Inför Premier League - Jumbo: "Ingen större förvåning"
Kan Dominic Solanke hålla kvar AFC Bournemouth i Premier League?

Inför Premier League - Jumbo: "Ingen större förvåning"

Om tio dagar smäller det! Premier League säsongen 2022/23 sparkar igång den 5:e augusti och det kommer att bli en intensiv och tuff säsong, med ett VM mitt i som kommer få stor påverkan på hur säsongen slutar. Vi räknar traditionsenligt ned till säsongstart och presenterar två lag per dag. Vi börjar med det lag som Premier League-redaktionerna på SvenskaFans.com tror slutar jumbo

The Cherries från sydkusten är tillbaka i finrummet efter två år i The Championship. Men Premier League-redaktionerna ger klubben inte stora chanser att överleva. Frågan är om ett lag någonsin har varit så nederlagstippat under de 16 år som vi gjort dessa massiva säsongsuppladdningar? Hälften av redaktionerna tippade laget som jumbo, resterande nästjumbo. 

 Då vi saknar aktiv redaktion för Bournemouth är det redaktör Henrik Örtenvik som står för svaren.
 



Vill ni skriva för AFC Bournemouth? Kontakta då oss!
Henrik.ortenvik@svenskafans.com 
Fredrik.wiberg@svenskafans.com 
 





Vill ni lära känna Bournemouth mer? Lyssna då på detta avsnitt av EFL-podden! 

 



Spelare in: 
Joe Rothwell, 27-årig mittfältare från Blackburn, kom gratis
Ryan Fredericks, 29-årig högerback från West Ham, kom gratis. 

Spelare ut: 
Gary Cahill (Released)
Brennan Camp (Released)
Ryan Glover (Released)
Connor Kurrran-Browne (Released)
Luke Nippard (Released)
Owen Palmer (Released)
Aaron Roberts (Released)
Jack Seddon (Released)
Gavin Kilkenny (Stoke) Loan
Zeno Ibsen Rossi (Cambridge United)

Träningsmatcher: 
15/7 Bournemouth - Sheffield Wednesday 2-1
19/7 Braga - Bournemouth 2-1
23/7 Bournemouth - Bristol City 0-1
30/7 Bournemouth - Real Sociedad

Bournemouth tippades som jumbo av Premier League-redaktionerna. Din reaktion på det?
- Ingen större förvåning att en nykomling tippas att åka ur, så är det oftast. Sen brukar det bli så att en nykomling kommer att överraska alla experter, men jag har svårt att se att det skulle vara lilla Bournemouth. Nostalgikern i mig tror och hoppas på att det istället blir Nottingham som lyckas återetablera sig i Premier League.

Hur är känslan kring Bournemouth nu då vi börjar närma oss ligastart igen?
- Det finns en hel del rutin i laget. Sju spelare som var med i den senaste Premier League-matchen finns fortfarande kvar. Det finns ett gäng landslagsmän som bidrar med rutin och några spelare som har en del att bevisa. 

- Då Premier League börjar säsongen nästan fyra veckor innan transferfönstret stänger så är det svårt att bedöma laget här och nu. Det borde hända lite mer för att stärka upp truppen.

Vad har varit den stora snackisen kring klubben i sommar?
- Snackisen har ju varit just bristen på transferaktiviteter. Scott Parker har upprepade gånger snackat om att klubben behöver göra något. 

Är du nöjd med hur Bournemouth hittills har agerat under Silly Season?
- Jag är inte rätt person att kommentera det här, då det inte är mitt lag. Men däremot kan jag spegla fansens frustration genom att dela detta klipp från en supporterkanal till AFC Bournemouth:



Ser du några brister i truppen som du skulle vilja att det gjordes något åt innan transferfönstret stänger?
- Det är ju främst försvaret som Scott Parker snackat om. Det finns alldeles för få seniora spelare som kan bidra med rutin. Klubben gjorde enormt mycket mål förra säsongen, men ska man överleva Premier League behöver man också ett starkt och rutinerat försvar.


Solanke stänkte in 29 mål förra säsongen. Vad mäktar han med i Premier League?

Vilka spelare skall man hålla ögonen på i Bournemouth?
Dominic Solanke kommer tillbaka till Premier League med ögonen på sig. Han gjorde 44 mål (varav 29 förra säsongen) på 85 matcher i The Championship och hoppas förbättra den bleka målskörden på tre mål som han levererade säsongen 19/20 när klubben senast var uppe i Premier League.

Vilka tre spelare är mest viktiga för Scott Parker?
- Lloyd Kelly och Chris Mepham ska hålla tätt där bak och Dominic Solanke ska göra målen.

Vilken spelare i Bournemouth hoppas du kliver fram under säsongen?
- David Brooks sågs som en supertalang för några år sedan. Sedan fick han cancer, men är nu cancerfri och tillbaka på den stora scenen. Det hade varit häftigt om han blommade ut igen.



Finns det någon spännande talang som du hoppas får speltid?
- Mitt hököga har inte den djupa insynen i klubben. Men jag läser mig till att Jaidon Anthony är en spelare som många hoppas på.

Vad tror du om den kommande säsongen både vad gäller Bournemouth och Premier League som helhet? 
- Som jag skrev tidigare: det är så sjukt svårt att tippa tabellen och leverera en vettig åsikt om säsongen, när det kommer att hända massor fram till den sista augusti som, när detta skrivs, är nästan fem veckor bort.

- Men Bournemouth, som de ser ut den 26 juli, är ju ett lag som direkt kommer att förlora massa matcher, det kommer att bli ännu mer irriterat från Scott Parkers sida och tillslut får han sparken. Efter 38 omgångar har de rekordfå poäng och åker ur.

- Vad gäller Premier League som helhet så tror jag att Manchester City kommer att springa hem ligan. De göds ju av smutsiga pengar och det kommer jag aldrig tycka är ok. Men man måste också imponeras av deras tranfersommar: Haaland och Phillips in för 110 miljoner pund samtidigt som de fått in nästan 90 miljoner pund på medelmåttor som Zinchenko och Jesus. Och City kommer säkert köpa in några fler pjäser. Magkänslan idag är att Chelsea kan få lite problem. Tuchel var fem år i Mainz, men i både Dortmund och PSG har han börjat bråka med klubbledningen efter två säsonger. Jag tror att Erik ten Hag styr upp Manchester United och jag tror att Antonio Conte leder Tottenham till en tredjeplats. Ut, med ögon den 26:e juli, åker alla nykomlingar.

Avslutningsvis: ge oss ett drömscenario för Bournemouth säsongen 22/23!
- Det är ju, såklart, att man överlever. En sån här liten klubb, med så liten arena (drygt 11 000), hör ju egentligen inte hemma i det bombastiska, svulstiga, pengakåta Premier League. Bara därför hade det varit kul om de påbörjade en ny resa i den högsta divisionen.






FAKTA OM KLUBBEN
Grundades:
1899
Smeknamn: The Cherries
Plats förra säsongen: 2:a The Championship
Tränare: Scott Parker
Arena: Dean Court (11 364)

Spelschema 2022/23

https://www.svenskafans.com/england/bournemouth/spelschema

Läs mer om Bournemouth på SvenskaFans:

http://www.svenskafans.com/england/bournemouth

Bournemouth i sociala medier:
 

     https://twitter.com/afcbournemouth
  https://www.facebook.com/afcbournemouth
 
   https://www.instagram.com/officialafcb/
 
  https://www.youtube.com/channel/UCeOCuVSSweaEj6oVtJZEKQw
 
https://www.tiktok.com/@afcbournemouthofficial

  

Henrik Örtenvik2022-07-27 08:00:00
Author

Fler artiklar om England