Old Trafford, 2021-09-22 20:45

Manchester U - West Ham

Inför: Manchester United - West Ham United

Inför: Manchester United - West Ham United

Endast 3 dagar efter lagens senaste högdramatiska möte ställs återigen Manchester United och West Ham när Carabao Cup drar igång. Båda lagen kommer spela tre matcher inom loppet av åtta dagar vilket lär innebära en hel del luftade trupper men inte ska man vara mindre exalterad för de.

Manchester United
United har fått en relativt bra start på säsongen där man gått obesegrade i ligan men förlusten borta mot Young Boys blev däremot ett stort bakslag. Sen har det dragits lite väl stora växlar av den matchen och visst är de klart att United skall stå upp bättre trots en man mindre men jag tycker att man kan avvakta med att hagla kritik över Solskjaer och company innan säsongen börjat ta form.

Efter debaclet i Schweiz ställdes man då mot morgondagens motståndare i söndags där det var mycket viktigt för United att studsa tillbaka direkt.
Tillslut blev det även så men vägen dit var en aning dramatisk. Efter att Atkinson nekat Ronaldo två solklara straffar lyckades Lingard mycket vackert sätta vad som skulle bli vinstmålet. Men dessförinnan i minut 93 har West Ham fått en korrekt dömd straff och fram steg klubbikonen Mark Noble som precis fått äntra planen. Om det var avgörande är svårt att svara på men våran De Gea tar i alla fall straffen och blir stor matchhjälte.

I och med en sådan dramatisk seger bör United komma in till mötet med en bra känsla i truppen. Som jag nämnde i ingressen så lär de dock bli stora ändringar i startelvan och då blir de svåraste att sia på förhand hur prestationen kommer bli. De spelare som med säkerhet ej kommer spela imorgon på grund av skada är Rashford, Telles, Cavani, Diallo, och Phil Jones.

Min startelva (4-2-3-1): Henderson - Dalot, Bailly, Lindelöf, Shaw - Van de Beek, Matic - Sancho, Mata, Elanga - Martial

Motivering:
Kanske inte den startelva jag tror kommer ställas på plan men den jag tror är bäst i och med det tighta spelschemat som infinner sig nu. United har dessutom en mycket bra bredd och skall kunna klara av West Ham trots mycket rotation.

Shaw lär få spela i och med att vi inte har någon back-up på vänsterbacken med Telles borta och Shaw verkar vara en av de spelare som kan tuffa på utan allt för mycket vila. I övrigt är det en backlinje med mycket rutin inte minst hos Lindelöf och även i mål med ligan kanske bästa andramålvakt i Henderson.

Jag tror även detta kan bli en viktig match för Sanchos del att få speltid och självförtroende i efter en lite avvaktande inledning. Det är viktigt för United att få igång han så fort som möjligt då han i sin bästa form är en av världens bästa yttrar och lyckas han göra att mål imorgon brukar fallet för många spelare vara att de rullar på.

United innermittfält är ofta en het diskussion och spelar man Matic ihop med Van de Beek får man den offensiva och defensiva balans man vill ha på ett innermittfält så att man kan lämna fria tyglar till trion framför och spjutspetsen längst fram. Hade varit mycket kul att få se svenska supertalangen Elanga få lite speltid efter en fin försäsong.

West Ham
Förra årets sensation West Ham har även de startat året positivt där förlusten mot Manchester blev lagets första denna säsong. På pappret har man ett konkurrenskraftigt lag och med en effektiv tränare i Moyes ser man ut att gå en ljus framtid till mötes.

Jag missade dessvärre första halvlek av matchen i söndags men av det jag såg i andra halvlek och i andra matcher för West Ham denna säsong så är man inte minst svårslagna. Du har där flera spelare av hög Premier League klass i form av Rice, Zouma och Antonio och även spännande spelare runt om med Benrahma och Vlasic. Just värvningen av Zouma är riktigt bra och det såg man inte minst mot United då stoppade nästan allt i sin väg.

West Hams trupp i princip intakt där endast Winston Reid är otillgänglig. Antonio är tillbaka efter sin avstängning det är nog inte osannolikt att han i alla fall får göra ett inhopp. Moyes lär även han rotera i elvan inte minst då man för första gången i klubbens historia spelar i Europa i form av Europa-League och har därmed tightare spelschema.

Trolig startelva (4-2-3-1): Areola - Fredericks, Diop, Dawson, Masuaku - Noble, Kral - Yarmolenko, Lanzini, Johnson - Antonio

Tre snackisar inför matchen:
Henderson eller De Gea?
Just nu låter frågan ganska dum då De Gea startat säsongen briljant men man får ej glömma av att Henderson faktiskt tog över startpinnen från spanjoren i slutet av förra säsongen och gjorde absolut inte bort sig.

Efter en skada hos England innan EM missade Henderson starten av denna säsong och därav blev målvaktsfrågan enkel. Men nu är Henderson tillbaka och vill nog verkligen imponera för att sätta press på De Gea i att hålla uppe den nivå han visat hittills. En nyttig situation för United då spelarna på många positioner verkligen behöver prestera för att behålla sin startplats.

Har Martial någon framtid hos United?
Fransosens chanser börjar minska och efter en betydligt större bredd på de offensiva positionerna denna säsong blir de allt viktigare för Martial att han tar vara på sin speltid. Jag tror vi alla önskar att han kan hitta den form som han visat upp under perioder då han är alldeles briljant när han vill men tyvärr ser han ofta väldigt oinspirerad ut.

Däremot har Frankrikes landslag gett han chansen i kvalet där han faktiskt gjort mål och sett bra ut så hoppet finns än. Men då gäller det att de sker snarast för annars lär detta vara sista säsongen i United för Tony.

Hur allvarligt skall man satsa på Carabao Cup?
Den engelska ligacupen brukar ofta tas på mindre allvar då både Premier League, Champions League och FA-cupen går före i rangordningen. Inte minst Liverpool brukar ofta åka ut tidigt ur denna turnering för att kunna lägga allt fokus på viktigare tävlingar. Huruvida det är rätt eller fel är svårt att svara på men en klubb som United skall i alla fall ha som ambition att utmana i allt man ställer upp i.

Som många påpekat har dessutom Solskjaer inte vunnit nåt hos United än och därför hade en cupvinst kunnat bli något mentalt förlösande för truppen. Så även om man med rätta skall lägga mer fokus på den interna ligan och CL så finns det mycket positivt om man lyckats gå hela vägen i Carabao Cup

Tips: 3-1 (Martial x2, Sancho, Antonio)
Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 21/9, 20:45
Turnering: Carabao Cup - omgång 3
Stream: V sport premium HD och Viaplay

Erik Söderlund2021-09-21 21:16:29
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham