London Stadium, 2024-04-18 21:00

West Ham - Bayer Leverkusen

Inför returen - kan West Ham stå för en historisk bragd?
Florian Wirtz såg till att hålla avstängda Paqueta och Emerson sysselsatta

Inför returen - kan West Ham stå för en historisk bragd?

På torsdagkvällen kan säsongen nå ett antiklimax för ett hårt prövat West Ham: underläge med 0-2 från första mötet mot ett till synes överlägset motstånd behöver vändas. Är en sådan bragd genomförbar?

The Hammers kommer garanterat till spel utan Paqueta och Emerson som båda är avstängda. Utöver det blir det en kamp mot klockan för hyperviktiga Bowen, dessutom är Areola och Phillips tveksamma till spel.

Det gör alternativen för Moyes väldigt begränsade och definitivt utan Paqueta och möjligen utan Bowen också så står vi utan två av lagets absolut bästa spelare och ska möta ett motstånd som förmodligen får ses som ett av Europas bästa lag. Mission impossible?

Vad Bayer Leverkusen så får vi gratulera dem till sin första ligatitel som de i överlägsen stil defilerade hem i söndags. West Hams enda hopp är förmodligen att Leverkusen-spelarna fortfarande är i extas och att deras spelomdöme upplösts i segerrusiga ångor. 

Ska West Ham ha minsta chans här krävs ett betydligt intensivare presspel och gärna ett tidigt ledningsmål så att publiken väcks direkt och Leverkusen kan börja tvivla lite på sin egen suveränitet.

Avslutningsvis: passa på att njut! Det här kan vara sista matchen i Europa på ett tag så ta tillfället i akt att få se våra kära hammare få möta tyska mästarna under London Stadiums upplysta strålkastare.

Come On You Irons!

JesperJesperWHU2024-04-17 15:38:00
Author

Fler artiklar om West Ham