Old Trafford, 2022-10-30 17:15

Manchester U - West Ham

Inför: Manchester United - West Ham United
Kan Maguire ta sig tillbaka in i hetluften?

Inför: Manchester United - West Ham United

Det är ett formstarkt Manchester United som dukar upp till söndagsfest på Old Trafford på det något udda klockslaget 17.15. Gästerna från London brukar bjuda upp till fajt och lär knappast ge sig i första taget, med andra ord är det upplagt för en ordentlig holmgång.

Manchester United:
Erik ten Hags mannar städade programenligt av Sherifferna på hemmaplan i Europa Leagues femte omgång. Matchen liknade bitvis en försäsongsmatch i både tempo och kvalité. Ljuspunkterna var förvisso lätträknade men visst var det härligt att se Alejandro Garnacho blomstra på sin vänsterkant. Argentinaren visade med eftertryck att han blir att räkna med under säsongen. I övrigt noterade vi comebacker för duon Maguire och van de Beek. Den sistnämnde fick en välbehövlig kvart efter sin långa frånvaro. Det återstår dock att se vart holländarens säsong tar vägen, troligen talar det mesta för att den fortsätter att utgå från bänken. Kapten Maguire lär vara närmare spel oavsett vart opinionen blåser. Frånsett de franska essen Raphaël Varane och Anthony Martial förfogar ten Hag över en skadefri trupp – något som kan visa sig vara utslagsgivande i det täta matchandet inför VM-uppehållet.

Min startelva (4-3-3): De Gea – Dalot, Maguire, Martinez, Shaw – Fred, Casemiro, Eriksen – Antony, Fernandes, Rashford

Motivering:
I Varanes frånvaro har ten Hag ett viktigt val framför sig – nämligen vem som ska spela bredvid helgjutne Martinez. Om vi för en kort stund bortser från alla kraftuttryck om de inblandade i debatten om mittbackssituationen och i stället ser till de inblandades egenskaper i korrelation till aktuellt motstånd så bör de flesta kunna erkänna att det saknas både kilon och centimeter i laget i jämförelsen med tunga West Ham. I den kontexten blir därför mitt val Maguire. Konkurrenssituationen på mittfältet är jämfört med mittförsvaret desto mer gynnsam. Det finns gott om lösningar för ten Hag när pusslet ska läggas. Casemiro och Eriksen lär starta, men med tanke på tyngden i bortalagets mittlås föredrar jag att komplettera med Fred. Övertaligheten av mittfältare i förhållande till anfallsalternativ löser jag genom att placera Bruno som falsk nia. Om det blir så? Tveksamt. Men förr eller senare kommer det ske.   

West Ham:
Efter en katastrofal inledning på säsongen har David Moyes manskap spottat upp sig rejält och står nu någorlunda att känna igen. Londonlaget har fått ordning på ett läckande försvar och dessutom börjar offensiven, med trion Bowen, Scamacca och Antonio i spetsen, så sakteliga hosta i gång. Hammers reser till Manchester utan skadade trion Dawson, Paquetá och Cornet.  

Trolig startelva (3-4-3): Fabianski – Kehrer, Zouma, Cresswell – Coufal, Soucek, Rice, Emerson – Bowen, Scamacca, Fornals


Tre snackisar inför matchen:

Kan Maguire komma tillbaka?
De flesta förståsigpåare (och annat löst folk) anser att frågan om vem som ska ersätta skadade Varane redan är utredd. Lindelöf ska spela till vilket pris som helst! Den uppfattningen grundar sig i ett blint hat mot Harry Maguire. Undertecknad är av åsikten att kritiken mot engelsmannen bitvis har varit befogad, men över lag är kritikstormen på tok för överdriven. Visst har kaptenen bevisbördan på sin sida, men någonting säger mig att Maguire nu nått botten och att prestationerna bara kan bli bättre. En stabil insats mot tunga West Ham kan bli vändpunkten för en av de mest utskällda spelarna i Uniteds historia.

Kan Antony omsätta sina cirkuskonster till en effektiv slutprodukt?
Kritiken från flera tunga Unitedprofiler kulminerade i torsdags när Paul Scholes gick ut och totalsågade brassens cirkuskonster som ”ineffektiva” och ”direkt pinsamma”. Scholes sågning leder mig fram till följande – kan man leverera en slutprodukt när man samtidigt underhåller publiken? Självklart kan man det! I den moderna fotbollen blir utrymmet för ren teknisk underhållning allt mindre. Då är det direkt befriande att se Antony, om än ibland något nonchalant, leka fotboll. I min bok har brassen dessutom levererat klart godkänt hittills. Och då har han bara börjat…

Kan Ronaldo hitta rätt i sin nya ”undanskymda” roll?
Det strålkastarljus som riktats mot den forna skyttekungen har nog aldrig varit starkare, åtminstone inte i negativ bemärkelse, sett ur ett rent sportsligt perspektiv. Visst har portugisen inte alls nått upp till fjolårsnivån, men ser man till siffrorna så har det blivit 3 mål och 1 assist på endast 7 starter och 6 inhopp i alla turneringar. Det är inte Ronaldoklass, men skulle han hitta ett sätt att förhålla sig till sin nya roll i laget, dvs starta i cuperna och hoppa in i ligan och sätta några kassar, så visst kan ten Hag få ut en hel del av CR7. Frågan är om Cristiano finner sig i det…

Tips: 3-1 Antony, Rashford x 2, Bowen.
 
Arena, datum och matchstart: Old Trafford, 30/10 - 17:15
Turnering: Premier League omgång 14
Stream: Viaplay

Hur går dina tankar inför matchen? Kommentera nedan!

GGMU
 

Micke Martinsson2022-10-29 14:56:44
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham