Old Trafford, 2023-08-14 21:00

Manchester U - Wolves

Inför: Manchester United - Wolverhampton
Under måndagskvällen gästas Manchester United av Wolverhampton i den första omgången av årets Premier League-säsong.

Inför: Manchester United - Wolverhampton

Äntligen är det dags att se världens finaste klubb kliva ut på den gröna gräsmattan på Old Trafford för att sparka igång ännu en Premier League-säsong. Vi gästas av ett krisande Wolverhampton i ligans första omgång.

Manchester United: 
Så var det då äntligen dags för säsongspremiär för Manchester United. Vi kommer in i den första ligaomgången efter att ha sett The Red Devils spela hela åtta försäsongsmatcher där man blandat och gett. Det blev fyra segrar och vi har fått se flera intressanta spelare integreras i laget, främst Mason Mount och André Onana.

Under söndagen blev det officiellt att Fred gjort sitt i klubben och lämnar för den turkiska storklubben Fenerbahce. Med det sagt kan vi nog förvänta oss minst en värvning till för att stärka innermittfältet ytterligare, utöver en back i händelse av att Harry Maguire lämnar klubben.

Man kliver in mot Wolves med flera namn på skadelistan. Kobbie Mainoo, Amad Diallo, Dean Henderson, Tom Heaton och Tyrell Malacia. Anthony Martial är åter i träning med laget men väntas lämnas utanför matchtruppen. Det senaste tillskottet, dansken Rasmus Höjlund, väntas även han lämnas utanför matchtruppen då han, enligt ten Hag, inte är i matchform ännu. Trots manfallet kommer man till matchstart med en förväntad stark elva.

Min startelva (4-3-3):
André Onana - Diogo Dalot, Raphael Varane, Lisandro Martinez, Luke Shaw - Casemiro, Bruno Fernandes, Mason Mount - Antony, Marcus Rashford, Alejandro Garnacho

Motivering: 
Sett till statusen på truppen är elvan jag vill se den starkaste vi har att ställa på banan, enligt min mening. När det kommer till målvakt och backpositionerna finns det inte mycket att tillägga än att det är de starkaste namnen som kritas ner. Mittfältet har mestadels sett likadant ut under hela försäsongen, vilket jag tolkar som ten Hags förväntade förstaval, där Casemiro blir den defensiva pjäsen som droppar bakom Mount och Bruno.

Utifrån skadorna på anfallarna är det sannolikt att Rashford startar som anfallare omgiven av två vindsnabba tekniker i yttrarna Antony och Garnacho som båda går före en ojämn Jadon Sancho som verkligen behöver höja sig för att befästa sin position i klubben under säsongen som kommer. 

Wolverhampton:
Wolves kämpade under större delen av förra säsongen mot nedflyttning. Med blott sju poängs marginal lyckades man hålla sig uppe i Premier League. Men i år kan det bli svårare för dem då man tappat flera viktiga kuggar. Ruben Neves har gått till Saudiarabien. Raul Jimenez har sålts till Fulham och bara för några dagar sedan valde tränaren Julen Lopetegui att lämna sitt uppdrag då han såg sig sviken av styrelsen. Orsaken ska enligt uppgifter ha varit att han fått löfte om flera värvningar i händelse av säkrat kontrakt, istället säkrades kontraktet och han såg sina största stjärnor säljas utan att ersättare hämtades in.

Med andra ord lär nya tränaren Gary O’Neil kämpa i uppförsbacke redan från start. 

Under försäsongen spelade man fem träningsmatcher var av man lyckades vinna tre av dem, bland annat mot portugisiska FC Porto och franska Rennes.

Trolig startelva (4-4-1-1):
Jose Sá - Nelson Semedo, Max Kilman, Craig Dawson, Hugo Bueno - Matheus Nunes, Joe Hodge, Mario Lemina, Pedro Neto - Pablo Sarabia, Matheus Cunha

Tre snackisar inför matchen:
1. Nästa kliv måste tas

Under förra säsongen såg vi både Liverpool och Chelsea underprestera å det grövsta. Då tog Arsenal möjligheten och klev om klubbarna i jakten på att utmana Manchester City. Nu kliver Erik ten Hag in i sin andra säsong vid rodret hos Manchester United och nu är det läge att ta nästa kliv även för oss. Det är dags att gå förbi klubbarna som vi kämpat mot för att ta upp jakten på topplaceringen i ligan och försöka utmana ett övermäktigt City om de inhemska titlarna. Där av kommer en bra säsongsinledning vara avgörande för att få luft under vingarna, med start mot ett svagt Wolverhampton.

2. Mittfältstrion
Erik ten Hag har matchat ett innermittfält bestående av Casemiro, Mount och Bruno mer eller mindre under hela försäsongsturnén. Det ska bli oerhört intressant att se hur detta anammas i ligaspelet där vi med stor sannolikhet går ifrån två sittande defensiva mittfältare för att ge Casemiro mer ansvar mellan försvar och offensiv del i laget. Det är avgörande att sätta just mittfältet tidigt under säsongen för att ha så få störningsmoment som möjligt när man ska utmana. Med det sagt kommer även någon förstärkning att krävas för att kunna matcha alla tävlingar man deltar i.

3. Avgörande att Rashford får en flygande start
Marcus Rashford kliver in i den nya säsongen med ett förnyat och förbättrat kontrakt. Med anledning till osäkerheten kring anfallarna är det avgörande att Rashford får igång målskyttet tidigt under säsongen, både för lagets bästa men även för hans egna självförtroende. I bästa fall sätter han ett par redan mot Wolves för att flyga in i kommande matcher med gryende självförtroende.

TV: Mount efter första matchen i Manchester United
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-08-13 20:38:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham