Emirates Stadium, 2021-09-26 17:30

Arsenal - Tottenham

Inför Southampton - Chelsea
Kan dessa herrar få jubla idag också?

Inför Southampton - Chelsea

Fortsatt så står det mycket viktiga poäng på spel i serien när Europaplatser jagas. Southampton kommer till match i mycket god form med fem segrar och ett kryss på de sex senaste, å andra sidan kommer Chelsea till match med 10 matcher utan förlust i bagaget vilket för tillfället är den längsta sviten utan förlust i ligan. Vädret i Southampton kommer antagligen vara lite mulet och ca 5 grader i luften.

Southampton har fått vila ett tag sen senaste matchen eftersom man är ute ur alla cuper. Då är det alltid lurigt att komma igång igen. Southampton saknar tre spelare, Wanyama är avstängd, Florin Gardos och Jay Rodriguez är tillbaks i träning men inte redo för matchspel. Innan uppehållet så var ju formen mycket god, inte jättevassa framåt men otroligt stabila bakåt men så länge man håller nollan är ju chansen stor till tre poäng och det är ju det väsentliga. Laget idag är svårt att förutse så jag chansar på fyrbackslinje idag.

Chelsea har sedan sitt tränarbyte gått väldigt starkt och har för tillfället den längst levande sviten utan förlust i ligan, 10 st. Men det ska tilläggas att sex av dom tio är kryss, så för ett lag som ska vara i toppen är inte det godkänt. Dom saknar både John Terry och Kurt Zouma i backlinjen vilket är två tunga avbräck. I övrigt är Pato och Falcao skadade, Pato är antagligen även saknad.
Så backlinjen kommer väl vara svagare än vanligt och detta hoppas jag utnyttjas med en hög press.

Southampton har hållt nollan i nio timmar och 14 minuter.
Southampton har endast gjort 3 mål på de fyra senaste matcherna.
Southampton har gjort flest nickmål i premier league ( 11 st)

Chelsea har endast vunnit mot ett av de elva lagen framför dem i tabellen denna säsong och det är Arsenal två gånger.
Chelsea har bara gjort mål i tre av sina sju senaste bortamatcher.
Chelsea har för tillfället den längste sviten utan förlust (10, 4 vinster, 6 kryss)

Jag tippar matchen 1-1

Johan Gustafsson2016-02-27 10:01:03
Author

Fler artiklar om Southampton