Santiago Bernabéu, 2022-05-04 21:00

Real Madrid - Manchester C

Inför Real Madrid - Manchester City
Simply the Bruyne

Inför Real Madrid - Manchester City

It should have been ten

Första mötet i Manchester var i princip en överkörning på alla sätt förutom resultatmässigt men vår oförmåga att göra mål i relation till antal chanser visade sig tyvärr. 
Lägg på slapphänt försvarande av en till hälften icke ordinarie backlinje samt en straff som väl i alla fall jag inte trodde skulle bedömmas som hands enligt nuvarande tolkningar.
Men i slutändan blev det den uddamålsseger jag tippade på förhand och redan då skrev jag att vi spelar av returmötet i Madrid och tar oss till final.
Det tror jag fortfarande men det kanske inte blir 0-0 eller målsnålt för de här två lagen verkar båda ha förmågan att lägga in en högre växel. Vi än mer än Real Madrid men vi har också matcher där vi släpper in billiga mål.

På tal om Real. Jag såg häromveckan våra systerlag mötas på Yankee Stadium. Dvs New York City FC mot Real Salt Lake. Eller tydligen har inte Real Salt Lake något med Madridlaget att göra men varför heter de då Real? De är väl inte kungliga Salt Lake? Har Florentino Perez ett finger i den syltburken också eller är dom bara äkta? 

Ikväll kommer vi till matchen fullt sätt ordinarie. John Stones som det chansades med senast, skadade sig och är borta igen men mannen han ersatte Kyle Walker är tillbaka i träning. Vi hoppas han är frisk nog att spela för det ger extra dimenstioner till vårt försvarsspel. Vinny Jr kan ju drömma vidare om att försöka springa förbi Walker som han gjorde Fernandinho. Detta innebär också att Joao Cancelo som var avstängd förra matchen får spela vänsterback vilket idag ger oss vår starkaste försvarsuppställning.
Mittfältet känns givet med Rodri bakom Kevin De Bruyne och Bernardo (running down the wing, makes the blue boys sing, we are all going to Madrid) Silva. Framåt är Phil Foden given och gissningsvis blir det Mahrez och den formstarke Gabriel Jesus på topp. Raheem Sterling tror jag tyvärr inte på och just nu känns han långtifrån en säker plats men motbevisa mig gärna.

Real Madrid saknar David Alaba och i och med det kanske sin bästa back. Även om jag är smyg Madridista (har bott nära Berrnabeu) så har jag ingen jättekoll på lagets matcher och spel i år. Ligan tog man med stor marginal (som sig bör) och det är imponerande hur Carlo Ancelotti får ihop sina lag även om det inte märks mycket i spelsätt etcetera. Han verkar kunna motivera och välja rätt spelare mer än att försöka outsmarta motståndartränaren med olika taktiska manövrar. Jag varnade för Benzema inför förra matchen och han var ännu bättre än jag trodde. Där ligger en av nycklarna ikväll, vi måste avskärma uppspelen till han och sen sätter vi Ruben på han så han inte får något utrymme. 

Så hur slutar det? Ja, jag har redan bokat Paris och jag står fast vid att vi på ett eller annat sätt spelar av matchen inom 90 minuter.

Hala Manchester!
 

Richard2022-05-04 17:01:00
Author

Fler artiklar om Manchester C