna då McTominay har fått axla hans roll och Fernandes haft en djupare utgångspunkt.

Tottenham:
Tottenham hittar vi på en femte plats i ligan endas en poäng efter lokalkonkurrenten Arsenal. Inför året valde man att ta in tränaren Ange Postecoglou och det får man ändå säga har gett  en positiv effekt på laget. Man har ändrat sitt spel helt och vill nu spela en offensiv och frejdig fotboll. Man kommer nu senast från en vinst i FA-cupen mot Burnley som man slog tillbaka med 1-0.

Bortastatistiken för Tottenham är väldigt bra i år. Man ligger tre i den ligan endas ett poäng efter Liverpool och Manchester City som har 19 inspelade poäng på bortaplan. Däremot är man det laget som har gjort mest mål på bortaplan. Hela 22 stycken på tio matcher.

Tottenham saknar en hel del viktiga spelare inför detta möte. Sara, Bissouma och Son är alla på landslagsuppdrag. På skadelistan finns Davies, Lo Celso, Perisic, Salomon och Maddison. Backen Romero är tillbaka i träning men enligt tränaren Ange så är det för tidigt att kasta in honom i hetluften redan nu. Men man har redan varit aktiva under januarifönstret och hämtat in den gamla Chelsea anfallaren Timo Werner samt den 21-åriga backen Radu Dragusin från Genoa. Man har även släppt Eric Dier på lån till Bayern Munchen.

Trolig startelva (4–2–3–1): Vicario - Udogie, van der Ven, Emerson, Porro  — Höjbjerg, Bentacur -- Johnson, Kulusevski, Richarlison — Werner

Tre snackisar inför matchen:

1. Vid förlust försvinner CL drömmen.
Så är verkligen känslan inför söndagens match. Visst har vi fortfarande matematisk chans på topp fyra om det skulle bli förlust men ingeting pekar på det i sånna fall. Om vi tittar på tabellen inför denna omgång så är vi nio poäng från fjärdeplatsen som Arsenal just nu innehar. Tottenham är åtta poäng förre. Vid en förlust är vi elva poäng efter Tottenham med 17 matcher kvar av säsongen.

I mina ögen skulle det vara ett stort misslyckande att inte gå till CL nästa år. Speciellt nu när man inte är kvar i någon turnering i Europa. City och Liverpool känns i nuläget som alldeles för bra att rå på men platserna bakom de två tycker jag är helt öppna och vid vinst på söndag så sticker jag ut hakan och säger att vi tar tredjeplatsen i år.

2. Bra läge att möta Tottenham.
Son, Sarr, Bissouma, Davies, Romero, Perisic, Solomon, Maddison och Lo Celso. Ja listan är lång på spelare som inte kommer till spel mot oss på söndagen. Samtidigt har nyförvärven Werner och Dragusin inte varit i klubben mer än en vecka. Som jag ser det är det ett ypperligt läge för oss att ta revansch på Tottenham.

Kollar vi på egna truppen så har vi många som kommer tillbaka. Speciellt Martinez och Casemiro ser jag som viktiga pjäser som varit borta länge. Vi kanske inte ska förvänta oss under redan nu men med de på planen så kommer det göra oss bättre, det är jag säker på. Det som ska bli spännande att se i denna match är om ten Hag vågar kasta in de redan från start vilket jag hoppas på.

3. Mainoo!!
Så klart har vi redan skrivit mycket om Mainoo, men jag tycker det kan skrivas om han en gång till, så bra är han! Jag ska säga att jag inte hade så bra koll på honom innan denna säsong drog igång. Men det han visade upp under försäsongen gjorde att i alla fall jag vart väldigt spänd på att se honom under säsongen. Sen kom så klart skadan som höll honom borta från inledningen av säsongen. Men sen har han vissat upp ett spel både med och utan boll som är på absoluta högsta nivå. Hans lugn på planen ger även mig i soffan ett lugn som jag inte känt på väldigt länge när jag sett United spela. Detta gör att jag ser fram emot denna match lite extra då han förhoppningsvis får spela tillsammans med Casemiro. Jag ska kolla lite extra på deras samarbete om det nu blir så att båda får starta.


Tips: 3-1 ( Fernandes, Höjlund x2 )
Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 14/1 kl 17:30
Turnering: Premier League, Omgång 21
Stream: Viaplay

Vad är eran känsla inför söndagens match? Får både Casemiro och Martinez starta?

GGMU
 

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2024-01-13 18:43:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham