Old Trafford, 2022-03-12 18:30

Manchester U - Tottenham

Inför: Manchester United - Tottenham Hotspur

Inför: Manchester United - Tottenham Hotspur

Efter förra veckans debacle mot stadsrivalerna är det nu dags för stormatch igen. United gästas av Tottenham som visat upp en oroväckande bra form de senaste veckorna. En het drabbning väntar alltså, där vi nog får en svenskduell som kan vara tungan på vågen för det lag som går segrande ur striden.

Manchester United: 
Vi har det fortsatt kämpigt och harvar på bakom Arsenal med två matcher mer spelade. Istället för att blicka tillbaka mot de fruktansvärda prestationer och resultat som varit så ser vi nu fram emot en drabbning mellan svenskarna i United och Hotspurs frontrio med regissörerna Kulusevski och Son i god form, som blir avgörande att plocka ner tidigt i matchen. För dagen har vi relativt goda förutsättningar vad gäller spelarmaterialet då fler nu börjat återhämta sig från skador och sjukdom. Orosmomenten är dock den otroligt dåliga form som mer eller mindre hela laget visar upp och det stora frågetecken som berör vem som ska bli den permanenta tränarlösningen - så länge det inte är klart så kommer vi inte heller kunna konkurrera om några nyförvärv, vilket ju behövs.

Gällande just spelarmaterialet så kommer inte Luke Shaw till spel under lördagen då han fortfarande inte återhämtat sig från det positiva covidresultat han uppvisade innan matchen mot City, förra helgen. Även McTominay verkar osäker till spel på grund av en vadskada, vilket gör att Rangnick lutar åt att ställa honom åt sidan och ge honom tid till återhämtning innan Champions League-returen nästa vecka. Glädjande nyheter är att tysken på presskonferensen tidigare idag meddelade att både Cristiano Ronaldo och Edinson Cavani förmodligen är tillbaka i truppen efter sina skadebekymmer. 

Förhoppningsvis kan vi ställa en frisk elva på banan där försvaret kommer bli avgörande mot Tottenhams snabba yttrar och effektiva anfallare. Det som behöver stärkas är att backlinjen inte står så högt som den brukar utan istället får en större balans mellan försvar och mittfält ner till mål. Detta kommer bli avgörande då våra mittbackar och ytterbackar inte behärskar en högt stående försvarslinje som i värsta fall skulle rendera i att Son, Kulusevski och Kane kan springa åttor bakom dem. 

Min startelva (4-1-3-2):
David De Gea - Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Raphaël Varane, Alex Telles - Fred - Anthony Elanga, Bruno Fernandes, Jadon Sancho - Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo

Motivering: 
För dagen behöver United spela den starkaste elvan då poängen börjar bli allt mer viktiga för ett fortsatt häng på topp fyra. I det fallet är elvan för mig självklar, med förutsättningen att McTominay då är ur spel. Likaså gäller det även forwardsvalen då vi behöver maximera möjligheterna för att göra mål, vilket jag tror ökar med många procentenheter genom att låta Ronaldo spela tillsammans med en till forward. Jag ser just hans utveckling och ålder som ett hinder i det nuvarande spelsystemet gentemot hans kapacitet och han blir snarare hämmad än hjälpt av att spela solokvist längst upp. Där tror jag just Edi kan vara till en enorm nytta för dels lagets offensiva prestation men också Ronaldos möjlighet till att maximera sin fysik i och runt straffområdet. 

Vad gäller försvaret så är det inte någon diskussion för mig att de två mittbackar som spelat ''bäst'' ihop är just Vigge och Varane, vilket då resulterar i att den så kallade kaptenen en gång för alla får sitta kvist, likaså gäller Wan-Bissaka där jag personligen håller Dalot högre för dagen. 

Tottenham Hotspur: 
Londonlaget har börjat flaxa lite igen efter debaclet mot Burnely och Middlesbrough. Dejan Kulusevski har verkligen börjat komma igång och får med största sannolikhet forsatt förtroende hos Antionio Conte. Kulusevski som för övrigt var magnifik i lagets 5-0 (!) seger mot Everton förra helgen, där han noterades för två assist och matchens prestation. 

Vad gäller materialet inför matchen mot United så är det fortsatt så att Oliver Skipp och Japhet Tanganga inte kommer komma till spel på grund av skador. Även Ryan Sessegnon kommer att missa matchen och inte vara åter i truppen förrens efter landslagsuppehållet. 

Trolig startelva (3-4-2-1):
Hugo Lloris - Cristian Romero, Davinson Sanchez, Eric Dier - Matt Doherty, Rodrigo Bentancur, Pierre Emile Höjbjerg, Sergio Reguilon - Dejan Kulusevski, Heung-Min Son - Harry Kane

Tre snackisar inför matchen: 
1. Tränarkarusellen 

Vem ska egentligen bli Uniteds permanenta tränare, Rangnick, Ten Hag, Pochettino eller någon helt annan? Ja, den frågan verkar inte ens styrelsen själva vara benägna att kunna svara på då det hela tiden snackas om främst de tre namnen, men också Luis Enrique och några där till. Var vi egentligen hamnar i den här soppan verkar således ingen veta men klart är att detta behöver prioriteras omgående och lösas så att när ligan väl avslutas om två månader, kan den nya komma in direkt och sätta sin prägel och jaga de nyförvärv som kommer behövas. Min röst har alltid legat på Ten Hag, vi får helt enkelt hålla andan lite till...

2. Sancho & Elangas goda form
Äntligen har vi börjat få se Jadon Sanchos fantastiska kapacitet på planen. Det finns mycket kvar att ge men att se han prestera när nästan ingen annan gör det får en att verkligen förstå varför man varit på jakt efter honom under så pass lång tid. Sancho är för dagen, tillsammans med Elanga, en av få ljusglimtar vad gäller formkurvan som vi kan sen. Elanga, som vi hoppas väljer Sverige i landslagssammanhang, är utöver sin goda form rent spelmässigt även den mest framträdande forwarden för dagen. Måtte de nu bara rida vidare på den vågen och förhoppningsvis smitta av på medspelarna. Dessa ynglingar bör vara givna i dagens Manchester United, vilket jag också tror att Rangnick kommer anse också. 

3. Vad göra med kapten Maguire? 
Vad ska vi egentligen ta oss till med världens dyraste back genom tiderna? Frågan borde ha ställts för ett bra tag sedan men det som står klart är att han nu är 29 år fyllda och fortsatt visar samma nivå som när han anlände, vilket är synd - väldigt synd! 
Som jag ser det så bör den inkommande tränaren på riktigt se över möjligheten att låta honom lämna, och således ta den ekonomiska smäll som det innebär. Maguire är inte ett material för Manchester United och han kommer inte heller att bli det hur mycket man än önskar att så vore fallet. Mitt råd: Lär från detta och gå vidare! 

Tips: 1-1 (Elanga, Kane)

Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 2022-03-12, 18:30
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay, V Premium, V Ultra

GGMU!

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-03-11 17:49:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham